Saturday, January 29, 2011

emosi negeri di bawah bayu

MAKLUMAT PENEMPATAN ANDA SEPERTI BERIKUT :
Nama : Robin Hood
No. k/p : ******-**-****

SABAH
Tarikh Penempatan : 07-February-2011

****

Assalamualaikum.


Emosi tidak stabil. Tak tahu tak tahu. Sabah negeri di bawah bayu. Jauh jauh. Dekat dekat. Jauh dekat.

Sebelum ini mahu ke sana. Kemarin kata tak kisah. Semalam takut yang lain tercampak ke sana. Hari ini mimpi menjadi nyata.

Hati kata tak apa. mana terbaik support sahaja. Dia mahu kita tumpang gembira. Tadah tangan terus berdoa. Dua tangan rapat ke dada, pejam mata berharap sahaja.

Tapi... Jauh di ceruk hati, risau takut risau takut. Emosi. Hati dalam bahaya. Hati? Ah, kenapa risau? Dia siapa? Ada apa-apa? Risau lagi..

Jauh jauh. Dekat dekat. Jauh dekat. Sabah tu jauh. Jauh dan lama? :'(


p/s : isk. bukan maCy lah. maCy habis 3 tahun lagi~

32 comments:

f_aRa_aINa989 said...

siapakah gerangan itu???

MATAHARI said...

u will like sabah. soon.*smile*

Nur Qistina said...

wow! jauhnya...tabah ya dik macy...akak ada sorg kawan penempatan kat kuching sarawak...dia jadi lecturer politeknik kat sana..org kelantan...apapun, bertabah menghadapi ujian ini...huhu..

Mr. Swift said...

Tak faham.
Faham jauh dekat je.
Hahaha. :D

Raji berkata said...

woahhh dapat sabah ke sabah ke weh?
good luck Macy~~ ;D
bestnyer teringin nk naik Gunung KK

fay shee-mee said...

sape org tu?? :D

en_me said...

xper.. chenta x semestinyer bersatewww bahh.. ahaks

faradeeba said...

ehem ehem lah tuh :P

LadyBird said...

siapakah dia dik macy? :)..
xpe, nanti die leh belikan barangan di bawah bayu.. :)

Catherine- said...

wahh...komen MATAHARI macam da penah sampai. mesti penah sampai nii.... :)

Anonymous said...

dear!sape yg kena kt sabh tuh.xpe2.seronok jgk kt sbh tuh,kwn echah ckp best blaja kt sane.kalau mngajar lagi best kot:)




echah mashuri

shizuka said...

kawan dpt sabah ka?xpelh.asal utk mndidik ank bngsa:)

shameel Iskandar said...

kurang jelas ni Macy. Nak kata Macy kena posting kt sabah, Macy blom lagi final year. Jadi apa yer.

Tnetang sabah( w/pun x berkait dgn entry ni) amat indah dan menarik bag isaya. 6 tahun saya menetap kt sana mengajar kt sekolah menengah sains lahad datu. sampai krg pun saya masih merindui sabah.

TunTeja said...

macy tau tak.ramai senior maktab sy dapat sabah sarawak!

Sca Ndx said...

sabah, best apa merantau :)

aleen aiden said...

hu3.kes hencek boufren kene transfer ke sane ke ape ni.. :P

Encik Tikus said...

grrr sape sape ? grrr

MATAHARI said...

@Catherine-
aku dah sampai sabah.dan aku rindu sabah.

niesz said...

jauh nye sabah..niesz pon x pnh lg smpai sane..tp mmg teringin nk g..hehe..

updated entry : sendiri punya sendiri jaga

M a W a D D a H said...

ingat macy tadi...tapi pelik gak...hehe

Azza Firza said...

jeng3

mira said...

best pe dapat sabah :)

mimie nt mintak postg sawak la.cm da sonok je dok sawak ni.

hackshitam said...

pakwe eh?
sabarlah..
=)

Poyaty said...

macy pon emosi juga? bertabah lah yeee. sape tu btw? hahaha nk korek juga

DuniakuAbstrak said...

its ok..

jauh skrg tak jauh mcm zmn duLu

Sweet Memories said...

wow... bisa disiasati dengan mudah pada saat ini

MATAHARI said...

macy. kat sana nanti kau akan jatuh cinta dengan sabah. trust me.

MATAHARI said...

aku salah. malu. haih.haih.

Nur Qistina said...

alamak! baca tak abes...ha3..jaat..=p

khairul_bariyyah said...

haaa... sape nih yg dapat posting kat sabah? hihihi.. sabar! :)

CIK TOM said...

siapa kena kt sabah kl bukan macy??huhu..

d_LA said...

sape tu yunk??apepun hrp tabah..tp dla ni gedik2 nak tukar ke sabah tp x bleh la pulak..huhu