Tuesday, December 13, 2011

the only puding this year


Assalamualaikum.

Here I come. Sebulan without updates. My eldest brother ke Mekah jadi sibuk jaga anak-anaknya 6 orang. Tambah-tambah selalu kakak balik bawa anak-anak saudara lain, jadi penuhlah rumah.

Cuti panjang tahun ni sebenarnya maCy berangan nak belajar menjahit dengan mak. Tapi tak berkesempatan. Main masak-masak pun tak sempat. Baru semalam mula. Tapi bahan pula serba tak ada. Jadi dapat buat benda simple dengan apa yang available sahajalah.





Puding karamel yang sangat lah simple bahan memang surely available dalam almari dapur. Dikurangkan manis agar boleh dimakan oleh abah yang tak berapa nak boleh makan manis tu. Tapi dibantai durian banyak-banyak aci pulak. =="


Aiskrim laici. Ala-ala main masak-masak dengan adik-adik je buat ni. Haha. Tapi my nephew and niece tersangat lah suka. Nama pun aiskrim kan..

How I wish my sister, Kak Sya ada dengan maCy. Boleh buat sama-sama. I love pudding while she loves to bake cakes. Tapi ape pun she's better at dessert lah. Dia study food biotech jadi memang banyak belajar macam-macam. Untung!

Ok. That's all for now. Nak ajak kakak (another sister) pergi kedai beli tepung kastard, serbuk koko and few things lagi. Mood tengah rajin. Cuba dulu jadi tak jadi belakang kira.Hihi. Tata~


Senyum senyum senyum senyum.
Sorry lama tak sempat visit even before ni updates few times.
dan err, pakai header yang pernah pakai sekejap. boring dgn yg lama. nak buat yg baru busy pula.

15 comments:

Cikgu Fikri said...

sedapnyer..
nak sikit!!!!
huuhuhu..
kak, sorry, fiq dh lama xjenguk blog akak..
akak sihat?

diana said...

kalau kurang manis..akak suka..
dulu pernah buat..
tapi terlajak manis nya..
nak telan pun tak boleh..hehehe

Mario said...

puding tu nmpk cam sedap je...

ceritasekupang said...

puding tu nampak sedap...

Lan Bingka said...

nyum.. nyum..

pisau belati said...

nampak sedap puding tu....
rajin ya,kamu belajar memasak.

Adib said...

sedap puding karamel..pna buat dulu..tp hanyir..

BonekadalamChermin said...

eskrem laici!!

nak skit!!

khairul_bariyyah said...

seronok jugak bila ada bf yg belaja food biotech.. diorang belaja buat mcm2 kat lab, perot ktorang yg kenyang.. :D

SyAfaWaNi ♥‿♥ said...

nak karamel tuuu =)

fiezah91 said...

nak sikit. haha. pasni buat jangan lupa hantar kat rumah tau :p

ghost writer said...

puding karamel tuh pasti yang nak dirasa ialah rasa karamelnya.macam makan bertih jagung,nak gak cari bertih yang bersalut karamel paling banyak dan tebal. :)

hackshitam said...

dappnyeee..
kasi heck sikiettt.

✿Dear Yayah✿ said...

bagi la resepi..kut2 lain ke nampak sedap aje tu..heeee :D

cik @iEn said...

wah... sedap nye..
dah boleh kawin macy nie.. hehe
hai dear.. lama x singgah..
sibuk bercuti katakan.. ewah.. hehe