Monday, January 17, 2011

ada hilang

Assalamualaikum.



"Tidak mustahil jika sesuatu yang di cari selama bertahun-tahun boleh hilang dalam masa sehari..." beautiful_rose

Takut rasanya apa yang dicari selama ini, yang baru ditemui semalam, yang cuba dipertahankan untuk esok, hilang sekali lagi hanya dalam jangka masa kurang sesaat.


p/s : pic di atas iema kasi sempena birthday, cz she said its soo obvious that i love danbo damn much :)

48 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

takpe..yg pergi tu pasti Allah gantikn yg lagi baik kn?

me said...

salam..nk tye sikit n nk minx awak ajar...cam ne nk buat link cam awak buat tu?.. yang "beautiful rose" tu?..

Catherine- said...

ingatkan dr jack alvin kekeke :p

Chaoi said...

gituu.........

echah mashuri said...

mendalam maksud ni....heee

Lya Colours said...

doalah byk2 moga yg terbaik untuk kita. insyaALLAH

Farah Farhana said...

yup~~
benda boley hilang skelip mata je..
papepun,,harap apa yg dicari..
apa yg kita ada..x hilang dr hidup kita :)

M a W a D D a H said...

apa yg hilang??

rossoneri said...

ramai jugak yg suka danbo tuh

**sHiKinn** said...

salam kenal

platipus said...

love both of u..
iema and danbo..

eh silap

iema and macy..
hik hik hik

Anonymous said...

i like that pic..
so cute :D..

p/s:sumone secret :)

cemomoi said...

banyak dah cenggitu... dan banyak gak dapat rezeki dari arah tak disangka

eiffel said...

jadi segala usaha itu berbaloikah?

kita sering mengejar sesuatu yg kita tiada...dn sering melupakannya/mengabaikannya bila ianya berada di depan mata...dn mula menghargai pabila ianya tiada

takot pada masa akan datang?sedangkn kita tidak tahu apa akn jd kelak!kalau lah kita tahu kita akn kehilanganya..psti kte akn mghargainya.

klo kita tahu kte xakn memilikinya, jd buat apa perlu berusaha?sbb kte xtau...tntg masa depan...

mgkin lbh baik pernah dr tak pernah..kan?

AngahSayang2314 said...

ehh kenapa nie macyy


p/s: lama angah tak kesini rasa lain lakkkk macy sihat ke??

MATAHARI said...

dan hilang nya sesuatu itu lumrah.

Lelaki Ini said...

etuju ngn statement anda!

TunTeja said...

apa yang dicari...apa y dah ditemui..apa yang nak dipertahankan? :)

Si gadis bunga said...

dear,happy belated birthday...
i've been so busy latetly..tak sempat nak drop comment pun
menci

anyway, tolong bagi address kat pages kite, i've something for you
;)

msTeddy said...

takut juga kalau apa yang dicari sebenarnya dah ada lama dgn kita..tp kita xperasan

~dianakhairi~ said...

salam.
happy belated burfday :)
may Allah bless u.. amin..

d_LA said...

yuppp..mmg x mustahil..tol tu..

fz said...

HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...HEPI BESDAY...


penat dah kopipes...:P

aLya said...

insyaALLAH. kalau takdirnya milik kita, akan ada bersama kita.

*tiba-tiba rasa yg mudah nak meluahkan pendapat tapi bila nak apply kat diri sendiri memang payah..huhu

NOOR FATIN said...

sabar la. ada hikmah di sebalik semua ni :)

Mario said...

kenale jaga betul2 agar tak hilang...

emieysandra said...

takut kehilangan..tp jgn terlalu obses pd kehilangan itu.

iqbalsyarie said...

apa yang macy kata tu sangat betul...

Fello Ariza said...

"Tidak mustahil jika sesuatu yang di cari selama bertahun-tahun boleh hilang dalam masa sehari..."

suke ayat nih :)

Aretikz said...

Tolong ingatkan aku.. lalalala.. (Bayangkan sora jantan nyanyi lagu ni dengan merdu k, haha)

Hilang itu pasti kita merasa.. tp xkan hilang tanpa ada ganti.. kerna Allah itu maha pengasih lagi maha penyayang ^_^

khairul_bariyyah said...

patah tumbuh hilang bganti.. mudah2an.. tpi,nk tggu bganti 2 penat.. huuu~ :)

Abang Jonni said...

dah repot polis blom.... (muka serius)


huhuhu...

wachak said...

kitaran kehidupan yg telah ditulis sejak azali. Redha lah dgn apa yg telah ditentukan.

Miecyber said...

Tiada apa yang kekal di dunia ini...

35 penuntut Uitm cedera bas terbabas ke dalam longkang

iemaZAIMAH said...

yeah!i got love of love from u and tipus.keh3.

tp syg patung tu bkn danbo.ok ke?

Scya LollitA said...

hilang tu untuk dpt yg lbih baek kan (:


link baru cik scya ;
http://scyalollita.blogspot.com/

biskut said...

kerna ia memang bukan milik kekal kita.

Yatre Hayati said...

really a beautiful words up there macy :)

chemay said...

patah tumbuh hilang berganti :)

online all articles said...

hello..singgah sini. salam kenal. i follow u.. u follow me back ya.

http://onlineallarticles.blogspot.com/

beautiful_rose said...

=( dan aku kini sedang merasakan akan kehilangan itu...sangat sakit.tak sangka semua tu berlaku terlalu cepat.rasanya macam baru je nak bermula tapi entah...





sory tak dapat nak blogwalking dan komen macam biasa.still online tapi tak tau nak taip apa kat blog.buntu dan kusut skang ni,perlukan sedikit masa utk bertenang... =(


take care ye macy.....

░♥si lampu neon♥░ said...

hurm..takutnye kalau cenggitu =(


Check it out Entri Paling Best !
# Buat Banner Flash Dengan Adobe Flash CS3 !#
# # Lelaki Menyampah Tengok Perempuan Nangis !# #
# Dosa Orang Suka Melambatkan Solat !#

HEROICzero said...

yang dulu usah dirindu~ hilang kan lah, dari hati mu~ doa ku buat mu, kekasih~

*keh3x kalau lah semudah itu.

PinQib said...

what is denbo>>

PS|Seriously, I want to…|

Ena Qalinsya said...

kekadang ape yg kite cari tu berada di depan mata jek, kite jek tak pasan hikhikhik

Nur Qistina said...

love u too..eheh!

akubiomed said...

Tidak ada yang kekal didunia ini

intan.maisarah said...

*risau