rojak story

Assalamualaikum! ;D

Eh excited pula. Hari ini maCy berasa amat senang hati kerana telah memulangkan buku kenalan maCy yang maCy pinjam semester lepas. Walaupun call tidak diangkat, terpaksa bertanya kepada pakcik lori, abang yang tolong bawa maCy tu pun berhenti tanya kat kedai runcit, tak apalah asal selamat sampai. Ditambah dengan sebelum ini pernah tanya pakcik-pakcik semua tak tahu, jadi maCy buat muka tak malu minta senior maCy, abang afiq untuk bawa ke sana drop buku. Tak pernah-pernah mesej beliau tiba-tiba minta dari kawan nombor dan terus minta tolong. huhu

Wah bebel panjang. Sebenarnya hati maCy benar-benar lega walau sedikit luka dilayan sebegitu rupa. Tak apa, yang baik kita kecohkan, yang buruk kita simpan di ceruk hati paling dalam.

motif gambar ni? saje nak cakap yang maCy ni rabun sebenarnya. haha

Ah, hari ini birthday maCy. Jujur maCy tidak pernah sambut. Lagipun buat apa celebrate umur naik, celebrate umur panjang tak apa. hihi. Hadiah terbaik maCy ialah bertemu dengan Fayzaitul Akmar aka Fay sehari sebelum itu, cerita itu maCy simpan lain kali ya ;D

Entri pendek. Terima kasih atas ratusan wish dari sahabat FB yang merangkumi puluhan sahabat blogger juga. Terima kasih untuk hadiah advance 2 hari dari kak Ruby, dan hadiah dari Fay. Terima kasih atas komen di entry birthday di bawah ini juga ;D

kak Ruby kasi, pinky warna feveret beliau sekali dengan gambar beliau juga. keke ;D

dari Fay, maCy addicted dengar lagu music box ni sekarang ni. haha ;D

Juga kek kecil bersama putu bambu oleh kak Ha, kak ain, kak ain kecik, kak amy dan kak kiki. Putu bambu memang macam wajib je beli tiap kali pergi pasar malam dengan mereka dulu. Tahun lepas disimbah air oleh akak-akak ni. Tahun ni maCy sangat segan mereka datang jauh untuk wish, since blok kami dah berbeza jadi maCy tak berkesempatan langsung untuk melawat mereka. Adeh. Sebelum ni h
ari-hari lepak sama. huu. Thanks kak :)


First call dari _____ . :)
First mesej dari blogger ialah cik Linn, kemudian Iqbal Syarie dan seterusnya Zaizax. Terima kasih!
Sebelum itu ada abg dakwat basah ada wish. Insyaallah maCy kongsikan nanti kata-katanya. Apa yang penting beliau kata beliau mahu maCy jadi cikgu free untuk anaknya putri. adeh
Dan terima kasih atas entry khas dari kak emieysandra di Sini. Terima kasih!

Happy birthday buat ejat sahabat dunia akhirat maCy ketika di Shaks dahulu :)


p/s : quick update kerja tak siap lagi ;D

Comments

wwoww~~~
macy !! sgt comel muzic box froggy tuh!!
happy blated bday macy~
Miss Kira said…
epy bufday macy...smoga success slalu..
:D
emieysandra said…
hadiah akak tak sempat masuk entri ni, huhu
macy balik baru akak teringat.
MiSs TOrA said…
hppy bufday macy =) smoga panjang umur murah rezki dan gembira dan berjaya dlm idup yer =) bestnyer dpt byk hadiah =)
Encik Tikus said…
pehhh epy befday macyyyyyyy =)
rossoneri said…
hehehe asal macy happy xsambut pun xapa,dapat gak banyak hadiah
CIK TOM said…
happy besday macy syg!!
comel music box tue :)
iemaZAIMAH said…
dear,hehehehehehehe.nnt i cr ptung yg i gv u kt fb tu. ;)
Jejentik said…
Selamat Ulangtahun Kelahiran ke 21, maCy ^^
bape power spek adik maCy ni?

yg pasti tak terlawan dgn power spek kf puyer hi3..;p
Scya LollitA said…
sis ! barakallahu fiik (:
Scya LollitA said…
sis ! barakallahu fiik (:
adrinaqamarina said…
hadiah cun untuk orang yang cun la :P

ouh i dun have any present for you :(
niesz said…
comel nye..lg2 yg color ijau tu..hehe..
jaya jr said…
mmg tak pernah dapat hadiah2 macam tu..haha
Abang Jonni said…
lajunya entri...

laju2 nak gi mana ni maCy...

huhuhu.......
bidadarihijau said…
suke music box kaler ijau tu....kek nmpak menyelerakannnnn
epaa chenta said…
best nye dpt hadiah :)

btw, happy bufdei dear.
smoga pnjang umur dmurahkan rezeki dan sehat2 selalu ya :P
HonEyBuNNy said…
bestnya dapat hadiah...;-)
Catherine- said…
yeyyy~!!!! nak macy jadik cikgu free utk bby sis nnt....hehe :p
fay shee-mee said…
bestnye maCy dpt adiah :D
nah.hadiah import dari nilai, :*
hehehe.. comel kan? :P
happy bday skali lgi macy!
NuSaNa NoSa 91 said…
slmt hari lahir macy.. may ALlah bless u.. jd budak baik, ok?? tp, klu nakal skit2, bleh je.. hik3~ ^_^
cik @ien said…
happy birthday again.. and same wish again.. moga cepat kawen.. amiin.. hehe ^__^
Mata Hati said…
comelnya hadiah katak tu...so cute
Lya Colours said…
selamat hari lahir. moga di beri kesihatan yg baik dan di panjangkan umur (^_^)
f_aRa_aINa989 said…
hadiah katak tu comel....
Amni said…
rongak buli eh? buat entri dalam bahsa sawak khas untuk macy..

mun sik paham, agak la kamek.. hahaha.. nak buli juak.. =P

happy birthday dear.. moga panjang umur, murah rezeki... =0
Aretikz said…
Nak jua aku bg hadiah.. mo bg music box.. tp yg ada lgu dangdut.. masih lum jumpa sampai sekrang.. haha..
Farah Farhana said…
best la tuh dpt adiah cute mute lagi.. nyway macy,,hope slalu hepy dan tulis blog byk2 taw
ARJUNA.Inc said…
eyt!!..ur brthday eh..happy belated brtday..mga pnjag umo..n mrah rzki eh..hehe..=)btw..bnyak hdiah dpat kn..nak satu!!..haha
gigi rongak said…
haha.. byknya hadiah dia..
eh eh?macy rabun ek.. hehe
AngahSayang2314 said…
w'pun lambat nak gak wish epi belated birthdayyyy semoga dimurahkan rezeki & kesihatan yg sihat walafiat aminnnn
Nur Qistina said…
happy birthday adik akak..
emel alamat kat akak..nak pos hadiah bufday dak kecik ni..ngeee~

nurun_najat@yahoo.com
d_LA said…
best best..dpt kek..dpt hadiah..
aLya said…
hepy belated beday dear :)
nak taw something tak? b4 nia alya ingatkan maCy lagi tua dr alya. rupanya lagi muda..hahaha
u r so matured from every aspect. kata-kata, pemikiran n cara maCy punye entri matang gile..ngeeee
btw, luv ur way. glad 2 noe u :)
PinQib said…
manyak nyer hadiahhhh..
:)
hehehe
tahniah

nak ucap skali lg la.. heppy belated bdayyy macyyy

PS|Seriously, I want to…|

Popular posts from this blog

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Restoran Ramly Burger

Short Vacation in Penang 2017