Friday, July 22, 2011

DSLR. everyone's dream but not mine

Assalamualaikum.

maCy rasa hari ini DSLR menjadi satu fenomena. I have friends who talk a lot about photography and bla bla bla and of course I'm not able to interrupt because I know nothing. ha ha. 

Photography isn't my interest. What I care most is to be able to capture memorable moments in life, and to be able to snap candid photos of the important people around me. 

2008, K550i was my first mobile, which I bought it using my very own saving+hadiah spm. Maka merangkap my first camera. I miss it a lot. There were so many memories captured by it, unforgettable.


Here's one of it. Merdeka 51 celebration. During latihan. Berjemur memang buat kami jadi hitam legam.


My housemate during Merdeka 51 celebration. I miss the time we were together. Kejar bas, makan, minum. Always the six of us. Another one tukang capture gambar. huhu



Still during Merdeka 51. Very funny. I don't really know him. Kedudukan maktab dia waktu koir sebelah maktab maCy. Waktu tu dia rapat dengan one of my housemate, Aifa. And that night masa ambang merdeka, ada abang bomba keep searching for me. Really scary. Okay, maCy memang kurang sikit dengan lelaki. Penakut! Aifa suggested me to stand beside her friend ni. And she told that abang bomba that he was my boyfriend. Then, that abang bomba stop cari-cari maCy and say sorry. Fuhh~ Tapi maCy pun dah lupa nama mamat ni. Lol. Err, actually maCy boleh kira gambar berdua dengan lelaki ada berapa. Tak sampai 5~~ Waktu ni kami pretending, alang-alang berlakon biar sampai orang percaya. keh2



I havent change a bit? Yeah. True =="

Last one. Ini gambar bunga. Ingat handphone murah tak boleh capture gambar cantik-cantik ke? I still can make it blurry at the front ape. hik hik poyo padahal biasa je. Its one of my last gambar yang diambil guna handphone tu sebenarnya. Sebelum riwayatnya tamat pada 2010.


Itu sahaja kali ini. Sebenarnya bukan ini yang maCy nak share tadi. Tapi tak apalah. Tata~ :D


p/s : baru lepas tengok harry potter :D

23 comments:

- AnaK Mak Cik T - said...

dak comot gune account akak:

same laaa~ x paham nape org suke gile amek2 gmbar.. lgi suke jd model x bbayor. hihihi :P

bspotgurl said...

jom..jom..kita berposing, macy nak snap picture tu :)

FariehanIbrahim [LBC] said...

comel xsuka diambil gmbr, tpi sgt suka mengambil gmbr..hehe
sbb tu sgt mengidam kan dslr. pffttt! >.<"

DanieL AdiE said...

Nak2 DSLR..

tgh kumpul duit ni..

aLya maNip said...

alya pon terasa gak nk DSLR tp bila fikir balik, better spend duit beli bnda laen.haha/..

btw, mamat yg stand sebelah maCy merangkap fake bf macy tu memang betol2 cm bf macy plak..hihi

sugar2 kapas strawberry said...

igt nk mintak dslr untuk tunang nti..hahah

cik ciput said...

sama lah, tak pandai jugak pasal seni fotografi..pandai posing je..hahaha..

*eh, macy dah kembali =)

CassiaSiamea said...

nk gak dslr!!

tp rugi jadi cameraman...
xde dlm gambar~~

adan said...

kamera kita gunakan untuk ambil gambar kenangan...

DSLR,serius kualiti gambar lebih cantik dan puas hati..

DSLR ambil gambar pemandangan sgt superb.. keindahan..

dah sudah.. tamao komen lebih2..

fiezah91 said...

hahaha. dslr idaman hati. fuh! suka ambik gambar tapi bila guna hp cikai aktiviti tu sangat terbatas.huhu

monologtinism said...

ha'ah lah.

cantik gambar bunga ni. =)

Elie Lily said...

tak terpikir nak beli n gune dslr! tak pandai punnn! T_T

Abang Jonni said...

mesti kacak abg bomba itu?


huhuhu

James Alexander said...

i rather have those memorable moments sticks only in my mind...

intan.maisarah said...

nak tengok jugaakk!!

Lan Bingka said...

memori tu yg penting.. :)

GR said...

juga mengimpikan dslr, tapi belum mampu untuk memiliki.

selagi ada gambar, tak kira guna apa jenis kamera pun, pasti manis jika punyai memori tersendiri :)

ghost writer said...

skill amik gambar tuh yang penting.tak kira guna kamera apa sekalipun..kalau bagi dslr tapi tak reti nak guna,tak berhasil.

biasanya maCy bergambar mesti duduk tepi.bukan kah begitu?

Nazatul shima said...

dslr mmg best...tapi still xmampu beli lg..huhu

plumpy.tootsie said...

kamera digital je sy ad.tu pun xreti jgk amek gmbr.cmne tu?

hahaha :D

chemay said...

nice memory with them eh?
:)

HEROICzero said...

seems like ure having fun ! good .

d_LA said...

eh, bkn blog macy ke yg ada pic lawo2 guna dslr? sbb dla pnh tertarik ngan pic2 macy dulu..ke blog lain..rs mcm x silap dah