Sunday, October 10, 2010

hujan rintik-rintik



Hujan rintik-rintik
Air bergelora
Wajah nampak selamba
Hati bagai menggila

Siapa kata aku tak ada rasa?
Muka brutal jiwa kaca kau apa tahu?
Aku kental aku gagah kuat aku luar biasa
Tapi aku juga manusia biasa
Bisa tagih cinta manusia

Aku tidak gila pada harta
Tidak juga gila aku pada rupa
Aku gila pada dia yang gila setia pada aku
Tapi siapa dia?
Usah tanya aku
Kerana aku sendiri tidak tahu

Kosong
Mimpi aku kosong
Dunia aku nyata kosong juga
Aku tunggu kau
Kau yang belum lagi aku tahu siapa
Dan barangkali kau juga tidak tahu aku
Esok lusa mungkin kau dan aku akan berselisih bahu
Di pertukaran LRT tatkala manusia berpusu-pusu
Wahai kau cinta hatiku
Aku masih menunggu
Wahai kau jiwa batinku
Tunggu aku

hasil ketukan keyboard setelah membaca satu entry seorang blogger
hey alvin, hujan itu tanda pelangi mahu tiba! :)

p/s : esok ada paper. ini copy paste sudah sedia dalam lappy ;D
p/s 2 :entry ni TAK ADA KENA MENGENA DENGAN maCy, iema, jangan nak buat kisah cinta plak kat sini. kalo tak siap la kamu! huhu :)
[edit]~kasi caps lock sebab blogger ni suka gossiping jugak. tiba-tiba rasa nak touching~

39 comments:

iemaZAIMAH said...

mcm dh tau je spe orgnye.

Uruchimaru @ kf said...

slmt ulangkaji maCy...

syg xboleh copy paste nota2 emm..apepun slmt mjwb dgn hati yg basah ok !

sugar2 kapas strawberry said...

sy kn ad..life awk xkn kosong :)

Uruchimaru @ kf said...

maCy nnti klu free dgr lagu ni ok !

http://www.youtube.com/watch?v=12YCJCCTu7E

maCy said...

@iemaZAIMAH
aih budak kecik ni mandai je tau..isk2

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
err.. hati yg basah?

Fello Ariza said...

fewwitt~

maCy said...

@sugar2 kapas strawberry
u memang kekaseh ati ai ;D

echah mashuri said...

stdy2 ! hehe...btol tu..hujan maknanya plangi nk tibe..life xsllu sdh, xsllu hepi :) normal..

khairul_bariyyah said...

ehem2... mcm taw je.. lalala~~

maCy said...

@Fello Ariza
apakah?

maCy said...

@echah mashuri
yezza. setuju! ;D

maCy said...

@khairul_bariyyah
its not for budak melake ok yunk :)

@ien_R@z said...

wah.. untuk ehem2 ke nie?? hehe


good luck dear.. ^__^

ASaDa RyutaRo said...

hehehe.. saya senyum. lalala~

cintakan dunia mampu membunuh.. errkk!

semoga ketemu jodoh terbaik untuk maCy.. =)

ASaDa RyutaRo said...

mybe tayar LRT pancit..

lan_ax said...

rileks.. lumrah kehidupan.. x menarik la kalo jalan citer mendatar jer..
http://www.duitlama2u.blogspot.com/

LUMUT said...

awk jatuh cinta???

Poyaty said...

terer la mCy membina sajak. sukeee bace. gud lak paper tu :D

Peminat Katie Holmes said...

gud luck bebeh~

¶A.K.I¶ said...

ni kne nyanyi ke kne sajak bl nk bce?

Amni said...

Good Luck! doa dapat yang baik dear.. amin

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

hoi..gila byg ke?
hahahaha...



gud luck exam...

.s.o.f.i.a. said...

aku juga masih menunggu..... =(

Tomato Gurl's Life said...

nice one..still waiting for my rainbow ;)

maCy said...

@@ien_R@z
dah kate xde kne ngene ngn macy kn.isk

maCy said...

@ASaDa RyutaRo
peritnya membacanya bila asada yg cakap. haha

aminn ;D

maCy said...

@lan_ax
setuju amat :)

maCy said...

@LUMUT
ape kene mengene dengan maCy? adeh

maCy said...

@Poyaty
tu bukan sajak. tu tulisan. hik3

maCy said...

@Peminat Katie Holmes
thx lot ;D

maCy said...

@¶A.K.I¶
nyanyi lah aki. hahaha ;D

maCy said...

@[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
sengal. xpasal macy kena.huhu

maCy said...

@.s.o.f.i.a.
tunggu di stesen LRT ye ;D

maCy said...

@Tomato Gurl's Life
mesti ada :)

DiEyLaH said...

kosong kosong kosong..perut memg x kosong dh..ngeee~~
best sajak ni... ^_^

tia said...

ini best! ;)

maCy said...

@DiEyLaH
erk. maCy mmg tengah lapa ni. haha ;D

maCy said...

@tia
ngehehe.. thx darl :)