Sunday, January 9, 2011

gathering cikgu cikgi yang best :D

Assalamualaikum.

Pada 8hb Januari 2011 satu gathering yang melibatkan blogger cikgu telah diadakan di Mahkota Parade, Melaka. Jap jap ambil mood. Tiba-tiba rasa amat skema. adeh

Gathering ini adalah gathering pertama yang dianjurkan bagi mengumpulkan blogger-blogger cikgu. Thanks a lot to all especially cik Mas, cikgu Fiq dan sis normi kerana mereka telah menjadi 'kepala' untuk event ini.

Walaupun mostly yang datang adalah dari kampus maCy sendiri, tapi maCy rasa seronok amat kerana maCy sebenarnya tak kenal pun mereka jadi rasa macam dari kampus lain je T__T. Elaun tak masuk jadi no wonder ramai yang kata sorry tak dapat datang.

Tapi apa pun blogger memang sekepala. Sangat rasa penat dan sakit tekak kerana asyik menjerit 'longkang' setiap kali turn blogger untuk bowling. Rasanya yang paling teruk kena pyscho adalah Shafiq Shino. Platipus memang macam hampeh jadi mat kacau saja kerjanya! haha

Selepas bermain bowling, kami solat dan kemudian baru makan dan membuat sesi perkenalan, bergosip bertukar cerita dan berkongsi tips berblogging. Seronok, kerana awal-awal sudah main sama jadi macam dah ada bonding antara kami untuk bercerita panjang. Di sana kami buat sesi exchange hadiah aka Romeo & Juliet dan hadiah maCy diterima oleh sis chombi manakala maCy menerima hadiah dari sis emieysandra yang comel! Thanks kak! ;D

sis normi sibuk macam mak datin dah uruskan blogger. huhu

sis nurul dan sis ruby datang dengan maCy :)

ambil kasut pun dah bising. haha

ilham dan ashikin missed bowling, sampai lambat. huhu

cik mas dan cikgu Fiq

tak tahulah apa masalah the only guy dua orang ni. haha

im sis emieysandra julieto :D

present dari sis emieysandra yang merah tu. goncang-goncang keluar lampu. suka! :D
cilok gambar dari blog sis Ruby

sis chombi the photoghrapher again tiada dalam gambar. adeh

Thanks to sis Teha, Shafiq Shino dan cik Mas yang datang dari jauh. cikgu Fiq juga rajin beliau pulang ke negeri sendiri. Selepas ini jika tiada aral melintang, gathering seterusnya akan diadakan di Times Square. Tapi harapnya penganjur tidak adakan di saat sengkek-sengkek begini. huhu. Kalau jadi ,atul, jangan lupa sedia port tidur maCy di kampus teknik macam biasa kita pergi sama ok? Tak ada alasan pulus tak ada Melaka jauh lagi :)

Blogger yang hadir ialah cik Mas, sis Teha, Shafiq Shino, cikgu Fiq, sis normi, sis nurul, sis ruby, sis pja, sis chombi, sis ida, sis hanum, sis hani, sis nurul, platipus, ilham dan shikin.

Update lain boleh dibaca di blog sis normi, sis Ruby, sis Emieysandra, sis hanum dan cikgu Fiq.

Akhir kata, semalam memang fun dan enjoy. Diharapkan selepas ini penyertaan akan bertambah ya :)



p/s : cuma semalam.. situasi lama kembali. sudah, senyum sahaja :)

65 comments:

Hamba Allah said...

bestnya dapat berkumpul ^^
dapat kwn baru

MATAHARI said...

platipus cikgu rupanya. O.o

ruby bieha said...

bez2.. woh cilok gmbo ea.. haha x de kesah punye.. hope pasni ikatan ukhwah yg dh terjalin trus mncri lebih akrab k

echah mashuri said...

wah..cantik mantik semua cikgu2.seronok tengok.heeheh.

M a W a D D a H said...

seronoknya tengok gathering korang...:)

althafunisa said...

erk...did you need to mention my name and my campus? heheheh...
i.allah.. i will reserve a place for you dear...

iqbalsyarie said...

Waaahhhh!! best :)

Encik Tikus said...

wah sakan bebenor yeaa =D

Akulah Aqilah Itu said...

a'ah, baru tau platipus tu cikgu. =)

~M!sS rARa~ said...

wahhh maCy pegi ye..
bagus la ada aktiviti mcm tu. :)
harap2 laen kali Miss Rara pun dpt join skali. :)

selamat belajar di sem baru !

AiDa AzRyN said...

Wah! bestnye! ;D

TunTeja said...

bestnyeee kalau wt kat jb blh join! hehe :)

ckgu hanum said...

skenyer.... ^^

Miecyber said...

Uwa....
Cikgu cikgu riang belaka...


Siput mengeluarkan cahaya

Catherine- said...

kannn... baru sis tahu platipus itu cikgu...ngeeenggg :p~

Bo0lat's Heart said...

Best nye dpt pegi.. Wawa x pegi pn...
Parents x bg balik Melaka.. Mesti enjoy gler kan.. Sedihnye x dpt join..

manna_salwa said...

cikgu salwa pun nak join jgk.. huuuu~
(T_T)~
n eway, tahniah kpd pihak pengnjur. lepas ni uat besar2an k. boley kami dari kampus utara join skali.
:)

f_aRa_aINa989 said...

syoknya dpt kumpul....best3..

;)

soffea said...

wah.. maCy.. bestnye ade gathering.. cikgu di sini tak dpt nak join.. jauh woo.. hehe. nway, hope nti ade rezeki, leh jumpe korg sume :)

cik @ien said...

wah.. bestnyer.. gathering kt mane nieh?? nk join jugak!! sob3 T_T

shino said...

yeahhh....walaupun pnt..tp best!

shameel Iskandar said...

bestnye dpt kumpul semua blogger2 guru. Apa buat tak gathering blogger2 pahang.

platipus said...

platipus tu siapa??
grrrr!


macam best je tengok gambar!
knapa tak ajak???
hik hik

syarifah radiah ibrahim said...

bestnyaa~

tetiba rindu MP
haha

Cik Mieyrarif said...

lawala present tu :) cumell

.Am-OH-Am. said...

datang lambat sebab maCy dgn platipus tak kejutkan. :(

NAJ HEBAT said...

semalam juga memang fun!

Si gadis bunga said...

gathering followers maCy bile nak buat?
hahaha ;)

khairul_bariyyah said...

nape sy bukan chegu? ngeee~ :)

PinQib said...

qib nmpk cik mas larr

| Gelagat Anti INDIA|

Poyaty said...

tak ajak pon cikgu dari selangor. ngajuk ah camni. huwaaaa

Hellioz said...

ramainye awek...
nak 1 bole?
kah3~

oh, lu simple ah macy
nais~
haha~

bidadarihijau said...

wah best best!!!!dpat jmpe blogger2 lain

emieysandra said...

best sgt!!!

Lya Colours said...

wahh best ni beramai2. haha ko org melaka macy? sama la kita
bila mau date ber2?
kuikuikui

♥..cik_mas..♥ said...

hey :)
mmg best sgt...x kn lupa kenangan ni smpai bila2 :)

NuSaNa NoSa 91 said...

woooO~ selama ni dgr gatherng blogger ikot ngri.. ni tetibe blogger2 golongan cg.. klu camni, keen nk wat gathering blogger peguam la.. tehehehee~ mimpi je lebey~ ^_^

fATia said...

yang. . . best sgt2. naseb jumpe kamu yg kepoh.. ada akak kwn... t msg ea klu g ts. . . nak saing ;)

HaDi said...

Nampak macam best jer..
Boleh la bt annual event...

ARJUNA.Inc said...

waa..sumpah bez kn gathering2..huhu..t nk wt plak..gathering mmbe2 skul lma..hehe..

Armiza said...

nak kata rasa2 macam jeles je tngok korang pegi bley tak..heheh..^_^

Armiza said...

nak kata rasa2 macam jeles je tngok korang pegi bley tak..heheh..^_^

iniialahaku said...

knapakah x diajak daku sekali???hehehe

mancai said...

wah banyak best... huhuhu masa ni la nak time menarik nak menyakat cikgu...

mie said...

comel2 ye cikgu cikgi zaman skrg..
heheeee

d_LA said...

wahhhh..cikgu cikgi yg comey2 sume..suke tgk..dla x pnh lg gathering ni..msti best kan

cemomoi said...

tak dapat tekel ke apa cekgu dorang tu?

Heidi Shafiq said...

aloh.. aku xtaw pun.. nak join gak.. aku kat melaka kot.. uh sedih.. T_T

Nur Qistina said...

cantiknya present tu...comel sangat3...=)

pssstttt...aigoo..cantik adik akak sorg ni..^^,

Robot | Sakti said...

selamat tgh hari cikgu.

hehehe

sahromnasrudin said...

assalamualaikum..sy folo blog cikgu yg popular ini...hebat blog ini..syabas...

rossoneri said...

chop! macy cikgu ke??

TUKANG KATA said...

cikgu rupanya :)

faradeeba said...

baru tau macy cikgu. ke bkl cikgu?
huhuhuhu :D

beautiful_rose said...

wah...ramainya blogger cikgu ye.tak sangka macy ni cigku rupenye... =)

padin said...

wah, bestnya kumpul2 macam ni ekekee

caliph shuriken said...

cikgu maCy ^^

Syida Shukor said...

bestnyaaa ada gathering cikgu yang blog ! :D

Nescafe ais said...

Terima kasih cikgu

adrinaqamarina said...

kenapa rina tak nampak entry ni. haha! -.-'

fes time dengar gath cikgu cikgi kan? tapi kenapa bowling. asyik3 bowling dengan karok.

nanti rina nak buat gath laen la pulak~~~ :D

macy kena join. wajibul!

Mknace said...

:) :) :) terbaeekkk!!!!

CIK TOM said...

wah seronoknya :)

aLya said...

waa.seronoknya dapat gathering..alya slalu teringin nak join gathering.. :)

plumpy.tootsie said...

times square square square.tu cikgu cikgi jugakkah?hehehehehehee

(nak ikut.nak ikut.pleaseeeee. *if free)

dya adriza said...

sonoknya T__T...