Saturday, October 28, 2017

Mios Kitchen Memang Puas Hati!

Assalamualaikum.

Sihat tak? Baru ni tekak taknak terima nasi,  lalu mengajak suami ke port western food favourite kami,  Mios Kitchen. 

Kami biasanya ke Mios Kitchen Bandar Kinrara,  tetapi difahamkan terdapat beberapa lagi cawangan Mios Kitchen termasuk di Shah Alam. 

Tak payah cakap banyak,  jom usha gambar makanan di sana. 

Chicken Burito

Maccaroni Cheese

Chicken Grill

Meatball + creamy Mashed Potato, kami minta asingkan gravy sebab nak suap anak

So far,  gravy dia memang one of the best. Mashed potato sangat sedap kerana creamy gravy yang sedap.  Lamb chop juga tidak terlalu liat jadi boleh enjoy.  Air buah setakat ini memang puas hati.  Tak adalah rasa tawar macam sesetengah kedai kan. 

Bab service pun ok. Tempoh menunggu tak lama.  Apa yang paling penting,  tempat bersih. 

So,  kepada yang berdekatan.  Jangan lupa singgah sini insyaallah puas hati!  :)

P/s jemput follow google account maCy,  insyaallah maCy follow semula.  Sedang gali semangat untuk berblogging selalu 😊

Restoran Ramly Burger

Assalamualaikum

Lama gila tak post,  mohon kelaut azam kononnya tulis satu post setiap bulan. Maaflah semakin banyak komitmen membatasi masa.

Ok straight to the topic.  Baru-baru ini maCy dan suami and my little man of course singgah ke Restoran Ramly Burger.

Kebetulan masa tu rushing nak balik Kuantan,  so kami fikir nak cari burger makan dalam kereta.  End up tak jumpa stall burger, tapi sampai kat restoran ni.

Sambil makan,  maCy bincang dengan suami, kenapa sambutan di sini kurang menggalakkan berbanding restoran makanan segera yang lain,  sedangkan pada kami,  ianya ada potensi.

Sebelum makan

Tunggu makanan siap.  Sambil layan anak.  Huhu

APA KAMI NAMPAK

  1. Banyak pilihan menu. Ada burger ayam,  daging,  ikan,  udang. Belum campur ada set nasi, lasagna,  sate,  chicken chop, air yg pelbagai  dan lain-lain side dish. For me,  sedap kot.  Not bad lah.
  2. Bersih. Tempat sos ada sisa sos lepas press,  staff bersihkan terus
  3. Harga afforfable
  4. Boleh ambil extra sos cili dan sos blackpepper


TETAPI
Kurang pelanggan. Ya,  memang Ramly Burger lebih sinonim dengan makanan sejuk beku dan mungkin pelanggannya lebih banyak di situ.  Sepanjang kami makan di sana,  kami sahaja pelanggan yang makan di restoran tersebut dan 2 buah keluarga lagi take away.

Burger maCy

Pilihan suami

APA YANG BOLEH DILAKUKAN?

Selaku pelanggan yang tidak tahu marketing strategi atau pun sebarang ilmu bisnes yang khusus, point ini sekadar pandangan selaku konsumer dan peminat baru Restoran Ramly Burger.  Hihi.


  1. Why not buat kupon seperti Marrybrown atau Dominos pizza bagi menarik pelanggan
  2. Usahasama dengan company seperti U Mobile yang menyediakan reward kepada penggunanya.  Adakalanya pengguna U Mobile diberi voucher makanan percuma seperti waffle, ais krim dan burger dari kiosk atau restoran makanan tertentu. Jika Restoran Ramlee Burger tersenarai sama,  pasti ramai pelanggan baru yang mungkin belum pernah merasa keenakan makanan dari restoran ini akan tiba-tiba terjah ke sini.
  3. Label dan gambar pilihan menu perlu lebih BESARRR kerana walaupun dah pakai cermin mata,  still rasa kecil juga


Sekian,  bebelan panjang dariku. Semoga sampai ke pihak sana.  Kikh2. Byee 👋