Sunday, September 19, 2010

hari ini seorang lagi blogger dilahirkan

Assalamualaikum semua!

Lihat gambar di bawah dan katakan kepada maCy apa makna sign merah itu.

a) Pejalan kaki dilarang masuk

b) Kereta dilarang masuk

c) Dilarang turun bukit

Dengan bangganya kemarin seorang blogger memberitahu maCy sign tu bermaksud dilarang turun bukit. hahaha ;D

Sebenarnya hari ini ialah ulangtahun kelahiran blogger tersebut, bukan sahaja blogger malahan kekaseh hati maCy di alam maya, zaizax. Blogger baru barangkali kurang mengenali gadis berbaju biru itu kerana dia mempunyai simptom malas mengupdate dan kes ini diakui sendiri oleh Dokter maCy dan disahkan oleh beliau sendiri.

Happy birthday sayang! Sori tak sempat nak buat wish grand-grand macam wish untuk Asada Ryutaro. Tahu kan maCy sedang berpulun habis menyiapkan assignment. Huu

Dan hari ini juga adalah birthday kakak maCy, kak Nabiela. Happy birthday oh kakakku yang tak tengok blog. So tak payah wish kat sini. Hihi

To zaizax, sweet 21. semoga panjang umur, murah rezeki dan jodoh persahabatan kita berkekalan ok?

I LOVE YOU ;D


p/s : masih lagi terkejut dengan berita pemergian blogger TTT (Toh Tuan Tanah). A-fatihah buat arwah.

22 comments:

Zai Zax said...

mACYY!!

hahahhahahah zai nak gelak sangat2 pasal comment kat FB pasal gmbar ni.

sayang kamu sangat2 kuat2 ketat2..thanks untuk entry neh (hoh zai 1st commenter ka ? nampak sangat syox sendirik)hee.wua wish dekat kakak kamu juga macy, ktorg bufday sama.wuhu.

ps : sy blushing sebab entry ni, tp saya juga blushing sebab Symbol tu tak boleh TURUN BUKIT...auchhh macy macy !!!

Zai Zax said...

macy !!!

erk, tadi rasa mcm dah post comment, tapi asal takde pun. herm takpe, zai dgn rasa lapangnya type balik. sat nak ingat dialog tadi...

ok dah ingat...

MacY !!!!!

zai nak gelak sangat2 la bila ingat comment macy dkt Fb tu.sy malu sangat dgn org muda seperti kamu (mude ke macy ?)

thanks macy, bt entry special utk zai,terharu neh.. even you ckp tak sempat nak wish entry grand-grand tp takpe..simple is okay for me.

ps - blushing zai kamu post entry ne, lagi blushing bila teringat SYMBOL tu TURUN BUKIT.uish uish blogger mana la tu..hahah

dear, Keep In Touch yer! sayang kamu sangat macy :)). hope Allah swt bless ur life.ameen

ASaDa RyutaRo said...

eh? birthday zaizax hari ni? hohoho~ happy birthday zai..

sape kata asada jarang ke blog macy? hari2 jenguk ke sini.. isk2..

maCy said...

takde! macy da check kt latest visit nuff. tiap jam! ;p

maCy said...

errr.. komen lama ada tapi dis one much better. sayang kamu ketat2 sendat2 juga. muaaaaah ;D

maCy said...

ehem2 komen lama. tapi ape pun memang takleh blah cakap sign tu tanda takleh turun bukit. hahahaha

nazzzz said...

awww :) selamat hari lahir zaizax yaw

cikpia said...

happy birthday jugak!!!!!!!

me pun dah migrain2 nanges waktu kila sms bgtau TTT dah tiada. she was so friendly, manja..... kehilangan nya akan dirasai ramai...... alfatihah....

ghostone123 said...

hepi bufday kakak kita!hahaha!

maCy said...

dah tua dah dia ;p

maCy said...

takpe. tu tanda kita sayang. tapi Allah lebih sayangkan dia.. kena redha.. doakan saja ye :)

maCy said...

meh2 t maCy smpaikan. huhu

Shameel said...

hepi besday juga. Macy punya besday bla plak yer. Arwah TTT mmg mesra orgnya. W/pun sy hnya sesekali terjah blognya namun sy dapat meraskan peramah dan baik hatinya. Al-Fatihah buatnya.

Shameel said...

hepi besday juga. Macy punya besday bla plak yer. Arwah TTT mmg mesra orgnya. W/pun sy hnya sesekali terjah blognya namun sy dapat meraskan peramah dan baik hatinya. Al-Fatihah buatnya.

uruchimaru@kf said...

ibarat cendawan tumbuh slps hjan =)

maCy said...

errr. ape kena mengena dengan cendawan tumbuh? huu

Ramzi said...

alolololo love u too macy. OPS.

al fatihah tuk arwah

iqbalsyarie said...

nice..selamat juga buat sahabat blogger :)
Entry Baru:
-Andai aku tahu.....
-Aku bukan Yusuf!
-Reaksi balas kepada Ramadhan.

Cik Linn said...

entry utk cik linn xde ke??hahaa

uruchimaru@kf said...

ler betullah..kelmrin seorg bloger tinggal kite sume..ari ni muncul sorg lagi bloger baru..
tak ke same dgn pepatah itu wahai maCy..=)

iza said...

Happy Birthday utk kakak...

bspotgurl said...

Ohh macy
I pun masih terkejut dgn berita pemergian TTT