hujan rintik-rintik



Hujan rintik-rintik
Air bergelora
Wajah nampak selamba
Hati bagai menggila

Siapa kata aku tak ada rasa?
Muka brutal jiwa kaca kau apa tahu?
Aku kental aku gagah kuat aku luar biasa
Tapi aku juga manusia biasa
Bisa tagih cinta manusia

Aku tidak gila pada harta
Tidak juga gila aku pada rupa
Aku gila pada dia yang gila setia pada aku
Tapi siapa dia?
Usah tanya aku
Kerana aku sendiri tidak tahu

Kosong
Mimpi aku kosong
Dunia aku nyata kosong juga
Aku tunggu kau
Kau yang belum lagi aku tahu siapa
Dan barangkali kau juga tidak tahu aku
Esok lusa mungkin kau dan aku akan berselisih bahu
Di pertukaran LRT tatkala manusia berpusu-pusu
Wahai kau cinta hatiku
Aku masih menunggu
Wahai kau jiwa batinku
Tunggu aku

hasil ketukan keyboard setelah membaca satu entry seorang blogger
hey alvin, hujan itu tanda pelangi mahu tiba! :)

p/s : esok ada paper. ini copy paste sudah sedia dalam lappy ;D
p/s 2 :entry ni TAK ADA KENA MENGENA DENGAN maCy, iema, jangan nak buat kisah cinta plak kat sini. kalo tak siap la kamu! huhu :)
[edit]~kasi caps lock sebab blogger ni suka gossiping jugak. tiba-tiba rasa nak touching~

Comments

iemaZAIMAH said…
mcm dh tau je spe orgnye.
Uruchimaru @ kf said…
slmt ulangkaji maCy...

syg xboleh copy paste nota2 emm..apepun slmt mjwb dgn hati yg basah ok !
sy kn ad..life awk xkn kosong :)
Uruchimaru @ kf said…
maCy nnti klu free dgr lagu ni ok !

http://www.youtube.com/watch?v=12YCJCCTu7E
Anonymous said…
@iemaZAIMAH
aih budak kecik ni mandai je tau..isk2
Anonymous said…
@Uruchimaru @ kf
err.. hati yg basah?
Anonymous said…
@sugar2 kapas strawberry
u memang kekaseh ati ai ;D
echah mashuri said…
stdy2 ! hehe...btol tu..hujan maknanya plangi nk tibe..life xsllu sdh, xsllu hepi :) normal..
ehem2... mcm taw je.. lalala~~
Anonymous said…
@echah mashuri
yezza. setuju! ;D
Anonymous said…
@khairul_bariyyah
its not for budak melake ok yunk :)
@ien_R@z said…
wah.. untuk ehem2 ke nie?? hehe


good luck dear.. ^__^
ASaDa RyutaRo said…
hehehe.. saya senyum. lalala~

cintakan dunia mampu membunuh.. errkk!

semoga ketemu jodoh terbaik untuk maCy.. =)
ASaDa RyutaRo said…
mybe tayar LRT pancit..
lan_ax said…
rileks.. lumrah kehidupan.. x menarik la kalo jalan citer mendatar jer..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/
LUMUT said…
awk jatuh cinta???
Poyaty said…
terer la mCy membina sajak. sukeee bace. gud lak paper tu :D
¶A.K.I¶ said…
ni kne nyanyi ke kne sajak bl nk bce?
Amni said…
Good Luck! doa dapat yang baik dear.. amin
.s.o.f.i.a. said…
aku juga masih menunggu..... =(
nice one..still waiting for my rainbow ;)
Anonymous said…
@@ien_R@z
dah kate xde kne ngene ngn macy kn.isk
Anonymous said…
@ASaDa RyutaRo
peritnya membacanya bila asada yg cakap. haha

aminn ;D
Anonymous said…
@lan_ax
setuju amat :)
Anonymous said…
@LUMUT
ape kene mengene dengan maCy? adeh
Anonymous said…
@Poyaty
tu bukan sajak. tu tulisan. hik3
Anonymous said…
@¶A.K.I¶
nyanyi lah aki. hahaha ;D
Anonymous said…
@.s.o.f.i.a.
tunggu di stesen LRT ye ;D
DiEyLaH said…
kosong kosong kosong..perut memg x kosong dh..ngeee~~
best sajak ni... ^_^
Anonymous said…
@DiEyLaH
erk. maCy mmg tengah lapa ni. haha ;D
Anonymous said…
@tia
ngehehe.. thx darl :)

Popular posts from this blog

Short Vacation in Penang 2017

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Amour