Tuesday, April 6, 2010

satu jenis comment yang tidak disukai

assalamualaikum..

~mula belajar untuk memulakan setiap post dengan salam. hukum jawab salam wajib kan?
cepat jawab! ;p


straight to the point. apa jenis comment yang tidak disukai ini?

> comment copy and paste.
actually refer to comment kat chatbox especially.
contoh copy and paste yang boleh diterima :
"Hai, sorry lama tak jenguk. sangat bz! free2 saya dtg lagi."

contoh copy and paste yang maCy sangat tak gemari.
"hye. suka sangat blog ni. menarik. lain dari yang lain. banyak isi. seronok lah datang sini.. jemput datang blog saya ya!"

wah.. at first, berbunga rasa hati dapat pujian, rasa dihargai pun ya juga. tapi, sekali bila blog walking, jumpa comment yang sama di setiap blog!

kecik hati

untuk apa semua ini?

sorry. maCy sedar maCy masih baru lagi dalam dunia blog ni. tapi maCy nak tegur juga. terima tak terima, setuju tak setuju tu terpulang kepada individu.

masing-masing mahu naikkan traffic blog masing-masing. tapi salahkan timbulkan sedikit ikhlas?

p/s : sedang lapar.

25 comments:

eLL said...

biasa laa cam ni.. tu semua peel org.. bergantung kpd niat n tujuan individu tersebut ...

lemonade said...

dunia blog ni macam2..

F U N F A B U L O S I T Y said...

iskh2-ade gak yg buat macam tu yer..
takder keyboard kot?
kecian macy..tapi takpe..jangan sdih ye-sbb nak gak dorg comment kan?huhu ;D

ZACK ENTRY said...

pedulikan je, buang masa je kalo marah2...yang penting keep blogging n update entry..=)

Pacifist said...

salam dik,
kebanyakkan blogger dpt komen camtu,buat tak tahu je.pepun kita jangan ikuti langkah mereka,yg penting keikhlasan kita dlm mencari ilmu di dunia maya ini.k jaga diri bebaik

~ ReD ~ said...

kiut kucing..hehe

ASaDa RyutaRo said...

slalu kena!! siyes!

kadang rasa cam d permainkan je. puji macam2. skali pegi jalan2 tengok benda yg sama kat tempat org.
uhh..

*jgn permainkan perasaanku.. lalala~

Anonymous said...

alaaa
cool sudah
kire ok r ade org nak tgk ko pnyer blog n left komen
kalo wat bodo t ko gak yg rse x dhargai
tah pe r yg pnting sgt nk komen len dr yg len
yg pnting t8 it +ve dah r
n prbaiki dri lg..

chemay said...

hehe..
chemay biase buad cam tuh tau..
sbb nak add traffic..
tp lau org tuh da dtg blog chemay then rply
baru tegur and berborak
:)

maCy said...

ell : baik terima kasih :)

lemonade : betul2 :)

dexfab : yup2.. xsday ne pn senanye saje na wt hot..hihi

zack entry : eh ta mara2 la.. ok je :D

pacifist : baiklah abg.. terima kasih ats msht :)

red : mekaseh..hehe

asada ryutaro : lalala jugak..hihi

anonymous : terima kasih ats nsht.. maC xemo pun, tp cm anonymous yg emo. siriyes. tak pun. apabila mngur npe nak anonymous? maC hrgai teguran.. n, jom same2 perbaiki diri~ :)

Anonymous said...

xemo p0wn
cbe r bce dgn gaye gdik n manje
kan sweet g2
auwwww

Mr Rulez said...

elOw..itu k lagi..ader 2 dah komen dekat blog dia tp dia dtg tinggal jejak kat chatbox..ermm..at les baca lar enrty ckit..kocik hati..mjok 5 minit..hek3..

rossoneri said...

huhuh slalu gak dpt...n kita xjenguk pon..kdg2 y keluar iklan (kira Mr Spam ke??)..

TMUkmkd said...

heh ok la tu ada orang komen :D
tapi betul la tak best kalau komen tu sama je.

tulisan kat ruangan komen tu memang hitam dan tak nampak ke?

e~car182 said...

haha,,sudah pernah dapat komen itu,,
awal2 dulu,rasa macam maC jugak.tehn,tgk kat blog org lain,komen yg sama,,so,after dia,bila ada org puji kat blog,wat biasa je,,hehe

Fyra Ruslan said...

erm,biasa lah tuh...
mcm ni lah dunia blogger.
tp mungkin jugak pujian tuh ikhlas,tp just drop down dgn msj yg penah guna.
btw,niat masing2 kan..

^.^

Izz said...

dunia berblog begitu la.
iz pon kkdg wat cmtu gak.
kkdg je.
sbb mls nk type.
ngee~
btw
slamat berkenalan.

zool said...

ada byk jenis komen tak digemari.. kdg2 ada gak buat komen nak dpt backlink.. tapi apahal pun kena baca dulu apa entri nya...
baru komen..
ini setakat promo memacam benda memang sakit ati je..

tq singgah ligakampung.com
kalau rajin boleh singgah ohpemandu.com plak.. he hehhe.. ni pun nak dpt backlink gak ni..:)

maCy said...

Anonymous : baik :)

mr ruLez : haha.. maC ta majok pon.. pastu baek je ngn epunye belog..hiihi

rosseneri : eah? ade ye? xtao plak..huhu

TMUkmkd : maybe sbb maC dgn rjnnye selak satu2 blog org..hihi
um.. meb sbb gne ie, xpat bce.. act ok je..

ecar182 : kte relax..hihi

fyra ruslan : yup2.. stuju dear :)

izz : tgk keadaan jgk kumen 2 cne.. huhu.. slamat bkenalan :D

zool : ahaha.. tu lah.. atleast scan entry pn ok juga.. huhu
insyaAllah lawat :)

blueCITY® said...

salam macy,
tq singgah blog akak n komen..

macy,
masing2 ada sebab n cara
kita tak boleh nak harapkan atau nak suruh orang ikut kita
so, kita la kena berubah ikut mereka
tapi jangan ikut benda yg tak elok
ekekekkek..

jaga diri
xoxo

ParkAir said...

heheh sian muka kucing kecik ati, kiranya macam x ikhlas la kan. xpe la amik ia sebagai ragam dalam berblogging.. ;)

shameel Iskandar said...

dunia blog banyak ragam. tapi kita kena tau apa yg kita perjuangkan. Kita ingin merakyatkan apa yang terpendam dlm hati dan fikiran. Kita ingin org faham apa yang kita risau dan bimbang. Kita laksana salesman yg 'menjual' gagasan.

qellissa said...

biasalah, adat manusia mmg lah bila baca msg tu cam kembang je lubang idung kan kan kan...tp bila kita g blog lain jumpa lak ayat yg sama mmg lah hampe..tp x pe, atleast org tu sggah juga blog kita kan..cheers k..neway kucen itu sgt cumel..=)

mamma mia! said...

kucing tu pndi mnunjukkn ekspression kecik hati.. hihiih

MATAHARI said...

aku tak suka shoutbox. menipu itu shoutbox.