Sunday, May 2, 2010

Yahoo Messenger PingBox

Assalamualaikum..

Hai3 semua~ maCy baru je sampai melaka ni. sakit belakang naik bas pun tak abis lagi.. huhu

bdw, thanks sangat kat semua sebab concern banget kat maCy. kemarin support maCy lepas maCy kena attack dengan virus yang sengal mengal kat ym (Klik Sini).

Before tu ramai yang bagi support kat maCy berkenaan english poem yang maCy buat tentang pemergian'nya' (Klik Sini). Tapi, err.. actually, tu nukilan semata-mata, tak ada kaitan dengan maCy pun. Tak sempat nak beritahu semua, virus kacau dulu. Sorry! Kalau betul-betul jadi, maCy tak tahulah macam mana maCy sekarang ni..

Tapi apa pun thanks sangat! Bertambah-tambah lah sayang maCy kat semua blogger yang rajin singgah blog maCy ni~

nah hadiah sengih >> :D


Ok, back to today's topic. Siapa kat sini pakai Yahoo Messenger Ping Box?

Kat sini maCy nak share my first conversation using this Ping Box~


cutecomey: duk bt pe?

cutecomey: rindu sama kamu sih

Apple ijAu: eh?

cutecomey: kangan sama aku ngak?

Apple ijAu: ni siape?

cutecomey: tegar kamu ngak taw aku ini sape sih?

Apple ijAu: tak~

cutecomey: tegar gitu kamu ngak taw aku sape..kamu punye orng lain sih?

Apple ijAu: adehhh

Apple ijAu: memain ni

Apple ijAu: huu

cutecomey: macy syg..smpai ati xtaw abg ni sape

Apple ijAu: uwaa

Apple ijAu: sape ni

Visitor 5 has signed out. (4/22/2010 9:13 PM)

Last message received on 4/22 at 9:11 PM


Nampak tak ape berlaku? Dan ada beberapa lagi conversation ala-ala macam ni lepas tu..

Mula-mula yang ni, maCy gelak-gelak sendiri je la kan. Tapi, lepas dah kena beberapa kali, maCy pun tules macam kat bawah ni kat Ping Box tu..

See?

Tapi now maCy delete semula, sebab rasa macam tak comel sopan je..

Jadi lepas ni, maCy harap sangat, jangan la kenekan macam-macam lagi. Ini baru satu, ada lagi tapi kes private. And kalau betul kenal, mengaku je, jangan main menyamar dengan niat nak korek rahsia or apa-apa.

Nak pujuk ke nak cari gaduh ke.. Ada cara lain nak bincang. DO NOT pretend to be somebody else. please?


p/s : Baru-baru ni time nak balik kuantan maCy nampak someone macam muka sorang blogger ni..

Entah ye ke tak..huhu :)

11 comments:

Syahrul Iman said...

oo..pingbox yang kat sidebar tu eh?..baru taw kegunaannya die.. sungguh ketinggalan zaman iman nie..haha

sugar2 kapas strawberry said...

ahahahaha...
sbb tu sy xletak pingbox..

Hanis said...

hi! ^^

lwk la. mmg tak comel menulis nota seperti itu.
tapi kalau penyamaran itu mmg mengganggu, tape la kan.

yang penting, jaga hati sendiri sudah.

=)

rizputra7 said...

baru tahu benda pingbox tue hehehe

SheY PuLL said...

ha 2 lah byk sangfat skandal..:)

syahira ariff said...

eh,tatau plak ader pingbox
daa berkurun ta bukak ym
hehehhehe

macy,
komentla new entry saya
hee~
=D

kersani said...

no problem. blog awak menarik, sebab itu saya komen.

:D

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..

x rasa diri sungguh pemes ke bila ada org buat camtu. kahkahkah

sabor je la ye.

janji x kaco idup..

Kyuubi_85 said...

x pyh letak benda tu. dah ada shpoutmix pun :D

Lain kali ko g tnya nama org tu. kalau dia kata slh, angp je slh org, haha

Colourful life said...

penah guna pingbox tue tapi dah delete..sebab rasa cm menyusahkan ja...

F U N F A B U L O S I T Y said...

dex chat kat dalam chat box blog ajer-ngan macy jer-kan?kan?hehe
sengeh kita same-tapi dex macam ni
;D