Wednesday, June 1, 2011

Pertandingan Sweet Couple di FB

Assalamualaikum.

I never thought I would write something about the stupid fanpages at FB. Bermula dengan quotes merepek, ayat-ayat famous dari movies serta contest-contest merapu. And now another merapu+merepek+whatsoever contest --> Pertandingan Sweet Couple.

What the fishcake??


My dear,
Gambar peluk pegang-pegang laga pipi sweet sangat dah rasanya tu ala macam dunia ni kita yang punya. Pangg~

Up to you lah dah besar dosa sendiri bahu kiri tanggung tapi dah expose macam tu timbul fitnah dah jadi dua hal. Your photo being manipulated dah tiga hal. Kami yang tertengok serta gatal tengok ni pun dah empat hal.

I love the way Eman Zamani someone i do not know yang keep posting gambar merepek juga just to make the admin himself and the contestant semua sedar betapa merepeknya contest ini.

Sebelum ni ada contest apa kacak cantik semua itu maCy malas nak campur but this time I feel like wanna say something that is, please, stop lah buat benda merepek macam ni. Macam galakan pada zina pun ye jugak.

My 11 years old nephew pun ada FB juga. These kind of thing really tersangat bawa pengaruh negatif. Cukuplah dengan apa yang barat buat, atleast bagi mereka itu tidak melawan norma.

The admin himself, entah-entah ada niat yang tersendiri, dan kasihan pada mereka yang kurang bijak dalam membuat pertimbangan untuk menyertai pertandingan ini,

Semua ada pandangan masing-masing, dan ini pandangan maCy. Sekian.


p/s : at home. at home~

24 comments:

ASaDa RyutaRo said...

adeh.. dah terpegi ke page contest.

ishiko said...

macam buang masa yg melampau la kan.. ntah pape..

Lan Bingka said...

yg single tak masuk campur...lalala. mesti budak hingusan yg buat page tu..

Bo0lat's Heart said...

FB makin mengarut.. Dlu ingat ade FB dpt jumpe kwn2 lme.. Skang notifications & emails penuh ngn bende nth ape2.. Contest nie x de faedah pn.. Tapi dh terlawat page tue =P

Black_roses92 said...

hurm...kalau betul pasangan tu saling menyayangi, diorang tak de nye pegang2 kcuali ada ikatan yg sah...

Joker said...

pretty absurd contest doe!

nanad said...

dah tak ada keje dorang ni.

chemay said...

if bangga sangat ade bf..
maybe tak perlu nak tayang gambar peluk2 ceom2 dekat public..
dosa tuh simpan sendiri2 je
:)

beautiful_rose said...

makin merepek dah page2 y wujud kat fb ni sekarang....

Cik Zara said...

Salam Macy..

Lama zara tak blogwalking n bce entry rakan2 blogger. :) btway zara dah tukar nama blog n link nya juga. Terpksa tukar ats sebb tertentu.. haish..

>>sangat memalukan jika yang join contest ni adalah mereka yg bergelar muslim.. emm..

MiSs F.A said...

jom la maCy kte masuk contest tu. kte bergambar bdua. hehe

kiwi said...

sory bru ade mse jenguk sini..kiwi busy sket..bru lps hbes camp..hihi..mlm nti dh nk blik rumah..ade jgk org yg mahu join contest cmni..

EZAN IDMA said...

haih, contest cmni pon ade yeah

khairul_bariyyah said...

sangat buang masa kan dengan page ni? yg x boleh blah ada komen pasal cium2 2 la.. buleh nmpk niat jahat admin page 2.. amar mungkar nahi ma'aruf kah? na'uzubillah~ T_T

sugar2 kapas strawberry said...

kalau dah putus pas masuk sweet couple nih.takde mkna nk sweet lagi dah

oranglidi said...

hmh.. aku pn heran.. kalu yg join tu bukan muslim aku paham gak. tapi yang ada kefahaman ttg islam tu, ape jadah la. doa moga dberi hidayah.

dunia dah nak kiamat.

RastaMat said...

macam2...

ghost writer said...

rasa ruginya sebab takde kapel yang leh laga-laga pipi...

laga-laga buku lali jer ade...

HEROICzero said...

*sigh*

maCy, berapa kali nak bagitahu, ini romantis. ok?

u never listen, dont you?

inilah kasih mesraaaa.. sejati dan muliaaaa...


=D

Sca Ndx said...

jom macy join. erk

James Alexander said...

Affection and love important but not for tontonan umum bawah 18. Hehehe...

puteri ain said...

dunia dunia.. macam macam dah sekarang ni ..haihh

daddyzkool said...

hehe...macam2...

A retarded kitty said...

aww, teruskan membuat dosa