Friday, April 30, 2010

Siape yang Cipte Virus Memang Sengal ah!


I am really mad!

siapa yang bertuah sangat ni duk reka2 virus??

baik korang cipte vaksin h1n1 ke..

cure for cancer ke..

seriously menyusahkan orang!

i just sign in my yahoo messenger..

and suddenly got a message frm my bestie..

Muhammad Hadzwani Mohd Hasni: foto :D
Muhammad Hadzwani Mohd Hasni: http://ariafotos.com/image.php

so, i quickly opened it..

i repeat..

hes my bestie so i opened it!

suddenly the virus spread to all my ym friends..

im glad not every single person in my ym list get it..

so i don't have to reply to all 40 online user..

but then the virus is like selecting all my ym friends again and send the file..

seriously, im damn angry!

im here after studying for my final..

im here just for a while..

i gonna open my book again after this but this virus....

ahhh... it really spoiled my mood!



p/s : im hungry+tired.. thinking of sharing info about blog..
ill share it next time k.. sorry all~ :(

29 comments:

wAwA aRiFiN said...

betul2!!!! aku pun kene!!!! memang sengal! cmner nk buat ni?

sugar2 kapas strawberry said...

ahahaha..virus otomatik ke???
hihihihi
sy slalu dpt virus bhsa vietnam kot..nth pape btl..hihi ;)

nourul said...

virus tu mmg cpt merebak..
n mmg hampas kelape sawit btol!
kalo jmpe sape yg wat virus tu
luku je pale die..huh!

Syahrul Iman said...

sabar je la macy..iman lak pernah kene virus thailand tu..status tetibe je jadi bahasa thailand..huhu

darkbatman said...

kamu..sile masuk sini.. thengexz.blogspot.com. dia ade ajar utk buang virus 2..hehe

Mr Tigeria & Mira said...

yang bengang nyer kalo da ade anti virus pn mst ade virus baru gk tercipta pas tu..grr!

darkbatman said...

kamu..sile masuk sini.. thengexz.blogspot.com. dia ade ajar utk buang virus 2..hehe

captain88 said...

sabar la macy... klu virus tu xde... camner antivirus cam kaspersky, avg, nak laku... kann.. btw... pasni... hati2 masa mengKlik... klu bleh check dlu attribute fail tu...

Ammar said...

salam. pki browser apa ae macy?

klu pki mozila,cbe g kat add ons dye tu.
then u type WOT. pastu install add on tu.

adds on tu akan tunjukan green ring klu link xbahaya,dan akan tunjukkan wane kuning if separa bahaya n tentu2 wane merah klu bahaya.

so klu da ring merah jgn gatal2 p tekan.

ok?

maCy said...

maCy ta gatal la ammar! uwaaaa

tot tot kecik said...

salam..

virus..klu da wujd teknologi, nila penyeri org kata..

same cm kte, sakit..

sal mende ni kdg2 owner sndri xtau mende tu smpi kt kte..so pasni be aware la..

Syuzana said...

hai macy....
pasal virus ek...syu ada juga kenal orang yang wat virus...dia pernah sebarkan virus kat malaysia...virus mawar...ingat x??
kalu search kat google time tu, memang first yang kuar...biasa la..diorang nak tunjuk power je pun...tapi setakat wat org geram je la...xde la sampai nak merosakkan pc...kalu yang tu mang expert ar yang wat....

syu stdy cos sains komputer(pembangunan perisian)...

L.O.V.E said...

awk....yg 2 mmg x leh bkak pn...klo awk bkak mmg kn dpt virus...sy pnh dpt msj ym cm2 dr mbr2 yg kna virus tp sy x pnh bkak...papn ati2 b4 open it k...tya mbr2 dlu klo dpa da htr pic k...

dude said...

ye aku dah pernah kena macam tu.
install kapersky la.
murah je kan skrg.

BeMiE said...

bawak2 betenang.. sabar yer..

kersani said...

sabar ya?

awak pakai browser apa? usually, kalau pakai Google Chrome, dia akan cakap any links yg awak nak download whether it will try to download multiple files or not.

dari situ, awak boleh tahu yang file tu ada virus atau tak.

anyway, nice blog!

:D

Yatre Hayati said...

memang..kita kalo link yang panjang berjurai n ntah papaer...jangan la klik

MR Bang Miji said...

ish..takot plak kalo kene..

ayie said...

virus mmg menyakitkan ati. huhuh

rizputra7 said...

virus baru nie...first time dengar..selalunya virus dari vietnam tue yg selalu kacau kat ym

-against gravity- said...

huhuhu,, tu keje org dajal,, nk rosakkan pc org jep,, cdgn gne antivirus ESET NODE32,,

ASaDa RyutaRo said...

hahahaha..

klu virus yg tu kena re-install ym la..

mybe leh ok pastu.

klu x ok jugak. format lappy la.. heee :P

ieQa sWetLuv said...

sepesen la kita hungry+tired huhu

mohanis said...

ahaks.. suka duka online. takde virus tak thrill la kan?? :D

Farid Fernandez said...

depa nie memang tak guna...


sek bek aku tak kena lagi

kalau kena


wa paggil gaban!!!

haaaiiiyyyaaa!!!!!!!!!!!!

hahaha

Fyra Ruslan said...

Kak Macy,
fyra pnh jgk kena dlu.
6 months ago lah.
habis xleh bukak ym sbb keep sending the virus or the link to all contacts.
since that tak penah bukak ym lg dah.
^.^

azrin said...

selalu dapat gak, tapi ada member dah pesan awal2. nmpak msg cam pelik jgn pi click.

cybernetic88 said...

haha. org la cipta virus =P
sabar je la ye. udate sntiasa av tau. pkai autorun blocker =)

Kyuubi_85 said...

aku slalu dpt bhsa entah apa. alien kot. dah manusia ni terlalu pintar sebab tu buat benda2 mcm tu.