Saturday, June 5, 2010

Header Baru.. Mahu Tukar atau Tidak?

Assalamualaikum semua~

Hari ini maCy mengidam cendol. Lalu abah maCy bawak khas maCy ke pasar malam dekat bandar dan terus balik lepas beli cendol. haha. Zaizax sila jangan jeles ;p

Lupakan tentang itu, macam maCy dah kata, maCy kat rumah busy banyak.. Macam Asada Ryutaro tinggal komen kat cbox tadi, mula-mula "hai". Lepas tu "Diam je macy harini..". Lepas maCy singgah kejap blog dia kejap, maCy pun hilang lagi.. hee


Tapi apa pun maCy cuba juga mahu update, tapi still sedih tak dapat jalan-jalan banyak.. Hum, maCy tengah runsing ni. Runsing nak tukar header ke tak. maCy dulu rajin tukar layout, lepas dah jatuh hati kat layout Ladybird ni, maCy asyik tukar header je. This time maCy pun amat suka my current header walaupun tak cantik or you all tak suka, maCy tetap suka. hehe


Sekarang ni, makin merunsingkan sebab header yang maCy buat minggu lepas tu, ada muka maCy sebagai watak utama. Dan maCy ni amatlah segan mahu letak muka sendiri dekat blog, walaupun my first header dulu ada muka maCy juga. Oklah, jom tengok header maCy sebelum ni yang tak seberapa~

Siapa sempat bersama maCy waktu maCy masih gunakan header ini pada Feb lepas? Zaman ni maCy masih letak muka maCy dekat blog lagi. Tapi tak ingat kenapa buang, hee

Ni my favourite. Sangat suka sampai tak kisahlah gambar ni dari pakcik google pun, maCy terus ambil buat header. Sebab maCy memang sangat sukakan sun, rain, rainbow dan familinya. Tapi ada sampai mistaken kata perempuan tu maCy. Yelah, waktu ni mula-mula blogging tak ada lagi yang betul-betul kenal maCy di sini. Tapi header ni tak tahan lama, ada sahabat tegur, lalu maCy pun buang~

Header yang sedikit nostalgia ni adalah header yang dibuat tergesa-gesa menggantikan header sebelumnya~

Yang ini header bila? Siapa yang tanya tu?? huhu

Jadi, mahu tukar atau tidak? Macam sayang pula, baru 5 bulan sudah tukar banyak header baru. Ada dua gambar yang mahu dibuat header, dua-dua ada muka maCy yang tak comel ni dan masih belum digunakan. Mahu tapi malu.. eh? Nantilah maCy tanya sahabat baik blog maCy untuk pilih antara dua tu. Siapa? Siapa-siapa la.. Lalala~

Jom berguling ke blog Asada Ryutaro dan sertai Contest Gambar Best by Asada~



p/s : indahnya berada di rumah :D

42 comments:

cik pingu said...

tukar je kalau nak. xyah kisah ape org nak kata.

oyeah2. :)

j0j0_bdiN@ said...

kalau suka header tu tak payah la runsing nak tuka...
kalau nak tuka, tuka jenis font dalam gamba tu~
bg lagi stailo sket~

n.a.n.a said...

yg nie pon ok what. tp if rasa x menarik tukar jela. asalkan kita puas hati kan.

si[jari] telunjuk said...

waaa..bestnye bermnja2 dengan abah tercinta..

hehe..macy tak tujuk pon header yg maCy dh buat tuh..mehla tayang kat kami...

rutikeben said...

tuka jgn tak tuka..

kami sntiasa mnyakong anda..ekekek

touyakaruma said...

Nak bagi komen pun susah sebab saya bukannya ada header pun

hara mz said...

header yg sedia guna ni cm dah cunn.
xperlu tuka kot macy~~
yg pnting penulisan still besh:D

A-Y-I-E said...

Wahhh mengidam cendol ya.. btw.. kalau u suka header tu.. tukar jer.. huhuhuh

then.. saya ada soalan.. maybe u leh tolong

http://a-y-i-e-sharing.blogspot.com/2010/06/masalah-dengan-nuffnang.html

FiesyaaChacha said...

tukatuka! i pown bru je tuka header. hehe :P

hiro said...

lawa laaaaa...tukaq...stailo.

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

macy..kalau nak sesuatu yang baru..tukar la..blog gua suka tukar header..

iemaZAIMAH said...

kite rse kn..ikut hati macy la..if macy rse dh bosan ngan header lme nk yg bru..then tkr la..org nk ckp ape ckp la kn..

header ad muke macy ok la tu..huhu..tempek muke sekali sekale =)

Lun said...

mgkin.. just if tuka dapt mengembangkan pemikiran or beri inspirasi baru tka la

ASaDa RyutaRo said...

alohai... tukar la, ikut sesedap hati semasa.. tapi kalau nak kekalkan personaliti blog, x yah tukar. walupun camtu, x salah kalau nak pembaharuan yang lebih best! kan, kan, hehe =)

orang laen hanya boleh komen, maCy yang tentukan semua.. lalala~

tQ promote contest asada.. (^^,)

hanie@nisya said...

tukar or tak tu terpulang pada macy. tak payah pk orang kate ape :)

zai said...

macy, header first tu lawa la, classic, blackly wo..cun ja

zai pun nak bt header taruk gmbr sendiri, tp nnt kang blogger lain comment bkn2 kata zai ni poyo nak taruk gmbr sendiri plak kat header. kesudahannya tak taruk lgsung hee

betoi kata kamu mahu tapi malu (gitula i rasa)

cepat tukar, nak tengokk nak tengok header baru

~ ReD ~ said...

HOHO. sis x kreatif dlm mmberi cdgn pasal design2 ni..:D

Raybond said...

tukar jew... kalau dah suke..=)

cik elina said...

macy tukar yg pn xpa..
lawa jugak..
:)

sya nak tukar header tp msih xda yg sesuai..

:(

Roronoa Zoro said...

lawa lah tue.. daripada aku? masih xde header.. haha =D

gades ain said...

tukar tukar tukar . hehehe. xde laa. depends on mate maCy laa. kalo nak tukar, tukar, tp jgn nyesal bile da tukar. hihihi

ain lg laa plak, da berjuta kali kot tukar header, ni pon baru tukar, hahahhaa. cepat gilaaa bosan ngn something, hee! tp layout x berani nak tukar cz takot ilang semuanyee. huhuhu!

*pjg nye la komen nye . haha

mohd sasuke said...

salam..jom amek award di blog caer..tp buat pantun ntuk caer dlu ye..ngeh3

sila lihat 2nd entri pling latest..ambil ye!!

p/s : tukar header klu perlu..kih3..

cemomoi said...

muko kawe hok hense ni pon bule jugok buat header kalu nok, ghoyak jo

hellioz said...

tuka gambar hijau merah kuning biru gwa

sumpah gwa terharu sampai mati...
gyahahaahahaahahahaahah~

@ien_R@z said...

tukar jer kalau nk tukar... itu hak maCy kn... hehehe.. tp jgn men tukar hr2 dh la.. hik3..

syoknyer balas dendam pd tido.. haha =P

iemaZAIMAH said...

macy2..kite jwb kt sni..shoutbox macy tarak keluar..line kite lmbtttttttt sgt mcm siput..sdeyh2..ahaha!kite xtdo mlm td..lps tu jmpe fb macy..tu trus add..hehe..thx app macy..macy yuyunk tkr header cun2 taw...ad muke macy or xde xksh..yg pnting macy suke =)

.Am-OH-Am. said...

maC, ta payah boh header la senang.
hahahah

alvin takda rumah harga 8juta.... said...

macy..pic pegang payung tu..stylo!!

Linglung said...

walawehh..rajin gila lu tukar header. bagus2. manusia perlukan perubahan. kan? hehe

esoksemalam said...

byk kalinye tukar header..
oit..
apis mane kamu tanyer?
apis ngan nenek moden tuh tau ke sape saye?i mean macam mane die bgtau kamu smp kamu boleh tau saye?
hehe..

saje je wat suprise dtg sini tgo sini.

zulfitry.com said...

first time komen kat blog u...

cakap pasal header kan...aku sendiri pun tak pandai nak guna nak decorate pakai photoshop...aritu header kat blog aku pun member yang designkan..

btw..header melambangkan identiti sesebuah blog..

shameel Iskandar said...

tukar takpe. Tkank tukar pun takpe. Yg ptg happy.Mcm kata Amy Mastura.

Lebih baik cinta daripada benci..
Lebih baik setia dari iri hati…
Menyanyi dan menari sesuka hati…
Janji kita!!…………………. Happy!!

suri said...

jaganlah tukar sb yang ni pun dah kira cun lah.. :)

fadhlihamdan said...

hye macy.cantik layout blog ni =)

sweeTSour said...

hohoho nk suruh tukar la..nnt nak amik ladybird 2 lak..hihi gurau je.. kalo dh rasa bosan tukar a..nnt kalo rs mcm xsesuai guna semula header lama..hehe..

ermm mmg indah dok kat umah..sampai xsempat nk BW..ngeh3

tot tot kecik said...

salam..

macy macy macy..

kamu jika inginkan perubahan tidak salah untuk mencuba..

ape yg ada di dalam blog kite itu melambangkan blog dan juge diri..

jadi buat keputusan yg mana terbaik.. :)

M a W a D D a H said...

hi macy...

bg adah la kan...kalu macy rasa bosan ngan yang lama, baik tukar je... tapi kalu nak balik yg lama tukar lagi...dan begitu la sebaliknya..ahakss...

main tukar2...ok what..hehe...

Wan_hazel said...

tuka je lah header tu..law wan wan tiap bulan tuka..hehehe...header tu mcm kitar semula je..senang..law dah tak suke tgk.tuka..law nak gune lagi..tuka balik..law wat muke sendri kat header mesti cool..hehehe,,

Dakwat Basah! said...

I guess the car is 'perodua kenari".

✿nenek moden✿ said...

macy..nek suka yang kat side mirror tu..unik..klasik..

s h e e said...

macy...header macy sume chantek2....so x kesah macy gune yg mane pon memang chantek...sukew2...hehe...

MATAHARI said...

oh. aku sun. macam mana?hehe