Sunday, May 9, 2010

kena attack dengan gf member

Assalamualaikum..

Pernah tak kena attack dengan gf/bf orang? In my case, mestilah maCy ni kena attack dengan gf orang. That guy is my classmate during my secondary school. Kawan sekolah, biasalah contact-contact kan?

But it’s a problem lah bila gf nya tak faham situasi tu. Bila jadi macam ni, maCy fikir banyak kali.. Yelah, maCy taknak rosakkan ‘rumahtangga’ orang. Tapi, maCy dengan kawan lelaki tu macam besfriend jugak. Bukan macam, kami memang rapat. maCy ni jadi tempat dia mengadu, dan dia jadi tukang marah maCy bila sampai masa maCy ni memang patut kena marah. Huhu

My friend tu dah explain banyak kali dah tentang kami ni. Just friend, just friend. Sampai tahap that boy pernah je call maCy depan gf dia, nak suruh that girl cakap sendiri dengan maCy, stil, taknak percaya..

One day, maCy dapat mesej dari unknown number..


She : Oi pompuan. Ko pahal ngan roy (bukan nama sebenar)

Me : Assalamualaikum. Sape ni? Buat-buat tak paham.. hehe

She : Tayah tau. Owg tanye jawab je la..

maCy baru tiba di rumah jadi tak sempat nak reply…

She : Lorh xrep plak. Td bkn maen bg salam. Xkesah r ko ape pon ngn dye, ak xnk ko cntex roy dh..

Me : Ouh. Sori. Baru sampai umah, bz skt bkn xnk rep..

She : Ok..pasni xyah r nak mggatal dgn bf org yea

time ni maCy hot sikit la, suke je kate maCy gatal.. kasar terasa..

Me : Syg, bahase biar manis, ckp biar bpade, tak tahu tanye, bkn buat cerita, attack tak kena masa.. hes a frn and wil remain as frn.. done.

She : Amboi, dah owg tnye td xnk jwb.. skg nk kecoh. Membe ke ad hati?msg bkn maen la pggl name lembot betol..

sirius maCy gelak time ni...huhu

Me : Td tnye awk spe pn xjwb jgk kn? Xke same tu? ;). maCy ngn kwn2 pmpn ke, laki ke, sme pgl nme. Jgn sala phm ye? maC da deactivate fb. If xcye, maC ley actvekn blk, t tgk la msg ke kumen ke dr zmn dlu2, ngn sme org pn pgl nme. Tade tmpt spesel pn roy tu kt hati ni. Dun wori too much k?

She : Ok lah cik macy.. I xsuke u cntex my boy.. so pasni phm2 la yea..

Me : Be nice dear.. salam~

She : Waalaikumussalam =)


I really don’t want to hurt anybody. Act, maCy kesian kat gf dia, mestilah sebab sayang, sebab tu dia macam tu. Tapi, that boy is my friend. Kawan je, tak lebih pun~

Senior maCy cakap, balas kat dia "nape ko jeles aku lagi cantik dari ko?" ~sengal je.. huhu

Akak maCy plak cakap, "cakap je kat dia ma dah ade bf.." sopan sikit.. hahah

Fikir-fikir, nak buat ape ye...


p/s : ada pizza..sape nak??

60 comments:

sueraya said...

tadak adab btol pompuan tu
kok yer pn tny je la elok2
tau la dia mrh pn
cittt...apa pnya pompuan itu mcm...

pizzas???kasi antar sini 2 3 potong
heee~~~~

sYaMi-Satu Penjuru said...

dik!!
MEH NO POMPUAN TU! sengal.. nk bace ayat kursi kat die=p

senyum je tau, mmg kite slalu kne gitu, hoho..y? pepaham je la..
dak pompuan tu serius tak islamik, sian die, tak semayang ke die tu? tak tenang semacam je...hoho..

p/s: psl tak islamik tu sindiran semata-mata, jgn contohi ye adik-adik kusyg @ pembaca2 yg bijak sekalian. (harapnye perempuan berkenaan bacela komen sy ni, heeeheee)

syAzAnA said...

sis,
sy sokong cadangan akak macy tuh.
lagi tenteram kot.
huhuhu

jane said...

aku betul2 mnyampah dgn org camni
siyes gram!

stiffler said...

nak ..nak..nak..pizza..nak

cemomoi said...

jangan marah ngat awek tu... sebab kita tak dok kat tempat dia... tapi macy buat tu betul, coool je

org rumah dulu pnah gak kena sergah cenggitu.. kita kena cool utk layan orang tengah hot.. bnampak cam macho sikit yeaaa

✿nenek moden✿ said...

cian macy..hmm..nek penah gak kena macam ni..
padahal..bukan nek yg cari lelaki tu..that guy yg cari no nek kat mama dia..
pasu..ciap kak dia,awek dia..maki nek..hmm..tapi,xtau la dorunk tau hal sebenar or x..nek xgtau dorunk sendiri yg anak dia cari nek..kol nek..tapi..buka ada hati pun..macam macy gak la..just friend..hmm..
tapi,skrg mmg xcontact dah..klu jumpa tepi jalan pun,mmg xkan tegur dah..kunk jadi lain plak..cuma..bila jumpa mama lelaki tu je tegur..hmm

maCy said...

sueraya :
maCy ta mara pn dat gal.. tp cm xbest la kan..kasa..huhu
piza? ops, da beh..hehe


syami-satu penjuru :
hahah.. kak sya emo! tau la awok sokmo protect saye. ki3
biaq dy la.. kte kn sll jd mgse..ulala~


syazana :
mmg sng kte da ad bf, tp tpu sunat ni pn maCy berat skt..huhu


jane :
saba2..~sape yg kene attack ni? ki3


stiffler :
nah piece daging dy skt..hee


cemomoi :
maCy memang cool and macho..ulala~ ;p


nenek moden :
hum.. susah jgk kn.. elok2 kwn, jd cm2.. if putus kwn sday kan nenek..hmm

ParkAir said...

eh aku kalu kena serang macam ni lagi la aku api2kan dia. hahahaa jahat2..

nanad said...

wahh..macy handle dgn penoh style yg tersendiri..hehe ;)
nak pizza jugaa ;D

gEe said...

lawak btol ye pompuan tu.
kalau sy gelak sengsorang je kene serang cmtu. hahaha.
tp macy handle ngan pnuh cool.
samer2 la kte cool ye.

maCy said...

ParkAir :
nak cube la pasni..muahahaha *gelak setan*
;p

nanad :
maCy kn cool n macho..ulalala~ ;p

qee :
tula..mmg da gelak2 pun.. tp part gatal tu maCy hot jgk..huhu

I n n z said...

tamapq jah pompuan tuh.
so no manner.
esh3.
kolot btl.

ASaDa RyutaRo said...

eleh.. mesti pompuan tu tak selawa maCy.. tu yg dia takut sangat. hahaha..

kecik2 dah nak couple.. isk!

maCy rindu asada la!! hahaha..

maCy said...

innz :
silap2 maCy yg kne penampaq.. muahaha

asada ryutaro :
isk si taro gemuk ni.. pandai ea ngate maCy? huhu

sape kecik? asada tu kecik2 kapel. tak padan gemuk! huh ;p

shhh.. tu jgn btw org..ulalala~ hehe

Che Kechik said...

kechik pon prnh ada dlm keadaan maC skg..so i know how u feel..its ok maC..kita tau sapa kita..buat apa yg kita rasa terbaik utk kita dan mereka..okeh! =)

stiffler said...

u have been follow by stiffler!

BaBy said...

ala macy..cute pun pernah kena..xcaye g cari cute nye entry tajuk serang..mmg sengal itu pempuan..cuma bezanye seyes xde msg2 dgn laki tu..laki tu yg call cute..xpsl2 dpt call kena mrh2 dgn that girl..melampau btl..ni yg emo ni..eheheh

maCy said...

che kecik :
thanks che kecik.. kita tahu pe yg jd kn :)

stiffler :
thx :D

baby :
jgn2 emo.. t kedut..hehe

N@zihah said...

Salam,kenapa kawan kamu tu tak fikir perasaan kamu jugak?tanya ja la elok-elok dan cakap terus terang saja.tak yah sampai nak sebut gatal2.by the way,kamu mmg sorg yg sabar,ckp dgn baik2 dgn dia.hehe

maCy said...

nAzihah :
that girl is not my friend. tapi maCy tahu siapa and cam muka, yela awek besfren sndri..huhu
yeke? terima kasih.. blushing2 kat sini.. ;p

Long Haffiz Long Hassan said...

uisyh..ganas nie..haha..

eLL said...

huhuhu kes cemburu buta hahaha

BaziLah @ buzZy (^0^) said...

haha..perempuan biase la kan cmtu..die rs x secure la tuh,tp sepatut nye that girl percaya dgn bf die..huhu..bgs macy sbb dpt bersabar :)

Syahrul Iman said...

wah..macy sangat cool menghadapi situasi tu..(puji lebih-lebih cikit sebab nak paw pizza sepapan)..hehe

lemonade said...

mcm pernah alami situasi ni..

maCy said...

bro Long :
sape ganas? huhu

eLL :
kes kanak2 ribena..ulalala~ hehe

Buzzy :
maCy kan kewl.. lalala~ hehe

syahrul iman :
mekaseh iman.. cehh, ade ketam disebalik tembok! huhu

lemonade :
sibuk nk jgk..lalala~ ;p

RaMa2UnGU said...

perrggh..sentap tol ngan org prangai cenggini...cemburu tak bertempat...!
tu nmnya takut ngan byg2 sndri...

mcm desperado plak tkut lelaki tu tinggalkan dia..haisssh..

sabr je la ye cik macy...

~ ReD ~ said...

bersyukur lah kena serang dgn kata2 yg masih lagi boleh diterima dek akal..

red dulu kena ini..

"betina.."
"sial.."

segala tuuuuttt teettt tu la..:)


sabau je laa...

maCy said...

rama2 ungu :
ahaha.. sayang sgt kut..>.<"
hum..tulah, saba j yg mampu..huhu
mekaseh reramaungu :D

~Red :
ouh, maCy pna kena sparepart, betina.. ngn ex..huhu
tp niat dia nk bg maC bnci..
dia kata la..huhu

captain88 said...

macy yg hott... sapa x jeles kann...

Anonymous said...

salam saudari...kalu awk x slh,x kan perempuan tu nk serang...
pd pandangan ikhlas saya,awk harus muhasabah diri sendiri...kalu awk kat tmpt die,mesti awk mrh jugak...
saya prnh berada di tempat perempuan tu..sakit hati taw...

GhOsToNe said...

syg pn..
diew kn epaham..
bf diew bkan hak mtlak diew..
x kan lew nak kawan ngn owg laen pn x leh...

maCy said...

captain :
erk... encik ni..isk




anonymous :
anonymous tersayang, knape bile na bg kritikan, msti jd anonymous? bkn maC ta trime pndngn pn..

salah ke bile maCy msg, or ckp dgn orang, xgune aku ko, guna name, mcm maCy dlm blog, kt luar pn maCy mcm tu.. itu yg dia marah sgt. tak tahu pulak tak manis bercakap tak guna aku ko. salah ye?

nway, terima kasih :)


ghostone :
huhu.. tulah, kwn, bkn die pgl syg ke ape.. kutuk maCy ad la..huhu

Anonymous said...

SAYE JADI ANONYMOUS SBB SAYE XDE BLOG OK.SAYE ADE BACA BUKU DATO FADZILAH KAMSAH.DIA KATE ORG CEMERLANG X SUKA BUAT APA YANG ORANG XCEMERLANG SUKA BUAT.SAYE RASE BLOG NI DA BESE SGT ORG WAT.SORRY 2 ALL BLOGGER!

j0j0_bdiN@ said...

amboi si anonymous atas ni~~
kemain lagi dia melontarkan pandangan~~
fadilah khamsah pon idola i u~~
Juz ignore jek de Macy~~

BTW~
ko hot sgt kot sampai ko nak kontek balik mkawan sekolah ko pon awek de marah~(aku dah tolong muhasabah kat ko~~)

L.O.V.E said...

lex2 suma...cool yerk...macy,nie pndgn mashimashi la yerk....jgn trsa pape tw...da benar nyerr kta2 anonymous 2...klo kita berada kt tmpt pmpn 2 mst kita rs mrh gk xpcially klo gurl 2 jnis kuat cemburu....hehehhee...cara macy blgk cool 2 tbaikkkkkk wokkkk!!!!!!!!ngeh3....so,mashimashi rs la kn elok macy x yh lerr cntct kerap2 ngn boy dye 2...ati pmpn snstf...mst macy phm kn3...alwes cool yerk dear....peaceeee!!!!!!!!!hikhikhikk.......

Anonymous said...

l.o.v.e = iye, kamu pun tahu perempuan hati sensitif, lalu kaum sejenisnya perlu memahaminya..

dah name pun girlfren, pastinya dy sygkan boy dy..bile ade someone yg sptnye ter"over" berbicara dlm kate2.. contoh : 1-over manje ; 2- over lembut.. sudah tentu beliau angin satu bdn..
dan mereka yg bernama perempuan, perlu arif menilai dgn siapa mereka berbicara. suami org ke? tunang org ke? ataupun... boyfren org...

...aRa... said...

salam macy...
sarah pon pnh kena dlu...tp dr gf exbf sarah la...mmg kena sound baik punya...
xpham la kalau prempuan cmni...da la hlang adab span santun bdi bahasa....

btw..dia tkut sbb macy hot sgt kot..:d

maCy said...

anonymous
salam cik anonymous, jgn la hangin semacam.. blog maCy tak hebat mcm blog orang lain. cik anonymous buat lah blog, mesti sebulan dah ade seribu follower.. maCy tak terer cmtu.. ops sori, blog ni org cemerlang tak buat, sebab semua org dah buat kan? xkan la cik anonymous nak buat blog~

sori anonymous, jgnlah sebab sorang prmpn kaco ur bf, nak kata smua pun macam tu?

n ha, i dont have to backup myself dgn cerita psl dat gal lg, maCy takdelah jht sgt nk cerita smua. i do undstnd dat gal lg..

jge dri cik anonymous, maaf lah kalau cik anonymous rasa kasar. baca dgn sopan ya. niat baik2 saja~

maCy said...

jojo_bdin@ :
tu lah tgk muhasabah la ni.kui3 ;p
thx blogger :D


L.O.V.E :
maCy ta marah pn dgn apa2 pndangan, elok cara, elok bahasa, elok gaya.. ok j..
tp L.O.V.E pn blogger jugak, mesti faham krisis para anonymous dikalangan blogger ni..
thx syg, maCy phm, maCy pn ad pna ad bf jgk :)


..aRa.. :
bf maCy dulu ade awek cun rosakkn rumahtangge maCy, maCy takde plak attack die.. siap jd member kat fb lagi sekarang.. hihii

maCy said...

p/s : to anonymous
again,
sori dgn kate2 maCy awal2 tadi. biasa ada blogger or non blogger gne anonymous je bile nk bg kritikan. or atleast, yg xd blog akn letak name kat bwh komen.. if ade name, takde siape nk mara..
just, sbb gne anonymous, and bila dibaca nmpk emo, cm sumting wrong lah. tp xde plak maCy nak marah or emo or apa2..
maaf atas kelemahan tuan rumah..
terima kasih..

Aidi-Safuan said...

ala, patotnya macy reply je camnih, "aah, roy tuh bf macy la. kitorang dah lama dah terlanjur. berapa kali dah i gugurkan kandungan sebab roy belom bersedia". konfem dier teros xnak reply dah. :P

maCy said...

sengal la aidi!
tak abeh2 ngn idea gila die..huhu :)

ked :) said...

haha..lawak owh :D

Miss Kira said...

yup2..Kira penah kena bnda ni..
xp smpai skrg..still x phm asal dia nk jeles..
hahaha

L.O.V.E said...

hahaha...lwk tol ayt aidi 2....hahahaha..jgn msk paper sal toreh2 dh la yerk......hahahahaa.......peaceeeee!!!!!!!!

rizputra7 said...

riz bila member2 pompuan kahwin terus tak nak contact diaorang sebab takut jadi macam nie ler.....

Mis Erika said...

kazen sy ada jgak kna sound olh gf member dia..tp dia bt rilek jaa..hihihi :)

maCy said...

ked :
aidi tu memang sengal.. huhu


Miss Kira :
sama2 kita bukak kamus sebab tak paham..ki3


L.O.V.E :
tu lah.. cepuk je si aidi tu..hihii


rizputra7 :
tu isteri orang, memangla~ adeh


Mis Erika :
buat relax la ni.. tp isau2 jugak..huhu

Aidi-Safuan said...

hahaahaa... gila ker? takde la. kan comey jer kalau buat camtuh. cuba la. insya Allah berjaya. :)

maCy said...

takmo maCy! doa bukan2 je.. apela aidi ni..huhu

althafunisa said...

weh mac..sapa? nk taw gak...bdak skola kita ke?

hara said...

adoiii.ade gk mkhluk cmtu ek.
aishh..kesian org yg jd mangsa..
mmg xpatot laa dy men terjah cmtu.huhu

sugar2 kapas strawberry said...

aha..sy pon pnh gak.. ;)
sng cite cmni la macy..
bia je..lama2 penat la tuh

maCy said...

althafunisa :
bukan la antol, maCy kn due skola.. huhu


hara :
tulah..kesian kt kwn awk ni kn hatim..huhu


sugar2 strawberry :
cik linn dah blk! hehe

Lun said...

tak tau plak pmpuan seganas ni, mcm kucing2 gado brbut kcing jantan pn ad

sYaMi-Satu Penjuru said...

org pun pernah le kene gitu, tp solat hajat lemnta pompuan tu tenang and paham, last2 die minta maaf and bagi coklat, mahal pulak tu coklat tu, hohohoho

maCy said...

Lun :
err.. maCy ta rebut~ die sorang..huhu

kak sya :
choc2 jgn maen ha.. huhu

MATAHARI said...

bagi aku. selagi hubungan itu halal, maksud aku halal ialah dia tidak dimiiki secara sah dalam konteks perkahwinan. no hal lah.

setakat bf je kot. belum ada cop mohor layak dikontrol sebegitu.

aku pun dikontrol begitu. tapi. kawan tetap kawan bila kekasih menghilang.