Friday, December 24, 2010

artikel disiarkan di iluvislam

Assalamualaikum,

Maaf semua kerana sudah beberapa hari menyepikan diri. Laptop maCy baru pulang dari klinik kesihatan. Ditambah pula dengan kesibukan di rumah. Semalam dapat maCy mengarang seperenggan, kakak maCy pula datang buat onar. Beliau ketuk-ketuk papan kekunci maCy ni menghasilkan perkataan tiada makna lalu maCy menggigit tangan beliau sepuas hati. Haha. Yelah, sudah lah kurang masa mahu menulis, sengaja pula diusiknya. Kemudian dicuba mengarang semula sudah lari idea lalu maCy terus off laptop. huhu

Pada 22hb Disember baru-baru ini artikel pertama maCy yang dihantar ke web iluvislam telah disiarkan. Mahu baca? Klik Sini

Sangat gembira! Sebenarnya karya tersebut pernah di post di teratak Aku, Kau & Mereka ini sebelum ini di Sini. Melihat penerimaan yang amat positif dari kalangan pembaca maCy, maCy cuba kongsikan pula di web iluvislam itu. Ini adalah percubaan pertama, karya kedua maCy menerima respon "Harap maaf, artikel anda tidak memenuhi kriteria yang dikehendaki kami". Adeh. Haha



Apa pun, melihat kepada komen yang diberikan di FB, dan total 'like' dan 'share', maCy rasa semakin bersemangat untuk kembali menulis lagi. Diakui, semangat maCy untuk mengerah otak sedikit merudum sejak akhir-akhir ini sehinggakan blog maCy pun diabaikan juga. Cuma, artikel maCy bukan seperti artikel Iqbal Syarie, lebih kepada perkongsian ilmu akhirat yang lebih lagi bermanfaat :)

Anyway, thanks to Med cz he was the trigger. I admit that it is one of my favourite post because it is based on my own experiences and current situation. At that moment we were not really close anymore but now we're okay and not into fight, neither into any further relationship. Oh sorry, i decided to state his name because everything here is no longer a secret since he love to stalk my blog and FB until my blogger close friends recognize that he is the one i often mention in my entries. grrr ;p

maCy membebel terlalu banyak. Kesan lama tidak buat entry. Haha. See ya later. Jangan rindu-rindu ;)


p/s : semoga perjalanan kamu ke Langkawi selamat :)

46 comments:

Encik Tikus said...

membebel dekat sini ape salahnya btw congrats yeah =)

soffea said...

maCy :) saya suka karya anda. mbuatkan diri berfikir sejenak. dan ya, sungguh terkesan :)

teruskan berkarya k maCy :)

Catherine- said...

so sweet yayang~

i pun suke!

:)

pengalaman buat kita jadi lebih matang.dan menjadi lebih byk idea~

iqbalsyarie said...

Selamat berkarya maCy dan selamat menikmati ganjaran yg ikhlas :)

tia said...

mesti best kann!
nnt tia bce! hikhik! ;)

ceritasekupang said...

keep on writing...

cik elina said...

maCy ,
artikel 2 ,
buat ,
elina ,
menangis .

T_T

Yatre Hayati said...

go macy go !! jangan patah semangat

msTeddy said...

tahniah maCy..

siti faridah harun (nama penuh tu) said...

cak !! macy, ingat ida lagi x?? hehe sihat?

TUKANG KATA said...

waaahh..tahniahh..ada terbaca ini.tak sangka karya macy.

:)

rossoneri said...

ohhhhhhhhhhhhhhhhhh congratz!...

beautiful_rose said...

sharing is caring kan macy.... =p

khairul_bariyyah said...

i la salah sorg yg btanye 2.. hahahaa.. *kaki gossip*

btw, keep it up yang! love 2 read ur entries~~

HonEyBuNNy said...

Tahniah tahniah tahniah..;-)

CIK TOM said...

wah bestnya..cik tom nak try hantar jugaklah macy..

ARJUNA.Inc said...

waa..sies..sy pn suka i luv islam..salu dtag jenguk info gak..huhu..

Yellow LEOpard said...

sudah bace artikel itu..gud job.

:)

wachak said...

menarik. Ilmiah secara santai. Penyampaian secara spontan begini lebih diterima pembaca. Boleh membuatkan pembaca berfikir sejenak.

nas said...

tahniah ea sbb berjaya membuatkan entri ko masuk kat dlm i luv islam..ini bermakne entri awak best :P

adrinaqamarina said...

yang, saya rindu kamo di sini jugak ;)

oke! saya akan ke langkawi dengan baek3 je. tapi kalau saya ngorat3, kamu jangan marah eh. hehe.

cik @!en said...

i really like the article! tahniah dear.. keep it up ya!!

i will be waiting for another entry mcm tu.. hehe

biskut said...

usaha yang membuahkan hasil...

congratz...

Armiza said...

maCy..blogger setempat pengajian rupanya...suka baca blog maCy...^_^

dya adriza said...

ya Allah maCy x sgka tu artikel maCy sebenarnya.. so sweet dear~ buat la lg.. tahniah!

syarifah radiah ibrahim said...

tahniah macy
moga diberi kekuatan dan kelapangan untuk berkarya lagi, insyaAllah
;)

sugar2 kapas strawberry said...

nanti nk baca :)

Fared Isa said...

congratulation macy..
u gonna be a great writer someday...
keep it up! ;)

biskut said...

apsal shoutbox maCy tak timbul ek...adoyaii

iqbalhakimi said...

waah..tahniah macy =)

Abang Jonni said...

huhuhu.... tahniah.... teruskan ye.....

mie said...

memang dah selari macy dan karya...
teruskan...

Asyraf Hamasaki said...

fusyo hebat hebat :-)

Cikgu Fikri said...

tahniah yer..
untung tu...
huhuhuh :)

NAJ HEBAT said...

aku dah bace. best!

Ir.Ladybird said...

tahniah2...heheee..... XD

Jank said...

tahniah macy, best la

padin said...

tahniah maCy, semoga perkongsian macam ni akan dapat di teruskan akan datang heee

sokong penuh usaha maCy..

Yuni Aisyah said...

wah hebatnya macy...tahniah...cmne eik nak cube,???hehe

Afiq Bukhari said...

salam macy,wahh xsangka macy ni penulis yang hebat..tahniah :)

muhamadsufian89 said...

wah tahniah..memang penulis yg hebat..hehe

Heidi Shafiq said...

welcome back.. :)

Aretikz said...

Piwit.. tahniah.. aku punya pun kena tolak.. haha.. tapi baru satu kena hantar.. nantilah lagi toray.. gaga~

Lelaki Ini said...

wah
besh2!

emieysandra said...

bgus r Macy!

HaDi said...

tahiah...semoga lebih semangat menulis..
nak masuk kongsi artikel jgk la..
huhu~