Sunday, October 24, 2010

hey si awek, fikir sendiri!

Assalamualaikum,

Harini maCy menulis dengan keadaan yang agak geram. Fuh.. Sabar maCy sabar.. Tapi tak tahu la kenapa maCy rase geram je. Nak cerita la ni nak cerita.

Hey si awek,
maCy tahu lah memang normal kalau a girl jealous atau risau tentang bf dia Tapi, maCy dengan bf awak tu hanya kawan lama. Tidak keep in touch, sekadar baik bila ada pergi 'event' sama-sama and now dah tamat 'event' tu masing-masing dalam dunia sendiri. Kami sekadar membawa semula kenangan zaman sekolah kepada kawan-kawan, dan yang dah sudah, sudahlah.

maCy dari awal lagi dah expect yang awak ni jealous tak bertempat. Awalnya maCy faham, so maCy siap add di FB, siap tegur, siap mahu berkawan dengan cara baiknya dari awal lagi, showing yang maCy ni tak ada niat nak sorok-sorok belakang, nak kacau bf awak tu. Hey, i'm not desperate lah! and i'm not interested with your bf tu! maCy siap pernah delete your bf dari FB, sebab kamu lah! Risau kamu tu jealous sangat, and i don't want to be the reason why.

maCy memang dah kurang di FB, and maCy sebenarnya amat jarang pergi tengok profile orang. I will only comment on status or updates yang keluar dekat Home. I have 866 friends on FB, no strangers at all and i don't have time to check one by one including your bf and i'm seriously always at my own profile only!

Dah kalau kebetulan your bf punya updates keluar, maCy komen je la, and ask him yourself does he always make status that attracts others to comment? Yes, he did. It's up to him. But the matter is, if there's about 20 comments on it why must you put only the blame on me?

The first time i saw your status, "tiap kali ada status baru dari dia, mesti SI DIA ada jugak..". maCy bukan bodoh untuk memandai terasa, tapi kalau dari awal maCy dengan your bf tu pergi 'event' tu sama, maCy dah jumpa banyak status updates yang semuanya bab jealous, semuanya starting kami pergi 'event' tu. Mestilah maCy terasa. Hey, maCy bukan pergi holiday lah. It's compulsory! maCy malas nak state 'event' tu apa sebab once maCy state semua yang kenal maCy boleh tahu siapa, boleh check di FB on the spot.

Sabar maCy sabar. Time tu maCy rasa nak je komen tapi maCy sabar dulu, i text your bf, "ape nak buat kalau ade awek ni jeles tak memasal sedangkan kite ngn bf die tak kamceng pon?". And he replied, "pandai-pandailah bf die yakni aku nak yakinkan die..". See, maCy tak tuduh, the text was only a trick to make sure whether the status was meant for me or not. And it was.

And tadi, suddenly maCy tengok updates dari kawan maCy tu lagi, ada komen dari si awek ni, maCy nak tengok lah profile si awek ni. Take note! maCy buka profile si awek bukan kawan lama maCy tu. And i found that she removed me from her friendlist. It's damn hurt. I added her bcz i respected her and now he deleted me cz expecting that i'm trying to get her bf! Dan maCy sangat geram pasal tu. Seems like leaving me with the sins yang maCy ni mengacau bf dia!

Hey si awek,
Ini bukan first time maCy kena. maCy siap pernah kena panggil pelacur lagi dengan sorang awek just sebab berkawan dengan bf dia. (Baca Sini). maCy siap pernah kena attack dengan mesej lagi dengan orang yang sama. (Baca Sini). Walaupun dia kasar, maCy boleh layan elok lagi sebab dia straight with her points. She asked me herself walaupun orang lain yang baca boleh hot, maCy cool lagi. Tapi dengan awak, maCy siap add FB, kenal elok-elok. Still that way?

maCy penat ok penat? maCy pernah lah rasa bf diambil orang, only a desperate would do that. i'd experienced how hurt it was so i won't do it ever, never. So please, its really hurt when you make it that way. Delete FB, seems so simple, but when being asked for example, kenapa delete maCy? Sebab dia menggatal dengan bf aku. What the ?

A girl is a complicated creature, but you are the most complicated so far. i don't care if your bf get angry when he read this. i seriously don't mind!


p/s : sebelum wujud status tu, maCy pernah disoal siasat di msg FB, "maCy dengan ** ada apa? kenapa ada kat list siblings dia?" hey, kat list siblings pun nak bising ke? ahhhhhh~ Put your bf into your handbag la taknak kasi berkawan langsung!

32 comments:

Fello Ariza said...

erkk..kes jeles menjeles ar nih...sabo je macy... chill..ilek2 dlu..

Rama2Ungu said...

nampak sngt ur friends gf tu insecure terhadapr bf dia sndri punya perasaan. kalau kawan pun nak jeles, simpan la sorg22 kurung dalam sngkar je bf tu..ape kes la pompuan prangai camtu..

I*K*T*I*R*A*F said...

one word- SABAR! :)

platipus said...

macam shilake je!..bajet bf dia kacak gila ke

Izan Ishak said...

maCy... sabar ye. dlm keadaan mcm ni maCy buat dek je sudah. biarkah dia simpan bf dia dlm poket.

tp bab bab dia remove maCy tu, mmg kalau k.izan pun sakit ati okey~~

ain fathihah said...

ada orang yang jenis cemburu tak bertempat. sabar je la macy. kalau tak sabar pun, kasik hentam sama dia balik. hehe

iqbalsyarie said...

kadang2 terlalu mesra juga jadi masalah. haish...tak paham betul..

apapun, jngn terbawak2 dengan geram hingga kacau mood study ya :)

Farah Farhana said...

salam maCy..
sabar ek..geram gak kalo ade pompuan camtu..jeles tak bertempat..

M a W a D D a H said...

erkkk..macy..sabo macy..cool bebeh...

echah mashuri said...

sibllings tu kan adik badik..so adik badik xleh bercnta kann,,heee

ceritasekupang said...

banyak juga orang macam ni...sabar saja la...erm...

Fakhrur Razi berkata said...

alamak byk2 bersabar ;D
bese la tu pkran org kte susah nk ubah~
;D

padin said...

mak ai, garangnye si maCy nih, hey jangan marah2 nanti da kurang ayu miahaha

emm jeles tak bertempat tak kena juga kan?? hek, usul periksa dulu kan lebih baik, ekekee

Si gadis bunga said...

dear maCy,
a question: ape besar sgt ke handbag pompuan tu nak kasi masuk boyfren die dalam handbag die?
haha. i think guni is better.

hehe. ok,die tengah panas kite buat lawak bungeks plak ye~
ala.sabar je.
kadang-kadang jelousy leads to destruction,sgt tak cool ok pompuan sebegini. itu baru gf,belum tentu jadi bini sudah sebegini rupa.
tapi nak buat macamane, biar jelah,pedulikan mahluk sebegini. buat dunno je. 'kajahatan' kalau dibalas dengan 'kebaikan',itu yg dinamakan suci hati.

chill ok?
maCy tak amik subjek ' GF yg tak faham bahasa kan? ', jadi buat dunno je.
ok!

senyum~
;)

♥-- emieysandra --♥ said...

sabar ye macy,
jgn layan prngai pompuan 2..

akak suggestkn diorg same2 ttup fb je la..bf die tgk die, die tgk bf die je..~ngeeee :D

plumpy.tootsie said...

hai dear.

i pnh kne bnd yg sme.perempuan yg kurg akal mmg suke buat perkara ikut perasaan.sbr k syg :)

Shino said...

waa...sabar yea macy...org cm2, xleh nk lyn sgt...die punye -ve thinking die trlalu tggi...so, lbh baik abaikn je...x yh kcw pape y related dgn die 2...rmai lg kwn blogger kite dlm ni...chill friend...

~qiFFara~ said...

cemburu bute tu namenyer..
maybE awek tu takut sgt macy rmpas bf die agaknyer..
haish...
mcm2~~

khairul_bariyyah said...

tiba2 sy terasa sb sy jeles dgn pakwe sy..
no offence ya dear~
senyum sokmo
jgn biarkan pnyakit emo ni bjangkit2..

biar awak marah2
sy ttp syg awak la macy~ :)

iKhRam said...

takkan faham klau tak rasa bila terkene kat diri sendiri.. namapun perempuan.. apa jaminan diri utk memiliki lelaki sebagai hak.. fahami lah die.. dah tau lelaki tu dah berpunya.. pandai2 la mnjaga diri.. saya tak salahkan sapa2.. tp msg2 dah besar.. jgn la lg rapat dgn die.. dah tau itu mungkin buat girl tu cemburu.. tak semua masalah kene hadapi.. ada masa jauhi lah kalau itu boleh mnyelesaikannya.. inijawapn dari seorang lelaki.. yg sama2 jugak mcm ko bergelar guru nnt..

cik @!en said...

yunk.. sabar ek...
maybe u should said kat dia mencintai tak semestinya memiliki... huhu..

biarkan jer dia dgn sifat jeles dia tu.. just abaikan jer.. dia xnk kwn ngn maCy? dia la yg rugi.. huhuhu..

dia ingt bf dia suke kot klo terlalu jeles.. karang sifat jeles dia tu la yg akn mkn diri dia sendiri..


p/s : sis pernah kena kata sbgai perempuan desperate walaupun i never kacau relationship dia as what she did to me.. pelik kan? hahahaha

Tomato Gurl's Life said...

macy..suh gurl tue simpan bf dia lam poket seluar je...sbb kalo letak dalam bag takut kena ragut plk..hehe..

gurau je macy..cool k..smile :)

aLya said...

pblem tolla awek cmnie..nmpak sgat x caye kat bf sdirik..
lau kpcayaan da xde.toksah duk kapel la snang..kn da sushkan org..
da la maCy..toksah duk pkir yek..
focus on ur final :-)

si biskut said...

biarkan jer kalau ada sapa2 yg nak amik lovely kita,so sekurang-kurangnya kita tau macamna perasaan kapel kita.

LadyBird said...

sabo ye macy.. macy okla "awek" org..
kalau isteri org terus? camnela gayenye yer..

akak x suke tul ngn cewek2/ isteri2 yang amat2 penjeles.. sakit jiwa tul kalu kenal ngn penjeles camni.. kite yg tak bersalah turut menjadi mangsanya..

sabor ye macy..

Lovely Bella said...

hhehe kalo die jeles sgt suh die kunci jerk bf die dlm almari komfem selamat. hahah 1st time singgah sini.. giler besh lepak sini.!!

tia said...

sabar byk2 oke?
biasa lahh perempuan dgn perempuan ni kang byk hasad dengki sket.
:))

KERAK NASI said...

sbb kamu cumel kot..tu yg dia jeles..

ciK LyndaWawa igUana said...

sabar..sabar separuh dari iman.....

althafunisa said...

hahahhaha..i like this post...
sengal lar that woman..
tu baru kapel...
da kawen nt, ntah cam ner lar pulak..
nk jeles ta memasal..
apa cantik sgt ke mac bdak tuh?
ntah2, sbb mac lbh cantik dari dia yg wat dia takut/jeles ta memasal...

maCy said...

althafunisa :
atul sayang, cantik tu sujektif. tak baik cakap cmtu ok? sayang kamu ketat2 :)

mengenaldiri said...

sgt annoying prmpn itu
huhu
awk jgn lyn la die tu
stay cun!
;)