Saturday, February 12, 2011

undeleted

Pertama! undeleted? Jangan terlalu gembira.

Assalamualaikum.

Ampun maaf atas tindakan men'delete blog secara tiba-tiba. Genap seminggu sudah. Tindakan ini benar-benar permanent decision sebenarnya. Tapi setelah dipujuk beberapa kali oleh sahabat-sahabat kamceng blogger, maCy akhirnya berlembut hati untuk undelete teratak Aku, Kau & Mereka ini.

TETAPI, maaf dipinta. Tidak akan ada lagi update di sini. Blog baru? Tiada rasa mahu membina empayar baru. Walaupun sebenarnya kadangkala dalam kaki melangkah, tercipta satu dua bait indah, tapi hilang diterbangkan angin begitu sahaja. Bak kata matahari, its up to me, its my baby. Mungkin akan datang, mungkin tidak. Mungkin tidak.


Faktor undelete :
1. Pujukan sahabat-sahabat.
2. Menyedari kehadiran beberapa silent reader yang tiba-tiba bertanya setelah gagal menjenguk blog ini.
3. Kata sis Adah, masih ada ilmu yang boleh dikongsikan di sini.
4. Baru sahaja join gathering blogger, dan meletakkan link 'mati' ini. Tiba paling lewat, pulang paling awal. ~Demam, tapi ada hati mahu meronggeng juga. Merungut sepanjang jalan kerana badan rasa tidak selesa. Maaf sis adah =="

Faktor delete :
1. ___________________________________

Lotsa thanks to :
Fay, sis Catherine, peja, matahari, meo, sis adah, syarifah radiah, sis emieysandra, sis ruby, dakcomot, hacks hitam, scandx, sis qistina, jiji, sis Pja, zaizax, Saiful Aizat, izat, cik Linn, pqa, my new classmate hani et all yang tidak bosan bertanya, dan paling penting menyedari kehilangwujudan blog maCy. Juga thanks buat d_La, once maCy undelete teratak Aku, Kau & Mereka ini terus menerima komen dari beliau.

Oh juga buat echah, maCy baru diberitahu dya yang kamu buat entry saya mencari maCy itu. Terima kasih. maCy sangat menghargainya. maCy baca entri dan komen yang ada, dan maCy rasa sangat terharu! :'(

Buat sahabat blogger baru hasil gathering tadi, Selamat Berkenalan dengan entri terakhir di sini :)

Cedok segala yang baik, bungkus semua yang pahit. Maaf dan terima kasih. :)


p/s : terasa macam mood orang mati sahaja di entri ini, jadi tolong baca dengan nada gembira untuk ubah ya ;D

98 comments:

MATAHARI said...

__________________________________
__________________________________
__________________________________
__________________________________
__________________________________



u r a rainbow, indeed...

MATAHARI said...

thanks for making me smile, reading ur entries.

Lucifer said...

and i'm your 6th follower from 666.




:P


now, will you smile?

Mr. Swift said...

OKEY MACY!
HAPPY NI BACA ENTRI NI. PEACE?


*eh eh its happen to me too. last week. lolz. :D

Lucifer said...

#1006.

Uchi kay-f @hmad said...

haish knop dik maCy..

kerna wanita ingin dimengerti kot....

JIJI YU said...

aku menderita..takder nye entry ko pas ni..

emieysandra said...

mengade!
update je la..;p

(lepas puas pjuk undlete, nk pujuk update lak ;P)

Encik Tikus said...

lain kali kalau kita jumpaa lagi aii belanja you makan kepsi ek darling ?

hackshitam said...

tahniah sbb undelete!
heheehe..
=)

Catherine- said...

kisah klasik untuk masa depan


baek2 yer sayang...


rindu sis selalu...sbb sis sentiasa rindu.. ehehe..

fiezah91 said...

macy macy :(
tak yah la delete lagik

Nurul chumel said...

sekejap sgt jumpa kamu. tak sempat beramah mesra. anyway, jgn la tak update. smile :)

d_LA said...

xmo update???kenape?kenape??tp jgn delete taw..rugi..hope nt terbuka ati macy tuk update oke ^__^

M a W a D D a H said...

macy..macy..macy....


speechless...

hahaha...sila update pasnih ya...walaupun bukan selalu...kalau selalu, apa salahnya kan...:)


p/s:nati org bayar bb tu..jap ea..

Takopink said...

len kali jgn delete.
entry macy sume best.
the best for the reading.
need new entry please. :)

ceritasekupang said...

update bila ada kelapangan ek...

Keyyah said...

alahai biarkan saja blog ini terus hidup...kesian kat silent reader kamu ni..ngeh3...

Penjejak Mimpi said...

as-salam..

walau bukan slalu menjenguk dan drop komen tapi ttp akan rase x bes kalo takde sebarang entri baru dari macy..

sekali skala tu apdet la...

Sunah Mohammad said...

salam..

saya baru je jenguk blog ni...tapi saya da terpikat! jadi takleh senyap! okie~~~ peace~ ;)

sugar2 kapas strawberry said...

syggggggggggggggggggggggggggggg

khairul_bariyyah said...

stuju ngan emieysandra, lepas ni nak ngade suro macy update plak.. hihihi... :)

thanks for undeleting syg! :)

Cikgu Fikri said...

kak,
jgn lah delete blog ni...
kang tak dpt nak main komen2 kt blog akak..
nasib baik UNDELETE!
UHHUUHH :)

syarifah radiah ibrahim said...

blog kan tempat perkongsian dengan orang lain
jangan delete, please?





tapi kalaupun ini keputusan macy, jangan terus 'senyap' ya
;)

Sca Ndx said...

update bila rasa nak update macy, :).

Lan Bingka said...

tiada paksaan.. it's up to you..;)

Amiey White said...

jangan delete itu pasti :(

aLya said...

maCy...i miss u....
n will owez miss u..ur writing.. :)
hope akan ada yg terbaru drpda maCY :)

cik elina said...

seronok bila maCy update !

tp bila baca ,

sedikit sedih .

kenapa eh ?

huu

manna_salwa said...

ermmmm

dUrRaNi said...

take care.. :')

Mat Ganu said...

semoga ALLAH memberi kekuatan untuk kamu menghadapi semuanya..insyaALLAH..aminn

rossoneri said...

kita baru hilang bbrp hari,bila kembali tengok macy hilang...hmmmm.. its ur own choice...mana lah tau nanti hati terbuka...

Sunah Mohammad said...

macy dear, join la sekali sebarkan kempen~ :)

adrinaqamarina said...

huk3, rina tak on9 bape ari terus dah tak tau pa pe :(

rina pon sayang macy jugak. no doubt! :)

beautiful_rose said...

jangan delete....
aku masih lagi mahu ke sini
dan terus masih....







hilang punca hari tu cari blog ko.aku ingat salah link.

MiSs F.A said...

x mau delete2 da.. hv a nice day :)

ishiko said...

singgah jenguk macy~

d_tieah said...

Mula2 pun aku tercari2 gak kenapa ko tak update blog..
Sebab blog ko ni dlm bloglist aku..
Sape2 yg update mmg aku jenguk lah..
Owh, rupanya ko delete kejap ek..
Huhuhu..


Latest entry : Cerita Korea Versi Blogger Tempatan

cik @ien said...

selamat kembali pulang! hehe..

jgn delete lagi okeh! ^_^

A'IM said...

dah polow anda...

ghost writer said...

the last girl standing.....

selamat menempuhinya..
nak halang takleh gak,kalau dah owner memang berkeinginan begitu..

gud luck maCy..terima kasih sbb melewati blog aku.

Raji berkata said...

hoho sygnya kalau delete blog ;D
kalau xnk update pun kan
kita biarkan bersarang
kang dh ada anak esk bole tnjuk kt depa plak kan? xD

NAJ HEBAT said...

hahhhhhhh!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!



macy!




ah benci.


naj tau lah naj dah lama tak dtg sini.


naj nak final ok.


sob sob.

am I one of the reasons?

damn.

A'IM said...

la ingat kan tau..mana tempat nak folow.. pastu takder shoutbox ek

princess laila said...

hum.btol kate raji tuh..
s0,b strong k dear~ :)

yeah! macy bulih!^_^

Dark Half said...

apsal lately byk jumpa blogger pompuan nak delete blog?

maCy, kita mungkin baru berkenalan. nampaknya aku yg ketinggalan. all the best, sis

"sad but true.." - metallica

Heidi Shafiq said...

tak sempat nk borak lame ngn ko.. harap kite dpt jpe lg.. :)

hana said...

walau x kenal tp sye suke belog awk..
x perlu la delete..
mne tau t'bukak ati nk update t kn..
heheh
=D

Amira Naddia said...

mgapekah??? update sebulan sekali pun boleh!

fahrin ahmad said...

gua bangkang anda delete..kalo nak delete jgn hapuskan logo arsenal..

the gunners yeah haha

HEROICzero said...

aku harap ada saja update nya.. yang penting nama kamu dlm bloglist aku akan kekal d situ, just in case kamu update, insyaAllah. =)

DanieL AdiE said...

Its ok maCy...next time ade gathering lg n kite join, leh la borak pnjg2 ya...

Lor..jgn la delete ur blog....

Abu Luqman said...

salam singgah pagi sini....ape khabar

Chaoi said...

hoyeh hoyeh...go gunners go..go macy go...hahaha

A'IM said...

OH SKRG DAH TAU ADA READ MORE YER..HUHU

Nobita Sensei said...

tahniah.

ghost writer said...

serius ker nih..?huh

ghost writer said...

serius ker nak delete?

caliph shuriken said...

maCy, salam maulidur rasul ^^

p/s: byk kejutan kt sini, huh...

latest en3: ~ salam maulidur rasul ~

soffea said...

maCy :)

teruskan berblogging. sy suke je bace blog maCy. penulisan maCy sgt baik.

takmo berhenti blogging pleasee~

miss lolly a.k.a luvfareda said...

alaaaaaaaa jgn la mendelete =(

ghost writer said...

no...mungkin maCy yang tak faham.Ghost tak pernah baca nak tak nak.Ghost faham memang tak undelete blog pada mulanya dan maCy dah nyatakan blog nih takkan ade entry lagi..ini entry terakhir.

look,bukan kah itu dah sama dengan tak perlu blog nih ade.kira ia adalah penutup.tapi bila ghost tengok maCy masih aktif,so ia membuatkan ghost tertanya..serius ker nih..thats it MaCy.adakah nampak ghost membaca mau tak mau..?

ghost writer said...

im so sorry too...

Capit said...

Tak sengaja sampai ke blog ni.. Tapi sedih je bace entri ni.. Apapun tahniah kerana masih sudi berblog..:)

tia said...

xkn xnk update lgsg ? :(

A'IM said...

GATHERING BLOGGER MELAKA OFFICIAL REPORT: BLOGGER DIBAWAH SATU RUMPUN http://kindofsoul.blogspot.com/2011/02/gathering-b

caliph shuriken said...

maCy..
sy tukar url ^^

latest en3: ~ redirect ~

ghost writer said...

hye maCy...kalau undeleted kena buat entry baru..Ghost tunggu nih.

harap maCy sihat jer.

ieman said...

alahai baru nak kenal :)

ghost writer said...

tak kan nak sampai hati tak gitau..ada jer kat sini.hihi

little_teddy said...

maCy..aku bru nak berkenalan ngan kau...dah takder.Huhuhuhuh

mancai said...

oh padanlah itu hari masuk tak ada apa2...

Aretikz said...

Semua komen yang dibaca komen lega dan mengharap Macy teruskan.. 4 me.. its up 2 Macy.. lama xterjengah, tetiba terkesima seketika..

namun, jika harapan kebanyakkan orang dapat dipenuhi, pasti memberi kegembiraan kepada mereka.. dan yang pasti.. yang ditunggu adalah perkara yang elok, bukannya Macy buat elok..

Lastly, nabi pun berusaha memenuhi permintaan orag, selagi benda tu baik ^_^

Tidak kira apa keputusan Macy, as a human and as unofficial fren, i will always behind u ^_^

LadyBird said...

kenapa yer macy?
ermmm..
xtaula nak pujuk mcmn..
hati sendiripun sdg bercelaru..
ape2pun moga macy tabah laluinya..

HonEyBuNNy said...

jangan la delete.....rindu kamoo tau.....uwawaw

mahfudzah said...

btw suke tgok pic tuu..haha.candid kee?tp cntek ok!!:)

Akulah Aqilah Itu said...

selama ni aku jarang komen.... tapi.... please?

aku tunggu.. =)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
biasala awak kalau dah ada peminat dan popular

ARJUNA.Inc said...

alahaii~~jgan la cmni~~..hurm..

en_me said...

jeliternyerr.. ehehe

eiffel said...

ler..ptot ler da lama xnmpk! :((


nti klo macy rindu2, up ler entry!

poyaty said...

ade lagi ke x blog ni dear? huhu. rindu tahu

Ati Masrif said...

kenapa ni dik??

kak ati dah tertinggal keretapi ni..

Raji berkata said...

hahaha mne kau ilang owh ;D
igtkan kau ad blog baru
sbb arituh ak tgk ad sorg blogger ni pnggil Macy kt sorg blogger yg cmmnt entry der

ghost writer said...

aku tahu kau sentiasa ada...

sentiasa ada..

d_tieah said...

Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..

Asal tak update ni der??????????

Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..
Macy oooooo macy..

Entry Terbaru 1 : Krisdayanti Follow Twitter Aku???
Entry Terbaru 2 : Kentut Punya Pasal Orang Tersayang Dilupakan

KHRLHSYM said...

tunjuk muka dan senyum :)

AkuMuzikFilem said...

jumpa pun

cimut munniey :) said...

biarkan begini syg. usah di delete blog. biarkan menjadi tatapan semua nak nak silent reader :D HEHEHE

Akulah Aqilah Itu said...

MACy.. =( Rindu..

GiveAsh said...

nak pegi dah ker..
aku baru jer follow..dan menjenguk pengomen pertama dalam blog aku..sedihnya..:(

✿nenek moden✿ said...

macy.............macy dtg blog nekmo...macy buat2 happy..macy cakap rindu...nekmo sgt sibuk kebelakangan ni.........macy...ada pape yg tak menyedapkan hati ke?nekmo tau..nekmo tak la serapat blogger lain..but...i love u.. ^__^

meo said...

i love ur blog!!! :D

MATAHARI said...

Kami daripada.....
Universiti Malaya (UM), Kuala Lumpur
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM), Selangor
Universiti Putra Malaysia (UPM), Selangor
Universiti Sains Malaysia (USM), Pulau Pinang
Universiti Teknologi Malaysia(UTM), Johor
Universiti Malaysia Pahang (UMP), Pahang (dulu KUKTEM)
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM), Kuala Lumpur
Universiti Utara Malaysia (UUM), Kedah
Universiti Malaysia Sarawak (UNIMAS), Sarawak
Universiti Malaysia Sabah (UMS), Sabah
Universiti Pendidikan Sultan Idris (UPSI), Perak
Universiti Sains Islam Malaysia (USIM), Negeri Sembilan (dulu KUIM)
Universiti Teknologi MARA (UiTM), Selangor
Universiti Malaysia Terengganu (UMT), Terengganu (dulu KUSTEM)
Universiti Tun Hussein Onn Malaysia (UTHM), Johor (dulu KUiTTHO)
Universiti Teknikal Malaysia Melaka (UTeM), Melaka (dulu KUTKM)
Universiti Malaysia Perlis (UniMAP), Perlis (dulu KUKUM)
Universiti Darul Iman Malaysia (UDM), Terengganu (Kini UniSZA)
Universiti Malaysia Kelantan (UMK), Kelantan
Universiti Pertahanan Nasional Malaysia (UPNM), Kuala Lumpur (dulu ATMA)

Politeknik Ungku Omar, Ipoh, Perak
Politeknik Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan, Pahang
Politeknik Sultan Abdul Halim Muadzam Shah, Jitra, Kedah
Politeknik Kota Bharu, Kok Lanas, Kelantan
Politeknik Kuching, Kuching, Sarawak
Politeknik Port Dickson, Si Rusa, Negeri Sembilan
Politeknik Kota Kinabalu, Kota Kinabalu, Sabah
Politeknik Shah Alam, Shah Alam, Selangor
Politeknik Johor Bahru, Pasir Gudang, Johor
Politeknik Seberang Perai, Permatang Pauh, Pulau Pinang
Politeknik Kota, Melaka, Balai Panjang, Melaka
Politeknik Kota, Kuala Terengganu, Kuala Terengganu, Terengganu

Kolej Kemahiran Tinggi MARA (KKTM)
Kolej Matrikulasi Perlis
Kolej Matrikulasi Kedah
Kolej Matrikulasi Perak
Kolej Matrikulasi Negeri Sembilan
Kolej Matrikulasi Melaka
Kolej Matrikulasi Johor
Kolej Matrikulasi Pahang
Kolej Matrikulasi Labuan
Kolej Matrikulasi Pulau Pinang

Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim
Sekolah Dato Abdul Razak
Sekolah Menengah Kebangsaan Tengku Sulaiman
Sekolah Menengah Kebangsaan Putra
Sekolah Menengah Kebangsaan Raja Puan Muda Tengku Fauziah
Sekolah Menengah Kebangsaan Sanglang
Sekolah Menengah Kebangsaan Syed Ahmad

TADIKA Perpaduan Kampung Alor Bakong
TADIKA Kemas Taman Pelangi
TADIKA Kemas, Kampung Attaduri
TADIKA Pelita, Taman Langkap Jaya
PUSAT ASUHAN TUNAS ISLAM(PASTI)

Majlis Pewakilan Pelajar (MPP)
Ketua Pengawas
Ketua Pengawas Pusat sumber
Ketua Kelas
Penolong Kelas
AJK Kelas
Ahli Surau Sekolah (ASS)
dan
semua Pelajar – pelajar …………………....
MENYUKAI ENTRI anda!!!!
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶
´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶¶¶¶¶´´´´´´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´´¶¶´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´´¶´´´¶¶´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´´´´´¶´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶
´´´´´´¶´´´¶´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶´´´´´´´´´´´´¶´¶¶´´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´¶¶´´´´´¶¶
´¶¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´¶¶´´´´´´´´¶¶´´´´´´´¶¶
´¶´´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´¶¶
´¶¶´´´´´´´´´´´´´´¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´¶¶´´´´´´´´´´´¶´´¶¶´´´´´´´´´´´´´´´´¶¶
´´´¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶¶´´´´´¶¶´

KHRLHSYM said...

macy mana kamu?

LadyBird said...

macy :D..
rindu celoteh macy yg dulu..
ceria :).. suke.. menghiburkan..

adan said...

maner tuan blog ni?