Tuesday, December 27, 2011

Oh Yusry KRU!

Assalamualaikum.



Semua pun tahu kisah Lisa Surihani dan Yusry KRU kan. Selamat berbahagia keduanya. sroooot~

I was a big fan of KRU. Err, I am, still. Cuma sekarang KRU sibuk dengan produksi mereka jadi kurang lagu hot hot seperti dahulu kala. 

When I was about 4 to 5 years old, few of my cousins and siblings buat macam dancing competition saja saja dalam rumah. My sister and cousins buat lagu irama Malaysia, lagu Siti Nurhaliza dan apa tah lagi. The older cousin pasang kaset pada radio, dan uruskan penyampaian hadiah which was we all guna piala-piala abang kakak dalam sukan. Like real. huhu

I could still remember one of my cousin terjatuh waktu menari then dia buat-buat macam sengaja bagi terjatuh, like it was one of her dancing part. haha. And me? I chose untuk menari lagu rap KRU and I managed to make one step which got a big clap from the 'audience' aka my cousins and siblings tu.

See, I am their big fan since I was a kid. And surely my biggest crush is Yusry KRU! Oh, abe Yusry. maCy ingat abe Yusry sanggup tunggu maCy habis belajar. sob sob

Here is one of KRU's song late 90's. One of my favourite salain yang rancak-rancak tu. Apa Saja Untukmu.


Tapi untuk kali ini, maCy dedicate lagu ni khas buat Yusry KRU. Janji Tinggal Janji~


Oh kasih... sebelum kau melangkah pergi
Ke pangkuan teman baru yang kau sanjungi
Lihat ke mataku, lihatlah padaku
Lihatlah airmata di mataku... kerna mu~

Abang Yusry, akan maCy simpan pembalut cikedis kenangan percintaan kita.. SOb sob

Hehe. Ok lah. Sebelum maCy semakin mengarut. Selamat berbahagia Lisa dan Yusry. Tata~ :)



Cuti bakal berakhir~

18 comments:

Rina Rossoneri said...

hahah xsangka dulu macy minat kru.. kita minat kru sbb kakak2 kita gila terlampau kat kru...jd, tersangkut ler skali...eheee memang ramai pon minat yusry, kita pon sama hahaha..

alien said...

tabahlah ye macy
ahaha~

cikpia said...

aku minat 4u2c.... ha ha

Fay said...

maCy minat kru? x penah tau pun.. hehe.. ce nyanyi lagu the way we jam sket.. haha

CGG said...

hi macy..
abe yus ke pangkuan lisa surihani..
muka seiras gak kan dorg..

comel aje

intan.maisarah said...

amboi
kemain

Chaoi said...

benci lisa.nape die tak pilih sy..hee

Abang Jonni said...

huhuhuhu... aku pula meminati lisa surihani...

ouch!!...

Mario said...

ceh....ekeke

✿nenek moden✿ said...

hahahahhahha...part ni "Abang Yusry, akan maCy simpan pembalut cikedis kenangan percintaan kita.. SOb sob"


terbaekkk..hahhaha

cemomoi said...

assalamualaikum

jenguk kawan lama... moga sihat sokmo

pakcik, kan adaaaaaa...

Qu azniza ;) said...

semoga dorg akan bahagia

asip محمد said...

abe yusri je? abe asip? kah3.. pembalut buku kenangan ada macy?

✿Dear Yayah✿ said...

hahaha. semoga akak tabah menghadapi dugaan ni. sy paham perasaan macy. kui3.

nanti masa mjlis kawen diorg bwk pembalut cekedis tu. biar yusry terimbau nostalgia dolu kala. hua3

Cik Sibuk said...

oohh..saya pon teringat memori lama..hahaha

zaman kru perform pakai baju tebal2..

ai tak brapa suka masa kru awal2 (zaman rappers)..start suka bila dah abis zaman rappers tu dulu..

sarah mohamad said...

Tak minat KRU tapi minat LISAAAA yg comel ittewww :D

aLya maNip said...

ni mesti da parah kecewa utk kedua kali da..hihi
dulu erra, skrg lisa..nnt macy plak..bole k camtu?hehe

btw, happy new year syg :)

d_LA said...

dla ms primary school gila gaklah ngan KRU ni smpai ayah mrh sbb nak xm pun sibuk lyn KRU je..tp skang tak dah..kire bg jerlah kat lisa tu..miahaha