Friday, December 16, 2011

triffles + Novel Noor Suraya

Assalamualaikum.

Tadi Intan Maisarah call. A good blogger friend, my twin my sweetheart my darling. Remind me on Asada Ryutaro, Rin Catherine, Lucifer, Iqbal Syarie, etc etc yang dahulu sama rajin update sama rapat dan kini masing-masing sibuk dengan urusan sendiri. 

People changed, so do I.

Um, tadi maCy pergi kedai buku tau. Terjumpa buku 'Oh, Mudahnya Menjahit Baju Kurung' tapi finally hampir-hampir bayar maCy tukar dengan Majalah Solusi.. Sebab.... Boleh ke belajar benda praktikal macam tu melalui pembacaan sahaja? Geram pula tak beli tadi.



Oh, see apa yang maCy buat semalam. Triffles! Tapi rupa tak cun. Apa yang penting, rasanya memang yummeyh! Haha. Plan mahu buat apam polkadot hari ini sebenarnya. Tapi mak bising suruh habiskan dulu apa yang ada. Huu~

Few friends keep asking me to write novel. Tapi kan... I hardly read one, so how can I write one? Even cerpen pun ya Allah malasnya nak baca. The only novel maCy habis baca seumur hidup adalah 'Surat Ungu Untuk Nuha' dan 'Panggil Aku Dahlia'. Both by Noor Suraya. Even Ombak Rindu maCy tak habis baca tahu? ~Ok, sebenarnya maCy siap tertidur lagi baca Ombak Rindu walaupun sebenarnya baca depan dan belakang aje. hehe

If you have same 'taste' with me in reading, I think you might fall in love dengan tulisan Noor Suraya juga. Bahasa yang cantik, kurang imaginasi percintaan romantik melampau dan yang paling penting, watak-watak dalam novel beliau biasanya terdiri daripada watak yang mempunyai nama yang biasa-biasa dan tidak dicirikan dengan rupa paras yang serba menarik dan indah seperti kebanyakan novel cinta di pasaran. Try baca!

Err.. My nephew is crying now. Got to go. See ya later! :)


Teringat pula kisah buat kek, entri tahun lepas. Teruk betul. Huhu

11 comments:

JIJI YU said...

waa sume dah bz kan..aku pon mesti ko kata sama je..ehehe

fiezah91 said...

haha! sama tak baca habis ombak rindu.kahkahkah

ehem ehem, best ke penulisan noor suraya tu?

ghost writer said...

ketiga-tiga buku yang kau dah baca dan hampir nak baca,aku belum lagi baca.

jaya jr said...

haha,novel OR aa..pastu sambung kt panggung..wakaka

penjajah minda said...

nampak sedap.nak dua bleh?

monologtinism said...

solusi pun bagus banyak isinya.
takapa esok pegi lagi kedai buku beli buku jahit-jahit tu

✿Dear Yayah✿ said...

nak suggest novel2 hlovate. try baca :)

5tahun 5bulan
rooftop rant
tunas
aA+bB

all ths sgt best!

bahasa die ringan and sempoi.

novel die xmcm2 novel2 alaf 21 n etc yg byk konflik n hyperbola.

just nice n rugi kalau xbaca wo~

#sesuai x sy jadi promoter? muahahahaha

Si gadis bunga said...

novel2 dari Jemari Seni are the best. I really love to read Syud's novel, hlovate's, noor suraya pun ok. :)

btw, mama kite mengajar buat baju. meh datang selangor lah maCy. hehe ;)

hackshitam said...

tacing.
xde nama heck.

kbai.

HK said...

macy bkn kaki novel? susah nk caya with those writing skill.. >,<

HK said...

Dear Yayah : amboi sejak bile ang jd freelance promoter ni? xD