Wednesday, January 26, 2011

sc fair again

Assalamualaikum.

maCy baru sahaja attend second meeting dengan classmates and junior untuk Science Fair yang bakal diadakan sekitar bulan 5 dan 6 nanti. This time we gotta be a lil more aggresive compared to the previous event since masa agak suntuk. Apa yang penting, kami kena head event kali ini since the upper batch terlibat dengan praktikum. And we had to postpone our class project semester ini untuk ke Langkawi juga. T__T

This time maCy under Unit Urusetia dan Program. If ada mana-mana blogger yang ada idea untuk menjemput mana-mana universiti or agensi yang berminat untuk menjadi pempamer, boleh la suggest pada maCy ok? Anything related to Science and Technology, we're very pleased if ada yang berminat. Or if ada mana-mana blogger nak jadi penaja? Boleh kumpul duit nuffnang sikit sorang ye. haha

Lastly? Macam biasa kita layan gambar sahaja ok?

At the 'kitchen', buat muffin, etc untuk dijual. Laku sangat. Sedap ;D

We're not sure la ape semua ni. Haha. For hall's decoration.

I just love C3! Sangat comel. Research pasal biodiesel semua~

Time lengang sikit~

Badan Forensik. Semuanya tulang temulang Altantuya. Serious scary~

Petrosains, paling dapat sambutan.

Zoo Melaka. maCy lupa nama ular tu apa. Berat tapi sangat comel ok! ;D

Ular tido kami main dengan wolf ;D

Institut Bioteknologi Melaka

Budak-budak yang belum berlari-lari =="

After the event. Panjat-panjat. All girls, who else nak buat?

Jabatan Sains 2009

Sebenarnya banyak lagi gambar yang lebih menarik tapi maCy pakai ambil mana jumpa sahaja. Oh, kami divide classmates into several group untuk cari dana juga. Idea-idea? Mahu business apa ya? Bukan business sampai buka booth bagai tapi jual-jual lah juga. Thanks iema dearie and sis adah sebab kasi idea dua tiga. That's all. Lapar. Daa~ ;D


p/s : semalam sedih harini sudah okay :)

42 comments:

ch!natsu said...

agk2 nak pnjm ular tuh bule tak? huhu~

JIJI YU said...

muaah sonok je aku tengok budak2 skolah tu

cemomoi said...

ulo sawa albino tu cam pnah skali amik gambo je..

d_LA said...

best gilerrr..tu rasanya ular albino...siap ada serigala lg..tu siyes ke tulang altantuya??

Sca Ndx said...

semua gadis ea. bukan ade sorang laki ke tadi.

niesz said...

menarik nye!dulu niesz blaja xde pon mcm nie..asyik duk dlm class je..bosan..

beautiful_rose said...

wahh....gigih tu buat semua nieh.
ermm..ular tu jenis sawa albino eh?

Lelaki Ini said...

wah!
besh sgt2 join2 program..
jadi committe!

echah mashuri said...

ee..ularr..takott.ehheeh

sitinorafatien said...

hehehe..penat tpi at the same time ada juga ase sronok lyn budk2...

althafunisa said...

malas nk g big..huh

✿nenek moden✿ said...

hehehe..semoga kerja-kerja mu yunk..terlaksana dgn baik....amin..

Mario said...

hehe,,,c3 tu mmg comel le...

shameel Iskandar said...

cumelnya ular sawa tu. Macy x geli ke pegang ular sawa.

meo said...

comelnye cik macy... :D

Abang Jonni said...

aiiii... lain mcm je kaler bas....

MATAHARI said...

semua..... bunga?

aLya said...

waa..maCy betol2 pegang ulr 2 ke??
ishh..seram alya tengok :)

HEROICzero said...

well, have fun, ya! =)

*semoga baik2 saja.

HEROICzero said...

ameen!

hans said...

wah
macam meriah2 jer tu

Vote Hans Bernombor 10 Diruangan Komen

hackshitam said...

hye macy...
pegang ular..
berani.

Mat Ganu said...

bestnyer...hehehe. lame dh tak invovel dlm bende camnie...hehehe

en_me said...

ular sawa albino.. Albino Burmese Pythons

AngahSayang2314 said...

alamak ular...oh tidakkkkk angah kalau ular takutt woooooo

Lya Colours said...

uiks ular?? tak sukaaa

Catherine- said...

gambar kedua last tu memang terbaek~!

macy,..kne sc n tech je ker??

kalau i bg idea, panggil artis buat live potret sketch ok x?? or live batik chanting?

hehe...

i ade kabel~

diorg konfem ok punya

Penjejak Mimpi said...

as-salam maCy..

anda ditag. sila terjah http://norakhtar.blogspot.com/2011/01/specia-giveaway-from-moscow.html

tq.. :)

Catherine- said...

macy klu berminat email je la yee....

Yellow LEOpard said...

yg petrossains tu mcm best je.. :)

Amirrah Zawani said...

comelnya bas.. hehe!!
nak muffin :D

bighagenjo said...

wah. meriah. teringat zaman den dulu

Aretikz said...

SC= Segala Ceritera, uuppss, ahakz..
Weehuu ~ best, kemeriahan terasa, yezza..

tia said...

nak muffinnnnnn! ;)



ular albino kann ? hihi!

Mr. Swift said...

Ohh inilah maCy tu eh?
Bagus. Saya suka sangat. :)


Let's Read! : I Love Pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis!!

nas said...

mak aii.. pompuan skang lebih berani panjat2..
hehehhee
bagus usaha korang :)

latest entri:

1 hari 5 peristiwa; terakhir aku melakonkan watak 'mak' dan aku accident!

Raji berkata said...

eh wolf ke tu?
woahhh kalau ad tmpt nk terima boleh dtg ker wat pameran?

LadyBird said...

wa... muffin tu tuk dijual ke?
sedap? nak resepi boleh? :)

Cikgu Fikri said...

WAH.....
BESTnyer...
meriah seh....
jeles sungguh!!!!

erm..
aritu bertanding JPP mcm menr?
mng tak?

iqbalhakimi said...

fuh..menarik aktiviti2 dia ek...hehe..

khairul_bariyyah said...

macy! seriously 2 tulang2 altantuya? huuhuhu... takot seyh~

bagos jugak an sume pompuan, bleh blaja bdikari.. :)

rossoneri said...

bisness makan...eheeeeee...

woooo siap boleh tunjuk tulang altantuya???