Monday, January 31, 2011

rusuhan mesir

Assalamualaikum.

maCy rasa semua update dengan apa yang berlaku di Mesir sana. maCy harap semuanya akan selamat dan kembali kepada asal segera. Doakan saudara kita di sana, Asada Ryutaro, AdrinaQamarina dan semuanya. Dan siapa-siapa ada contact number Rina kasi maCy ya?

Kalau kenal sesiapa di Egypt, boleh sampaikan info di bawah ni kepada mereka. Credit to Gengblogger.

To bypass government blocking of websites, use numerical IP addresses :

Twitter : "128.242.240.52"
Fb : "69.63.189.34"
Google : "172.14.204.99"


A French ISP offers free dial up internet access :
+33 1 72 89 01 50
Login username+password : toto.

Here ada gambar rusuhan di sana yang maCy jumpa di Sini. Video boleh dilihat di Sini.



maCy wonder la Mubarak tu tak faham-faham agaknya selama ni. Probability akan jadi macam ni dah syak lama dah. Finally, go Egypt! Go for reform & freedom! For revolution!

Dalam negara, jangan lupa doakan mereka yang menjadi mangsa bencana banjir juga...


p/s : doakan abang maCy yang baru lepas operation juga~

41 comments:

JIJI YU said...

mubarak ni mmg tak sedor diri lagi le..dasat tol..time die memerintah gaji lawyer 300 jer

platipus said...

semoga mereka ok

khairul_bariyyah said...

sbenarnye kan dak comot x tahu ape2 pasal mubarak 2.. just tahu pasal rusuhan ni je... risau sgt2 kat spupu n kawan2 yg belaja kat sana.. T_T

moga diorg sume dilindungi Allah.. ameen~

moga abg macy cepat sembuh~ :)

MiSs F.A said...

smOga dorg sume slmt..

emieysandra said...

semoga mereka selamat..
akak xleh tgk sume video tu, sedih

rossoneri said...

hmmm anak dia dah lari dulu..

jepun dah nak bawak pesawat bawak balik orang dia...hmmmmm

Raji berkata said...

semoga Allah menyelamatkan orang Islam disana dan pelajar2 Malaysia di sana
amin..

cikgu ainura said...

semoga semua nyer selamat.. insyaallah... :)

Anisa Hang Tuah said...

my fren ramai kat sana
hmm
govt pls do sumting
kesian rakyat malaysia kat sana

Dakwat Basah! said...

the last qoute seems familiar to me. go, change the system!

maCy said...

@Dakwat Basah!
keh3. terngiang-ngiang ape abg ckp semalam. same eh? ki3

d_LA said...

smkin truk kan skang ni..takut tgk..dorg kat sn xtawla cane..hope sume selamat..Amin...

Idda Hashim said...

tu ari tunisia, skrg eygpt, jgn pasni arab saudi dah, terpaksa pindah lah jawabnye..May Allah bless to those protesters, they know what is happened in the country.

f_aRa_aINa989 said...

semoga mereka berada dalam keadaan yang baik...

untuk abg macy...semoga baik2 sahaja..


aminnn....

Keyyah said...

yup smoga mereka disana selamat..heee

d_tieah said...

Kesian sgt tgk dorang ni..
Hope everything will be ok as soon as possible..

Latest entry : Siapa Fynn Jamal?
: Projek Kesian Fynn Jamal
: Perhatian: Krisis di Mesir dan nasib rakyat Malaysia

Catherine- said...

ya lorr.. moga semuanya selamat.

gigi rongak said...

semoga semuanya selamat kat sana dan abg macy cpt sembuh ya..

KizZ said...

Fuhh...risau oh student-student kat sana...cepat-cepat lah ya balik malaysia negaraku..huhu..

Jom sini,
Tong-tong duit,pelik ke?PArt ii

Sca Ndx said...

moga2 student msia kat sane ok.

khairunnisa ♥ said...

moga diorang selamat. amin.

Robot | Sakti said...

harap mereka dapat gulingkan kerajaan yang kejam tu.

kita doakan semoga semua mangsa mendapat perlindungan dari-NYA.

ijatnuar87 said...

mintak2 dijauhkan la dari bahaya...kita sma2 doakan diorang..

TunTeja said...

harap semua2nya ok je...amin

Rebelle said...

doakan kesejahteraan mereka..

Poyaty said...

oh, saya doakan semua. abg maCy, asada, mangsa banjir

hurm, syukur duduk Mesia yang aman neh kan

lavender harum wangi said...

semoga abg maCy cpt sembuh~ :)

syate said...

macy,tula. harap budak2 smap pn baek2 belaka... kadang2 pike, walopun sdey xdapat sambung luar negar,alhamdulillah malaysia aman... hehe :)

syate said...

macy, tula kan. macamana la dengan kawan2 kita kat sana. harap dorang selamat2 la..bila pike balik, bagos jugak xdapat sambung oversea, malaysia aman. hehe

aLya said...

hope everything will be fine. moga kawan2 kita kat Mesir diberi kekuatan untuk hadapi seme bencana kat sana.amiin :)

aqish basir said...

semoga mereka selamat dilindungi..same2 kita doakan

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..

trime kasih atas info ini..info yg sgt berguna

saya folo blog ini

HEROICzero said...

kerajaan Malaysia, please please please, no more bullshits. please. kita bukan nak dengar, pelajar sana selamat, masih terkawal, kita tak perlu risau. no more bullshits najib. bukak mata!

semoga saudara kita selamat, insyaAllah.

kay yea said...

sebarkan info2 cmni..bgi sume orang taw akan hal semase~

kay yea said...

sebarkan info2 cmni..bgi sume orang taw akan hal semase~

Yellow LEOpard said...

semoge dieorg selamat...

ARJUNA.Inc said...

insyaALLAH...ade je bntuan nk bwa blek sume org malysia lek..kta bdoa bnyak2 k..

Amira Naddia said...

gud. rrajin cr gamba. :)
sesame kite doakn kselamatan sedare kite kat sane

HonEyBuNNy said...

semoga semuanya selamat...amin...

CIK TOM said...

dahsyatnya...semoga semuanya selamat...
semoga abg macy cepat sembuh...

caliph shuriken said...

mubarak ni mmg truk..

p/s: smoga abg maCy cpat smbuh..

latest en3: ~ hujan & mesir ~