Sunday, January 16, 2011

gadis bukan berkerudung merah kini berusia 21 tahun

Assalamualaikum.

Tanggal 16 Januari 1990, lahirlah seorang bayi perempuan seberat 3.06 kg. Hari demi hari, tahun demi tahun, membesarlah bayi tersebut dengan sepenuh kasih sayang.

1990

menangis tanpa diingati sebabnya

1997 kot. hari graduasi kakanda abang longnya

form 3, 2005. kem krs daerah seremban selatan yang disertainya

form 5, 2007. gambar lain miliknya di zaman sekolah Sini

2010. reunion sekolahnya

Kini? 2011?

Mungkinkah begini sentiasa?

Tapi hakikatnya masih begini.. =="


;D

Semoga beliau cepat matang. Diharapkan semua dapat mendoakan beliau murah rezeki, selamat iman, dan dikurniakan jodoh serta anak-anak yang soleh serta solehah. Selamat blablabla ;p Edit ;D

Gurau sahaja. 3 tahun lagi sebelum tamat study. Macam-macam boleh jadi. :)



p/s : kata Abah, kita kena doa walau untuk generasi yang belum ada~
p/s ii : thanks fayzaitul akmar, sangat happy dating dengan kamu tadi^^

66 comments:

2ury said...

Ehh..ehh.. dah besar dah budak ni..
Happy Birthday....

nurul iffah abdul rashid said...

salam kak! our parent know each other right? btw, i wish u happiest birthday! may Allah give u mercy..

Abang Jonni said...

Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan kamu...
Allah selamatkan cikgu maCy...
Allah selamatkan kamu...



horeyyy.... tepuk tgn... tepuk tgn... huhu

shameel Iskandar said...

Selamat Hari Jadi Macy. Moga dalam rahmat dan redha Allah sentiasa

althafunisa said...

erk...sume sal suami nih...
semoga mathila haji mansor dikurniakan suami yang terbaik yg dapat memimpin untuk kebaikan dunia dan akhirat..amin...

ASaDa RyutaRo said...

semoga panjang umur murah rezeki dan diberkati. semoga cepat juga jumpa calon suami.. ;)

suami soleh, suami beriman, suami yang menjaga dan mencari rezeki, suami yang melindungi, suami yang menyayangi. waa.. semoga jumpa apa yang dicari ;)

Selamat Hari Lahir ke 21 maCy~~ may Allah bless you..

Scya LollitA said...

heeeee, eid yaum al-milad.
sanah helwah .smoge mumtaz fiddunya wal akhirah (:

ishiko said...

Selamat Ulangtahun Macy.... amin semua doa itu...

echah mashuri said...

selmat menongkah arus usia.hehee..smoga hidup diredhai oleh ALLAH SWT.semoga pshabatan kita berkekalan.echah sayang maCy :)

yusuf said...

selamat ulangtahun
moga sehat dan dirahmatiNya selalu
Ameen

:)

rossoneri said...

happy upcoming birthday...

waaaaaaaaaaa comelnya macy kecik2..
macy suka ketap bibir eh ambik gambar hahahah

biskut said...

hepi besday maCy!

wish ur dream come true...

Uchi kay-f @hmad said...

wah dah besar dah adik maCy ni...

selamat hari lahir Mathila Mansor <---siap hafal name..

yg ke 21 thn...(*_*)

wish u dream come true..
*jgn lupe pi daftar SPR...

aLya said...

hepy becoming beday maCy. sweet 21..hehe

hope u got wat u wish for. hepy2 dan ceria2 selalu.

semoga perjalanan hidup maCy diredhai dan diberkatiNYA. insyaALLAH
take care darl :)

Farah Farhana said...

macy pnye besday ke hari ni?
happy besday ye..cute dari kecik ag..
muka x brubah pom,,:)
sy doakan macy sentiasa dalam rahmat ALLAH dan smoga semua impian,doa,azam tercapai..amin,,

Catherine- said...

syukurr la nakk....
kamu membesar bagai juara :)
jangan nakal2!

happy birthday macy~
macy dah doa semua tu
sis aminkan aje la yer...

aminnnnnn.....aminnn ya Allah...

elmoluya said...

dear, u comel dari kecik sampai sekarang, moga sampai bila-bila. :)

khairul_bariyyah said...

belom pukul 12,tamo wish lagi!! hehehe.. ape2 pon,dak comot doakan,moga..

macy cepat matang. murah rezeki, selamat iman, dan dikurniakan jodoh serta anak-anak yang soleh serta solehah. Serta doakan macy mendapat bakal suami yang baik. Doakan juga macy dianugerahkan suami yang beriman. Semoga macy mendapat suami yang mampu menjaga dan mencari rezeki untuknya. Dan x lupa doakan macy dikurniakan pelindung bernama suami yang menyayanginya.

terima kasih ctrl+c dan ctrl+v!! hakhakhak :D

cemomoi said...

nampaknya ayat last tu lebih distresskan jadi doanya

"ya Allah moga Engkau pertemukan rakanku ini dengan sebaik-baik jodoh yang Engkau redhai yang kelak melahirkan zuriat yang beriman dan bertakwa dan memakmurkna bumi ini dengan penuh ketakwaan..." aminnnn

syarifah radiah ibrahim said...

kenapa banyak suami dan suami suami?
hehe~
:p

yup, dulu masa kat matrik ustazah pun cakap, kena start doa untuk calon suami dari kita baligh lagi
hihi~

insyaAllah
moga Allah permudahkan
;)

TunTeja said...

Happy birthday macy! ;)

Mohd Syafiq Faiz said...

16 januari..
wut a surprise

me said...

amin.amin.amin...happy befday...moga sgala hajat dimakbulkan oleh-Nya...

Mata Hati said...

selamat menyambut ulang tahun ke 21.. perjalanan masih jauh..semoga berjaya capai impian ;)

M a W a D D a H said...

hepi besday macy...meningkatnya umur macy, adakah macy lebih matang? hehehe

pape pun..org doakan apa yang macy idamkan dan hajati, moga dimakbulkan oleh-Nya....

aminnn...:)


p/s: comel macy mase kecik2...:)

faradeeba said...

slmt hari lahir macy syg!
moge bertambah tmbah kiut miut awak ek.
hehehehe
plus sentiasa di dlm rahmat Allah swt.


:)

adrinaqamarina said...

betol, kena doa untuk generasi yang belom ada.

yang, selamt hari lahir oke. sayang kamo jugak :)

semoga tercapai segala matlamat dan cita-cita.

semoga dapat yang terbaek ganti bagi yang telah pergi~

LoKMaNHaKiMKaMaRuDiN said...

eppy 4 da 1st time looked d world wahai adek macy,,muahahaha

sugar2 kapas strawberry said...

i'm still 20..kekekekek.happy bday syg :)

zai said...

aminn!!

HonEyBuNNy said...

Amin...Happy Birthday.............;-)

Armiza said...

may ALLAH bless u always maCY....amin...mudah2 termakbul doa2nya...^_^

MATAHARI said...

cikgu, kiutnya time kecik...























cikgu dah tua :P

Cikgu Fikri said...

happy besday kak!!!!
heheheheeh..
smoga panjg umur dan murah rezeki..
Amin.. :)

Chaoi said...

oooo..baru 21 rupenyer minah ni..ingatkan 25 0r 26...gambar ketap bibir..hihi..anway hepi besday macY

NAJ HEBAT said...

Salam kak Macy. Tanda hormat. Dah tua ye dak?

haha.

Sayang. Jalani hidup ini dengan rona-rona yang indah. Biarpun banyak halangan dan dugaan. Kemanisan tentu muncul. Dont worry be happy. I love u. Muah! Cepipi sikit. Tata.

Fared Isa said...

wah2 ramainya peminat...
hehe..
happy birthday...
good luck in ur life..
may u achieve all ur dreams... ;)

gigi rongak said...

happy bday macy! hik hik..

http://nakal-junior.blogspot.com/2011/01/happy-birthday-macy.html

Sca Ndx said...

waw. ada gmabar kronologi membesar. happy birthday. :)

al_hakim said...

wah!sy terlepat..hapy belated bufday..semoga kite sentiasa dalam redha Illahi..=)

al_hakim said...

wah!sy terlepat..hapy belated bufday..semoga kite sentiasa dalam redha Illahi..=)

gabanMorka said...

mane la album lama aku dulu2...haish.ilang entah ke mana

wachak said...

Salam maCy.
Selamat menyambut ulangtahun kelahiran yg ke 21. semoga dipanjangkan umur, dimurahkan rezeki, di permudahkan segala urusan dan dipertemukan jodoh dgn suami yg beriman.

" HAPPY BIRTHDAY maCy "

f_aRa_aINa989 said...

happy birthday macy..

:)

Catherine- said...

macy,gamba 1st tu kan,cam dak lelaki jer sis tgk...kehkehkeh :p~

d_LA said...

Happy Birthday cikgu MACY !!!! UMMMUAHHHHHH !!!

ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...
ALLAH SELAMATKAN CIKGU MACY...
ALLAH SELAMATKAN KAMU...

comeynye macy ms kecikk..x sngka macy baru 21, tp gaya penulisan sgt matang..congrats!

Aretikz said...

Weehuu ~ Selamat Hari Lahir Macy ~ Moga Mendapat Kebaikan Fid Dunnya Wal Akhirah ~ Usia Yang Semakin Muda, Gunakanlah Dengan Sebaiknya ^^

hackshitam said...

21 tahunn sudahhh...
kah3
dah tuaaaaa...
xnk wish ape2..
haha

Lan Bingka said...

selamat hari lahir..;)

PinQib said...

Happy bday MACY
muga bjaya dunia akhirat pnjnag umo dan murah rezki :)

|SYOK sendiri|Siapa RAGAD WALEED AL KURDI? |

Cik Dara said...

selamat hari lahir dr flight kmk yg delay tk..hehe

kamek doakan kitak sihat walafiat selalu,dlimpahkan rezeki mlimpah ruah ke ladang gandum..

CHEGU ALONG said...

happy besday,maCy!!moga panjang umur dan dimurahkan rezeki..

ruby bieha said...

happy bufday syg.. i dh bg u advance present kn.. kantoi jumpe kmu date

msTeddy said...

hepi besday maCy

bidadarihijau said...

hepy besdayyy...semoga semua impian tercapai ye macyyy

Ena Qalinsya said...

makin bso makin gelap ihiks..
jgn mara ye dik..
anyway epi besday
may God bless u alwiz k..

soffea said...

macy!!!

selamat hari jadi.. moga panjang umur n murah rezeki.. diberkati Allah selalu.. insyaAllah.. aminnn :)

jadi cikgu yg baik dan comel :)

NOOR FATIN said...

happy bsday macy!! hehe cepat2 kawin :P

Gayahspears said...

hepy besday macy..
salam knai dr Gayah ya...

Robot | Sakti said...

oh,

selamat hari lahir kawan

semoga panjang umur, murah rezeki..

amin..

:)

CIK TOM said...

comelnya macy...hehehe :)

iqbalhakimi said...

hepy besday macy! =)

NuSaNa NoSa 91 said...

alaaa.. watpe nk matang?? best pe xmatang.. hik3~ ^_^

Un Phat Lee said...

hpy bday ye...err adakah kita pernah berjumpa?

░♥si lampu neon♥░ said...

kat surat beranak aku dulu takde jisim..org panggil aku bayi tak berjisim hehe


Check it out Entri Paling Best !
# Buat Banner Flash Dengan Adobe Flash CS3 !#
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

arieDRifke said...

Salam.. Pada pandangan saya,software blogwalking ini sebenarnya tidak semua yang mengarut atau yang tidak boleh digunakan.. ada je software blogwalking yang bagus. Maksudnya yang benar2 bagi traffik... contohnya:

Software percuma blogwlaking separa automatik!! Try check it out...

Jangan salah faham.. Aried antara mereka yg benci orang guna auto blogwalking.. tapi bagi aried, separa automatik mcam software ni bgus... sebab senang kerja n cepat...