Monday, October 10, 2011

Undilah

Assalamualaikum.



maCy rasa dah ramai pun tahu tentang video ni. maCy first tengok video ni dari blog delarocha tak silap. I posted at my FB tapi tak sempat mahu post di sini.

I knew that some of us don't really like the video. Mungkin kerana lebih banyak pihak pembangkang berbanding sisi government. Tapi perlu admit sebenarnya memang ada banyak mesej tersirat, yang baik kita telan yang buruk kita recycle. 

Some people say they don't wanna vote at all. Tapi bagi maCy, satu undian pun penting untuk tentukan masa depan negara kita.

Ingatlah, walau apapun terjadi, Malaysia ini negara anda. Ia negara kita


Weeks without update.
Exam mode.

23 comments:

Lya Colours said...

style lagu ni.suka !

DuniakuAbstrak said...

ketelusan itu penting

penjajah minda said...

mari undi untuk mengundi!

chemay said...

best!
:)

ghost writer said...

aku cuma ada undi pos.so,aku tak kisah sangat.

shameel Iskandar said...

lagu ni sarat dgn mesej yg penting. mesej supaya rakyat faham makna demokrasi dan juga mengerti realiti satu malaysia. Tapi hairan juga sebab ia diharamkan. Pelbagai alasan yg diberikan utk mewajarkan tindakan mengharamkan video ni. tapi saya yakin, ia diharamkan or ditarik balik siarannya krn dosa-dosa silam Namewee. Begitulah mentaliti org kita, gemar sgt mengungkit kisah-kisah silam.

cik ciput said...

undi saya adalah rahsia =)

Si gadis bunga said...

saya sudah mendaftar untuk mengundi, anda? :)

aLya maNip said...

video xleh loading..nak tengok....huhuhu

p/s : gud luck exam ye maCy :-)

saiful aizat said...

undi adalah satu tanggungjawab, maka apa hukum tidak melaksanakan tanggungjawab? x)

undilaaah. jangan tido xD

p/s ; sbb kene haram- ada maksud tersembunyi. perasan tak, jalan-jalan tu tempat bersih? #lol

Bidadari Syurga said...

nak tgk... tak pernah tgk lagi...

monologtinism said...

setuju tentang undian. satu undian tu bermakna

Arai Lekir said...

saya belum cukup umur untuk mengundi

beautiful_rose said...

keliru tak tau nak undi siapa bila dah nampak macam2 kejadian...

jaya jr said...

undi jangan tak undi..kikiki

мʋтɛ ƨтσяʏтɛℓℓɛя ♥ said...

xlayak mengundi ^^


anyway, I don't think namewee is that bad. I kind of like him.

cemomoi said...

merayau cari kucing kat sini, geram tul...

HEROICzero said...

kata pembuka Ku Li dalam video tu sendiri sudah sampai mesej yang mahu sampai .

good video , though .

Mario said...

ye betul tu...jgn lupa mengundi...penting tuu

rutikeben said...

dah register lama dah mengundi

tapi cek spr tiada dalam data

LadyBird said...

lady suka ayat ni "yang baik kita telan, yang buruk kita recycle"..

x pernah dgr.. tp betullah kan.. recycle.. cube ubah die menjadi lebih baik ~

cemomoi said...

tunaikan tanggungjawab kita...

ghost writer said...

takkan aku nak lupakan kau.kat mana aku terjumpa dunia kau,aku akan singgah dan berbicara dengannya.