Wednesday, April 14, 2010

Para Pengkomen Terbaik Blog Ini :)


ini adalah entry untuk mempromote blogger-blogger yang bernasib baik.. juga sebagai penghargaan dan ucapan terima kasih..

tema untuk promosi ini adalah berkenaan komen.

1. Pengkomen setia

Sugar2 kapas strawberry aka Cik Linn

Beliau ini adalah antara pengkomen tegar di blog maCy. Bukan blog maCy je, blog orang lain jugak. So, no wonder la tengok blog dia pun often dapat banyak komen and traffic jammed je sampai maCy pun kne hon-hon siap.. Cayalah Cik Linn sayang :D


DexFab

Pemilik blog unique. Dex pun selalu juga memberi support melalui comment-comment di hampir setiap post maCy. lagi-lagi kalau kita drop sepatah dua di entry dia, dex sanggup comment berjela-jela di blog kita. Mekaseh banyak dex! :D


2. Pengkomen sekepala

Zaizax dan Cik Sue (Love dem much)

Dia ni pun selalu jengah blog maCy tiap kali ada entry baru. And selalunya ape pun post maCy she’s always on my side. Memang sekepala la kot. hihi. Sekali dengan Cik Sue. pun sama. huhu. Zai and sue, jangan kasi ur blog bersawang lagi ok? huhu


3. Pengkomen kelakarLink

Asada Ryutaro

This guy always and always made me laugh with whatever he dropped inside my comment box. No matter my entry is about life, a serious matter, fiction or whatsoever, he never care! Sometimes it didn’t relate to the topic at all. Just do it Asada Ryutaro, I love it~ :D


4. Pengkomen pendek tapi setia

Syahrul Iman

Hah. This guy antara the one yang awal-awal rajin datang blog maCy bila maCy mula aktif blogging balik. He often drop some comment eventhough it’s short and sometimes he just repeating what I said inside the post. Tapi sekarang dia jarang datang. Jarang online dah kot..(amik ati sendiri T__T)


5. Pengkomen ilmiah dan pemberi nasihat berguna

Abang Pacifist.

Blog dia penuh dengan ilmu dan info yang bukan senang dapat dari mana-mana sources. Yelah, tak semua yang sanggup kaji dan update tentang perjuangan Islam ni kan.. Walaupun abg ni just comment pada entry tertentu macam malu denganku, mana malumu di hadapan-Nya, satu jenis comment yang tidak disukai dll.. syukran abg..


6. Pengkomen senyap. Baca tapi komen di ym.

Cat aka Ammar Ehsan

Ok. He’s one of my bestie. and my big bro too. Tiap kali ada post. Dia akan tegur di ym. Dan tiap kali tu maCy akan bising sebab dia tak mahu komen dekat blog. huhu

He own a fabulous blog dulu. tapi dia biar je blog dia yang fully in English itu dan beralih ke blog bm since further study dekat Sheffield. so sekarang dah kering idea sebab blog in bm dan biar juga blog bm nya bersawang. Kalau ada siapa-siapa yang kenal dia ni, tolong paksa dia mula menulis balik ya? :D


To all of them, thank you so much. you guys buat maCy semangat untuk menulis.

yang lain-lain pun rajin-rajin singgah ya? :)


p/s : sejuknya bersiram pagi-pagi~

20 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

hihi..malu aiii ;)

zaizax said...

hahaha, macy thx, ai pon malu mcm pengkoment kat atas neh, sugar2kapasstbery..ko ckp blog bersawang? hahhaa, sawang blog zai xsetebal sawang blog cik sue kita tuu

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. kenapa sy jd pengkomen kelakar?

kenapa x bagi award? ingat nak buat ucapan best2 klu menang award..

kat sini dah jd pemenang pengkomen kelakar.. keke :P

tQ.. tQ.. n tQ..

err.. terima kasih pada maCy yg bg menang anugerah ni. tQ pd dedi n mami, x lupa pada kwn2.

tQ so much!

*xleh panjang, nti over run*

sugar2 kapas strawberry said...

hahaha..xmo la sodok muke..kik kik kik ;)


btw..thnx ye macy ;)

Syahrul Iman said...

ai pown nak tersipu-sipu malu jugak la..nie yang nak comment blog macy selalu nie..ekekeke

sYaMi-Satu Penjuru said...

woooa, my bestie is now urs, LoL~
adeyh, pengkomen senyap~~ 'nice'

cemomoi said...

cuba lagik, hins! hins! jangan putus asa hins! hins! tak tau la pulak ada award kat sinih (merungut nih)

maCy said...

ok2 boleh cuba lagi.. ahahaha ;p

F U N F A B U L O S I T Y said...

terkesima sudahhhhh-thanks macy..
keep berblogging..
jangan tingalkan dunia blog-sememangnya blog adalah perkara paling best sekali kat dunia ni-sekiranya kita berblog secara sihat..
sambung terkesima di pagi harii-huhu ;D

.zulaikhabukanpenggoda. said...

weh. mane name aku??? -.-'

akuanakpahang said...

Salam Tuan umah...
Jalan2 nengok blog anda cantikk.

~ ReD ~ said...

whoaahh! hehe

ok la tu. yang penting teruskan berblogging! lalala~

ParkAir said...

huhu sori lama x jenguk, sibuk sikit.. ;P

cAt said...

@syami: And still also urs;)
@maC: chat kat YM-> 'terhsru diberi penghargaan..thanks!!' ;P
Abg bukan kering idea, byk idea, tapi taktau nak tulis camne, maka, tak jadi nak tulis...hahaha..~
cikgu kena ajar BM balik...T_T

zaizax said...

wwoo, kayo cik macy nak upah maid kat blog cik sue, kasi jelah kat blog zai, srkg dh berhabok balik..asyik blogwalking je

Pacifist said...

salam dik macy.
segan la plak abg bila kata blog abg penuh dgn ilmu.(blog lain pun sama)pepun terima kasih atas penghargaan ini.abg berblog hanya untuk menyampai apa yg berlaku di sekeliling kita.kenkadang sesetengah org telepas pandang yg dunia kita ini luas,dan perlukan perhatian kita.abg cuba sematkan rasa empaty dlm diri,bkn sekadar simpati.
simpati adalah sedih,kesian dll,empaty pula kita cuba meletakkan diri kita dlm permasalahan mereka.tp tulah,dunia ini mengikut apa pandangan kita pd dia.ttp jika kita dianugerahkan kesedaran,gunakanlah sebelum mata hati kita tertutup.

"andai api jihad tidak bernyala,baranya usah biar padan"

-abg juga ada mengkritik apa yg berlaku dlm negara kita,bkn kerana membenci ttp syg kpd negara.kerajaan dan parti politik 2 perkara yg berbeza.kerajaan meliputi semua elemen yg ada.parti politik hanya satu organisasi.apa yg dikritik adalah parti politik yg memegang amanah rakyat.kita sbg rakyat mengharapkan satu kerajaan yg menjamin hidup kita dlm seluruh aspek.bkn satu2 aspek shj.walaupun ramai yg membenci politik,ttp dgn politiklah segala perubahan yg kita harapkan mungkin berlaku.kita yg akan menentukan hala tuju negara kita.kerana kita adalah sebahagian daripada sistem tersebut!
-dan jika kita tidak ambil tahu, kita meletakkan diri dan negara kita dalam risiko..fikir-fikirkanlah..

Darkbatman said...

hahaha..name darkbatman takde..tahniah dex..kukejelesan same kamuuuu

Rainbow said...

nak nyibok cikit di celah2 org2 femes memes ni......;)


bagus la ada cara dan niat appreacite some people's work. leh apply konsep ni di mana2 saja anda berada hihi.. (pe pelangi merepek nieh)

╚► capital S hana ◄╗ said...

hahaa~
jd pengkomen setia mmg best .
but lately ni ira prefer jd silent reader (:

miss lolly a.k.a luvfareda said...

l0lly lak pengk0men jenis camane ?
Hihihi