Tuesday, January 25, 2011

beli domain?

Assalamualaikum.

Yesterday my senior, abg Juwe aka Hazwan Basketball as mentioned in kisah tragedi manis seorang junior 2003 posted on my FB wall after reading my previous entry, muntah. Then he said something like he liked it and its already sampai masa untuk maCy beli domain. erk? ~Oh, maCy pun baru mula FB-ing dengan beliau sejak beliau masuk entry maCy itu.

Before ni maCy pernah baca mengenai kelebihan mempunyai domain sendiri di blog Cik Tom. Kemudiannya Asada Ryutaro pula membeli domain dan meracuni fikiran maCy untuk turut sama membeli juga. Takut-takut blogspot delete blog kita katanya.

One of Abg Juwe's point is 'your writing is your intellectual property. kena jaga elok-elok'. And he did mention about Asada's point as stated above. maCy seriously adore few of my entries yang maCy rasa agak ok including the entry muntah itself. Maybe kerana the term muntah is actually just a sarcastic word.

Apa pun, untuk membeli domain, maCy wonder juga maCy ni akan stay berblogging sampai bila? Kadang-kala rasa macam mahu stop esok pun ada juga. haha


That's all kali ini. maCy seriously amat sorry maCy admit tidak bw walau sudah post few entries this week. maCy admit juga banyak post entri dalam draf, dan admit juga banyak post entri pendek lagi-lagi sekadar gambar. Sibuk amat but i gonna try visit you guys okay? c ya :)


p/s : just now worried sebab tak dapat mesej, automatically okay lepas dapat call. lol ;p
p/s 2 : my dear bestie, Fayzaitul Akmar aka Fay kasi task pada maCy. Gonna do something bout it later, sabar ye dear? :)

45 comments:

Uchi kay-f @hmad said...

gune domain ni ade pro dan kontranye...masalahnye "server down".....ok i'm off

ASaDa RyutaRo said...

beli la dulu. lepas tu baru tau nak buat apa, nak guna sampai bila.. skrg ada promosi. leh tengok kat blog cik tom. lagi murah dari biasa..

Sca Ndx said...

kalau pakai domain macam cool jugak
tapi kenapa blogspot nak delete lak?

FariehanIbrahim [LBC] said...

cam best jer kn kalu de domain sndiri. hehe!
tp tu r, tkut plak xleyh bgi komitmen spnuhnye. =PP

fay shee-mee said...

hahaha..kna tocer ngan bestie sndri :D

echah mashuri said...

belilah domain maCy:)

TunTeja said...

macy nak beli domain? waww :)

♥..cik_mas..♥ said...

ada potensi macy.. cpt2 beli domain ok..sebab macy mmg penulis blog yg bgs..

akk suka entry muntah.... ajar akk tulis blog guna hati boleh? :)

ijatnuar87 said...

wahwahwah...beli domain sndri..bgus2..satu langkah yang cukup besar tu,ehhehe

MATAHARI said...

woha! nanti beli letak nama www.macyhumaira.com, :)

aLya said...

cayok2 maCy.. betol cakap senior maCy tu. tulisan maCy best. da bleh beli domain sdirik nie :)

padin said...

mathila.com.. menarik juga kan? hehee

ZACK ENTRY said...

saya bertukar kepada domain..=)

adrinaqamarina said...

wah best jugak kalau ada domain sendiri. ag semangat laaa. go macy go!

Si gadis bunga said...

betul ape yang Abang Juwe tu cakap, you have copyright over your writing. it's your intellectual property, far more valuable than tangible properties.
It's your expression and it shows that you are passionate in highlighting your points.

there are not many who can deliver their points properly in writing. i'm not a good writer, so, I resort to read from good writers.

Gonna keep reading your writings dear!

;)

f_aRa_aINa989 said...

kalau ada domain sendiri mmg besttt..

Poyaty said...

maybe its time kot. tgk lah follower dan pengkomen u sgt ramai. means awk dah stabil dan diterima ramai neh. kena lah ade dot com sendri. hehe

eiffel said...

oke lor...t da beli jgn upe gtau xP

d_LA said...

dla pun tingin nak ada domain sendiri..tp taktaw bile lg..huhu

naz said...

beli macy. beli lah haha terpulang pada individu

cemomoi said...

huu kena buat bajet baru nak beli-belah yang nih

Catherine- said...

macy beli dua yer... utk sis sekali! hehe ;p~

**sHiKinn** said...

macy, beli jer..domain kn murah tp kalo domain skali ngn hosting mahal la jugak..tp kalo tak pakai domain pun takper..blog macy dh femes..akak pun suka baca.kena blajar dr mecy ni..

Mat Ganu said...

domain tue ape ek...hehehe

niesz said...

ha a..rmai skang ckp psl domain ni..siap ade contest lg..ermm..tp depends la kan...mayb kalau rase yg mmg nk gune lame, akn wat domain tu..

Encik Tikus said...

hnmm baru terpikir nak berdomain ...

Ieqa Swetluv said...

macy, kalo nak beli domain sendiri kita beli sama2 nak tak! ngee~

AngahSayang2314 said...

macy nak beli domain ke??

perondajaketbiru74 said...

salam...tq visit my blog...srry lambat nak visit urs..anyway ada pro n cons pun kalau nak pakai domain sendiri ni but ty hati erkk...

NAJ HEBAT said...

terlalu byk admit-admit.

porraahh!

:) babai sayang. Jom muntah.

Lovely Bella said...

ermm mn tau klo dh ade domain leh jadi rajin :)

JIJI YU said...

aku sokong ko macy..beli je..

shameel Iskandar said...

cahaya-humaira.com, ok tu. Bagus juga beli domain sndiri. Sy lihat ramai geng2 blogger yg pakai domain sndiri.

Tapi, blogspot pun ok juga. Nicolkiss tetap popular dan blognya dikunjungi serata dunia w.pun dia guna domain blogspot.

meo said...

kdng kala server down tue betul...

blogspot gak power

Raji berkata said...

woahhh cpt2 bli domain ;D
nk kne cari lagi contest yg dpt domain x.x
domain aku pun dh nk tamat ni
hohoho

Chaoi said...

beli la baru.bubuh domain macysengal.com..kehkehkeh...

si para para said...

dah 2,3 kali baca pasal benda tu..

macam mana nak buat eh..
nape pulak blog ni nak padam..
mana aci..

M a W a D D a H said...

beli la macy..beli la...

nak gak!!!

en_me said...

bz amat kanns.. ehehe

d_tieah said...

Aku masih tak reti lah dgn domain2 ni..
Erm..

ARJUNA.Inc said...

eh?domain 2 ade kaitan pnggnaan ngan blog ke?npe kna nk dlete blog kta lak?eh!!..jagan!!

asybedazzle said...

hmm, tak berapa fhm lagi pasal domain ni. btw hye!

Kyuubi said...

kalau dah pakai domain, mksdnya bloh tu mcm dah jadi property kita sendiri :) Kalau nk lagi hebat, beli hosting sekali.

khairul_bariyyah said...

kalo da beli domain nt, da kaye.. jgn lupe dak comot taw! :P

administrator said...

Lepas beli domain apa kena buat?