Thursday, May 19, 2011

nak gemuk nak gemuk!

Assalamualaikum.

These few weeks sangat sibuk. Sibuk dengan exam dan sibuk dengan tugas-tugas untuk Science Fair kami. Tapi maCy buat degil semalam gila nak update dan main FB sekejap walaupun sebenarnya hari ni ada paper. Dan semalam, online sahaja maCy terus search :


Haha. Sangat tak ada kerja. Orang lain cari tips kurus maCy cari tips gemuk. Err, I wonder kenapa ramai sangat eja 'gemukan' sampai boleh naik dekat Google. And hey, I'm not searching for the last one itu ok. =="

Back to the topic, maCy mahu gemuk!
I'm skinny and I wanna gain more kg. I mean, bukan lah gemuk but atleast mahu reach BMI yang normal. I eat and eat a lot sebenarnya dan maCy boleh tahan rajin juga petang-petang pergi joging or main apa-apa yang patut.

Kalau lama tak balik kampung, my relatives akan cakap, "ma, keciknya awak. tak makan ke?". Dan kawan-kawan abah biasanya kalau jumpa akan tanya, "Dah form berapa ni?". Please, I'm 21 already! =="


See, nak gemuk nak gemuk! Si kecil ini namanya Sara. My classmate's niece waktu maCy ke rumah abang beliau. Sangat comel kan? Muka geram-geram. Comel sangat! Buat maCy rindu pada 19 askar-askar maCy~

Ha, so any idea untuk kes maCy ini? hee

That's all for now. Pergi dulu. Jangan rindu-rindu. ;D


p/s : peja, pinjam danbo! :p
p/s ii : alfatihah buat telordibasuh aka Hakim Kamal yang telah pergi meninggalkan kita, baru tahu dari blog Tieah.

26 comments:

FizaFizz said...

no idea dear..sebab i pun nak gemokkk!! hehe ^^

Frodo Baggins said...

...or main apa-apa yang patut.

tu pe maksud? kah3x ..

banyak makan daging ler bagoss
x pun makan je peja tuh!
kan pejaaa?? owh hidop lagi beliau?
ingat dah kejung main patung sek tu

hahahha larikkkkk

Anisa Hang Tuah said...

nak kurus!

Sca Ndx said...

macy comel macam budak. kbai

Pena Marhaen said...

cuba minum susu weight gain..boleh kot..hehe

jaya jr said...

biase nak gemok makan rido,makan tido je ubat die..kah3..

MiSs F.A said...

ahaha.. kte tukar la maCy. fay nk kurus.. hehehe. nk kurus! nk kurus! =D

MiSs F.A said...

ahaha.. kte tukar la maCy. fay nk kurus.. hehehe. nk kurus! nk kurus! =D

emieysandra said...

sama la..nk gemuk jugak!! ;p

cik heroin said...

brsykur la dgn sdia ada, haha, nti gmok byk ssh jgk kan? ^^


mimpi itu seperti main galah panjang

GR said...

amalkan tidur selepas makan, setiap waktu makan buat, mesti gemuk nanti. hahaha

Black_roses92 said...

hua~ tim nk tips kurus je.. haha..

sugar2 kapas strawberry said...

senang je,mkn lewat mlm.konpem!

wachak said...

nk kurus nk kurus nk kurus jerk x nk gemuk. berat la ... he33

fiezah91 said...

macy macy! jom tukar nak? hehe.. nak kurus nak kurus nak kurus.. tak nak gemuk.hehe..

pstt, apa kata mkn byk2 pastu tdo. hahaha :P

ASaDa RyutaRo said...

makan dengan kuantiti yang sedikit lebih dari biasa n makan ikut waktu yang betul. breakfast, minum pagi, lunch, minum petang, dinner, supper. cer cuba.. cer cuba..

khairul_bariyyah said...

nah! nah! nah! amek la sgala isi yg dak comot ada nih.. pleaseeeeee~!! :/

april said...

urm,
kurus sebab genetik ke ?
family semua kurus eh ?
kalau sebab genetik susah sket la kot nak gemuk..

tape macy..gemuk ke kurus ke..
yang penting sihat.
itu lagi penting.

beautiful_rose said...

hai macy miss me?
lama gila kot tak singgah sini.

problem kite sama mahu menambah berat badan yang semakin menyusut.actually berat dah paras normal.but tiba2 rasa mcm tak normal bila semakin mengecik.kalo bole nak maintain jerk...penat betul hari2 mkn pun tak gemuk2 jugak....

cemomoi said...

teringat kat sorang member bagitau pada kawannya yang badan beso waktu drive di lebuh raya, "kenderaan berat sila ke tepi"

Republic Aku said...

makan aiskrim dgn durian hari2...

DuniakuAbstrak said...

nak sangat

nah amik lemak perut aku..sedut..jangan tak sedut

haha

padin said...

makan, makan makan, makan dan makan. makan plak amik yg berat2, kah3 roti canai pastu nasik lemak pastu makan megi, pastu kuih, makan nasik lagi.. pastu tido je jgn gi bersenam mihahahaa bole gitu maCY?

lama betul tak ke sini

aLya maNip said...

makan byak2..hehe..
makan coklat ke..cake ke..bnd2 manis ke..huhu
tapi cam cari sakit pon de gak lau mkan cmtu.huhu

HEROICzero said...

bmi x cukup?

come2, masuk UnikL bmi. macam aku sekarang.

terlebih2 bmi.


kamu patut cuba!

muahaha.


*asalkan si Sara tu yg cukup gemuk, sudah. comel =)

kiwi said...

macy kiutnye bdk kecik tu ^^