Friday, December 31, 2010

Aku, Kau & Mereka - 2010

Assalamualaikum.

Random. Blog Aku, Kau & Mereka ini tidak punya niche tersendiri. Berbicara tentang semua tidak kira perihal kehidupan, manusia, hati, dan semuanya. Wujud sejak 2008 lagi sekadar memenuhi syarat subjek yang diambil ketika itu. Mula aktif berblogging pada Feb 2010. Justeru maCy menjadikan Feb 2010 sebagai permulaan kelahiran blog ini.


Tema
Tidak punya tema tetap. Paling lama menggunakan tema Ladybird. Tema warna tetap hitam-merah-putih. Sebahagian header lama boleh dilihat di Sini.

Jumlah Entri
209 setakat ini.

Jumlah Folower
895 setakat ini.

Entri Pertama
Wahai Kamu - Cukup sekadar maCy katakan maCy meluahkan sedikit kekecewaan. Blogger yang memberi semangat ketika itu kebanyakannya tidak lagi aktif berblogging.

Entri dengan View Tertinggi
nasihat dari seorang abang
surat untuk seorang blogger

Entri dengan Backlink Terbanyak
karma - Beberapa sahabat blogger yang quote dan membuat entry tambahan bagi entri ini.

Entri Terbaik
karma
a story behind two large cokes
hati dan akal bicara cinta

Sumber Trafik
http://akudakmalaysia.blogspot.com/
http://www.ar-rifke.com/
http://bloglarian.blogspot.com/2010/12/rumah-blogno-139.html

Label
Personal
Blog
islamic city

Top Commentor
Asada Ryutaro
dakcomot
rossoneri
echah mashuri
adrinaqamarina

Nuffnang
Tidak pasti bila bermula, 8 bulan mungkin.
Pernah cashout RM50. Kini RM100 dalam acc.

Review ringkas mengenai 10 bulan perjalanan blog Aku, Kau & Mereka. Terima kasih atas segala sokongan rakan blogger. Akhir kata dari blogger picisan ini, segala kelemahan, kekurangan, kekasaran bahasa dan sebagainya maCy dahului dengan ucapan ampun dan maaf.

Bdw, maCy syukur maCy taip entri ni semalam. Sebab hari ni kepala berat tekak sakit. Kena hujan banyak~


p/s ii : terima kasih atas segala komen entry sebelum ini. Contentnya sudah didelete :)

85 comments:

TunTeja said...

teruskan menulis macy :)
selamat tahun baru!

khairul_bariyyah said...

alaaa... hari ni i number 1 top commentator 2.. hahaha..

rajin bwat statistik yunk~! :) boleh la join belaja finacial maths.. hee~ :)

Lan Bingka said...

semoga 2011 membawa keceriaan kpd maCy. selamat tahun baru!

Chaoi said...

best memang best..sejak kali pertama singgah blog ni terus je subsribe..ada gaya cerita yg menarik minat pembace..anyway entry karma tu bagus sebagai peringatan buat kita semua..

Faizal n Fashitah said...

Kire dahsyat gak Macy ni.. mula blogging tahun 2010 tapi follower dah cecah 800++.. tahniah XD

Encik Tikus said...

sekejap jea kan 2010=)

Catherine- said...

wow macy~

i think i shud do d same thing.
blog summary. ngeee~

pe pon,lupekan alang.

u r mine!

eh salah!

kita ini semua cuma pinjaman...

i pinjam bahu u, u pinjam bahu i yer....

happy new year macy!! :)

jaya jr said...

wah,banyok gile entri..rajinnye maCy..haha

cik elina said...

tingkatkan lgi entry .

hee

adrinaqamarina said...

yang, baru 200 lebey post dah 800 lebey followers. keep it up!

rina dah 500 lebey post, baru 400 followers. haha.

post tu rina tak sempat baca tapi rina bukak je, bangun pagi ni baru nak baca. hehe.

:D

ellis suriyani said...

blog lame ellis kene hecked..wahh..sayang sgt ngan blog tu..

TUKANG KATA said...

teruskan berblogging macy. selamat menghadapi 2011. moga kamu sentiasa diberkati Ilahi.

padin said...

wah, best ni maCy.. hee teruskan blogging dan tahun depan pasti lebih menarik, kan..

meo said...

cool ah banner nie...

nampak tak bersalah... huhuhu :D

aLya said...

may 2011 bring u smile dear :)
selamat tahun baru maCy

NAJ HEBAT said...

wish u happy new year.

teruskan jadi ibu kepada anak2 cacing kita yg kembar enam itu.

cumbuan cepipi.. okeh!

haha

rossoneri said...

happy new year huuuuuuuuuuuuuuuuu

Yellow LEOpard said...

suke header itu..simple aje

beautiful_rose said...

wah...banyak perkembangan terbaru eh?
teruskan menulis ramai y sokong macy kat sini...






merah - hitam - putih
sama dengan warna tema blog aku gak =)

n i k l i s a said...

new year, new resolution, new start.
lupakan hal hal x enak diingat..

ASaDa RyutaRo said...

alamak! sekarang dak comot dah mendahului jd top komentor...

entry yang paling saya suka : surat untuk seorang blogger.. lalalala~

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. dak comot tak puas hati kat komen.. sbb hari ni dia top komentor..

Aus MeLankoLik said...

keep up !

teruskan menulis ok !

all the best untuk 2011 !

naz said...

woahhh cooll. rekod yang cemerlang :)

ain fathihah said...

singgah sini cubit2 macy.

hehe.

teruskan menulis.

echah mashuri said...

yup!karma is d best..hehe.!maCy.nak tau tak siapa yang buat echah ade smgt nk berblog.maCy,iqbal dan nekmo.koranglah org yang paling terawal di ambo gini jah setelah 6bulan blog tu terabai.:)

u r great dear.hee

phreak-id said...

teruskan menulis dan selamat tahun baru. yeah!

Terbaru > Tahniah Kepada Juara AFF Suzuki Cup 2010 : Malaysia (PM Umum Jumaat Cuti Umum/Rio Ferdinand Ucap Tahniah) > Blogger Big Gathering 2010 > Aku Suka Rina Salleh

echah mashuri said...

yup!karma is d best..hehe.!maCy.nak tau tak siapa yang buat echah ade smgt nk berblog.maCy,iqbal dan nekmo.koranglah org yang paling terawal di ambo gini jah setelah 6bulan blog tu terabai.:)

u r great dear.hee

echah mashuri said...

yup!karma is d best..hehe.!maCy.nak tau tak siapa yang buat echah ade smgt nk berblog.maCy,iqbal dan nekmo.koranglah org yang paling terawal di ambo gini jah setelah 6bulan blog tu terabai.:)

u r great dear.hee

Mat Ganu said...

teruskan menulis....semoga tahun 2011 membawa 1001 keberkatan...insyaALLAH

Hanisah Safian said...

go macy goooooooooooooo!! :D

emieysandra said...

ala..akak terlepas citer tu..selamat tahun baru macy! :)

Aretikz said...

Keep it up Macy.. Bila lagi mahu beraksi sehabis-habisnya.. hehe.. apapapun.. berblogging selagi mampu.. ^_^

alinac lover said...

salam kenal ya

-telordibasuh- said...

silamat talun balu la macy hehee

zai said...

alaa, saye dah bukan top commentor kamu yaa macy.

hapy new year macy,

caliph shuriken said...

suka summary ni..
hepi new year maCy ^^

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

cam beezz je buat review blog ni,,,

macy macy,,,

Sca Ndx said...

waw. bila aku nak sampai ke tahap kau. btw happy new year :)

Zed said...

Tahniah macy....x pnh pn dpt cecah rm50 lg drpd nuffnang. =(

khairul_bariyyah said...

mana ada tak puas hati asada... dakcomot sentiasa merendah kan diri wlaupun tinggi dekat 160 jugak.. hahah *poyo*

MATAHARI said...

wow. 10 bulan. kagum.

mancai said...

selamat menyambut tahun baru 2011 dengan serba baru...

Hellioz said...

nak buat entry kat sane?
buat macy jangan tak buat...
kah3~

uncle said...

uncle harap maCy teruskan menulis.harap tahun baru akan memberi lebih tuan dan rezeki becucuran untuk kamu serta menjadikan blog ini terbaek dari tahun lepas...

uncle said...

komen kamu telah uncle balas..hihihi..saambil enguk sambil berDG disini

Catherine- said...

lepas zohor nnt YM!

Akulah Aqilah Itu said...

happy 2011 macy.. =) Love ur writing. ada something, tak reti nak explain. =)

CIK TOM said...

teruskan berkarya ye macy..cik tom suka semua entry macy..

eh macy entry akal dan fikiran tue lbh kurang n3 cik tom yg tuhan berikanlah aku cinta...tp cik tom xtiru tau..sbb ms tue cik tom xkenal lg macy...xtau pun kewujudan n3 tue...huhu...

all da best utk blog macy n macy :)

biskut said...

tidak kurang hebatnya maCy punya blog dengan yang lain..semoga terus maju jaya dalam blog.

Ieqa Swetluv said...

keep it up ya macy.. blog macy semakin mendapat perhatian ramai. lagi pun macy berhak dapat semua ini sebab macy dah usaha kuat untuk blog ni kan =)

eesyaheera said...

happy new year and keep on blogging!

p/s : ee tak delete pun komen macy. betul ni youuu :)

ARJUNA.Inc said...

haa..t msuk page sy..klik nuffnag gak tau..pergh!!..bnyak 2..da ade rm100!!.huhu..

NichKhun said...

macy !!! hehehe smoga taun 2011 neyh ermm bagi banyak2 bnda2 besh untuk awk ok !! take care maCy.. ramai da blogger2 lama xde kan? mane mereka? =(

cik @ien said...

selamat maju jaya cikgu!

ASaDa RyutaRo said...

dah habis 2010.. selamat tahun baru 2011

f_aRa_aINa989 said...

selamat tahun baru macy..=)

iqbalhakimi said...

eeh..umur kita beblog sama lah macy..cuma qbal aktif on november..awal2 buat xreti sangat so biar je..hehe..

tahniah ngan pencapaian macy..semoga tahun 2011 lebih menjanjikan banyak kejayaan utk macy..

selamat tahun baru =)

Heidi Shafiq said...

semoga cpt sihat.. :)

mie said...

banyaknya sumber....
bagus2...

Sharinginfoz said...

memang seronok gak berblogging ni kan

Yuni Aisyah said...

keep on blogging macy...love ur writing..:)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam tahun baru

CIK TOM said...

macy busy ker xupdate entry??
xpe xfollow pun cik tom...huhu..
yg pntg macy selalu jenguk blog cik tom..

HEROICzero said...

All the best 2011, Macy~!! =)

d_LA said...

wahhhh...hebat gak pencapaian macy..sabas sabas !! AJA2 ! hp new year 2011 :)

Mario said...

happy new year sis...semoga terus ceria selalu...

Amy Syaquena said...

Salam kenal..

Happy new year amy singgah sini n follow...

ASaDa RyutaRo said...

akudakmalaysia.blogspot.com takde dah..

miszlullaby said...

biodata blog=)
selamat tahun baru macy=)

Syida Shukor said...

selamat tahun baru ! minum air banyak2 ! :D

Catherine- said...

musyukkkkkkkkkkkkkk~

Black_roses92 said...

hope new year makin matang. ;D

shahjiehan said...

macy~!!!asada buat domain~ sob3

shahjiehan said...

kite je blogspot...uhuk3

echah mashuri said...

dearrrrrrrrrrrr

ARC™ said...

camne cek backlink tu?

HonEyBuNNy said...

wah...terbaik...tahniah kawanku...;-)

Raji berkata said...

woahhhh byk btol dpt earning dri nuffnang jeles nih x.x

hans said...

abang asada memang rajin membaca

semoga terus berjaya macy

P/S : Contest Dari Proton! Menangi Hadiah Percutian Ke Monte Carlo Monaco!

.:: dieylah :: said...

macy macy macy...miss u ..hehe...
rajin2 kan lagi menulis k..hehe

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

teruskan berblogging yeah!!! have fun troughout the year 2011!

woot-woot said...

hahahhaha tak silap gua MACY ni kawan lame gua...gua maksodkan kawan lame dalam blog..hohoohoh

lame nohh tak jenguk..baru active balek..hehe..

dya adriza said...

wah... *terkesima jap.

tahniah maCy!~

░♥si lampu neon♥░ said...

KEEP IT UP OK, BLOGGER =)

CHECK ENTRI MANTAP
# QQ RINGS DONUT !#
# JAYA JUSCO BARU, MAHKOTA CHERAS#
# FAILED PARKING KERETA#
# NUFFNANG BUAT BLOG LEMBAP#
#AWEK KHAIRUL FAHMI KENA SERANG#