Friday, January 14, 2011

cinta dan takdir

Assalamualaikum.

''Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita, tiada siapa yang boleh menghalang, namun jika sesuatu itu bukan ditakdirkan untuk kita, pasti tidak akan kita dapat walaupun sudah dalam genggaman''


a very long p/s :

Thanks for all the comments for the previous entry. Actually im the kind yang kurang gemar membuat entri yang sebegitu panjang kerana boleh membuang minat visitor untuk membaca. Apa pun maCy cukup gembira dengan respon readers and all the seniors yang baca including Abang Aceng sendiri. Cuma, dikesempatan ini ingin maCy nyatakan kenangan yang maCy kongsikan itu rasanya manis buat maCy juga manis buat mereka yang berkenaan, tetapi jika ada yang terluka maCy mohon maaf dari hujung jari jemari yang mengarang kata. Tiada niat untuk membuat luka kembali berdarah~

36 comments:

Mat Ganu said...

betul tue...^_^

mario said...

ok...

emieysandra said...

tol tu macy, ajal maut jodoh pertemuan adlh di tgn Tuhan..
kalau kita xdpt, maka adlh hikmah di sblik sume tu :)

*weekend ni lepak same eh.

Farah Farhana said...

stuju sgt ngan kata-kata tuh,,
sy suke sgt blog macy..~~

khairul_bariyyah said...

dat quote..very true la macy~ :)

echah mashuri said...

:).senyum baca entri ni.tak tau nak komen ape.ehhe

platipus said...

apsal ni?

sugar2 kapas strawberry said...

sbb tu sy taksuke type entry pjg2.hehe

Lya Colours said...

bila nak fall in love ni
kuikuiui

msTeddy said...

barang lama jangan dikenang..

HEROICzero said...

well, agak terasa d situ. no one falls out of love by chance, but by choice.

haha!

teringat kesah lama. =)

Catherine- said...

ade yg tacing ke dgn entry tu??

huhuu...memang susah utk kita jadi baik dan jaga hati semua pihak...

jaga diri yer...

MATAHARI said...

sama seperti "let him/her go, if him/her is destined for us, then he/she will be back."

biskut said...

love is komitment..

niesz said...

betul biar ringkas tp padat..ehe..

beautiful_rose said...

it's ok macy...
tapi agak sweet gak entry tuh kan =) mcm citer dalam novel tau.

Miecyber said...

Poning den baco nota kek kortas putih tu...


Tahap kesihatan dan kepantasan berjalan

f_aRa_aINa989 said...

tertnya2 kisah cinta macy..hehehe

ishiko said...

macy, be strong dear.. ^_^

manna_salwa said...

''Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita, tiada siapa yang boleh menghalang, namun jika sesuatu itu bukan ditakdirkan untuk kita, pasti tidak akan kita dapat walaupun sudah dalam genggaman''

sy sgt setuju tu cikgu..

(^_^)

Akulah Aqilah Itu said...

hanya mampu tersenyum. =)

IeDa_IsHiDa88 said...

betul2..sy sokong...

mie said...

kesimpulannya...
pilih la yang terbaik..

baincardin said...

takdir sudah ditetapkan cuma kita perlu berusaha bersungguh² + ikhllas keranaNya utk dapatkn yg terbaik. ^_^

jaya jr said...

huhu...bahan bacaan di hari jumaat..

d_LA said...

mmg pjg entry semlm tp sbb best dla baca sampai abes..hehe..sila terharu

fz said...

takpe panjang,asal menarik=)

NOOR FATIN said...

sy suka ayat tu :)

rossoneri said...

hmmmmm...
semalam kita baru lepas makan Mcflurry Oreo..terus ingat macy

NuSaNa NoSa 91 said...

ye.. walau kita xsuke akan sesuatu, tp andai ia dh ditakdirkn utk kita, satu hari nnti kita tetap kena terimanya.. oleh itu, jgn terlalu m'benci sesuatu..

dan walau kita terlampau suka sesutu, tp ia xditakdirkn utk kita, berlapang dadalah utk menerima hakikat.. lepaskn ia.. dan sbb tu kita xbleh berlebih-lebihan menyukai sesuatu.. ^_^

shameel Iskandar said...

Nepe ni Macy.

Apapun yakinilah selalu,sesungguhnya ALLAH adalah PENCIPTA dan PERANCANG yang MAHA SEMPURNA. Dan hanya ALLAH yang mengetahui cerita hambanya sampai habis.

miss nina said...

entri dari hati boleh saja menarik minat pembaca

tia said...

tia pon takot nk buat entry pnjg2. takot org xbace pon =.="

Chaoi said...

chak!lama xlepak blog ni.entry panjg tapi penuh pengisian best gak di bace..

aLya said...

alya harap alya akan jupa sum1 soon :)

CIK TOM said...

suka quote tue...

be happy ye macy syg!