Friday, December 10, 2010

renew semua

Assalamualaikum,

maCy berhasrat untuk :

1. Tukar no lagi
Rimas. Contoh, 3 days ago maCy ter'answer someone's call. Okay dah 2 tahun kot maCy tak reply mesej and tak jawab call, but that day tak sengaja terjawab maCy tukar phone jadi tak ada no dia. And it is really annoying seriously. Act maCy sudah tukar no baru tapi manakan sama dengan upax yang murah. 2 minggu guna xpax maCy sudah rasa senak poket.

2. Buat FB baru
Act maCy mahu lari dari orang. Lari sampai tak dapat dikesan. Tapi sampai bila mahu berlari. Lari-lari nanti maCy makin kurus macam mana? Ye tak? hee

bila teringat mahu tergelak pun ada. tapi time mula-mula stress juga~

3. Buat blog baru
Act this one pun maCy pernah buat. Close blogger tahu la rasanya. Since i don't feel really comfortable to share some personal stuff sebab orang yang dimaksudkan walaupun jarang sekali sekala terjenguk juga blog maCy ni.

kantoi. padan muka maCy~

4. Buang shoutbox
Rasanya sudah tidak mampu untuk membalas semua jejak blogger yang sekadar meninggalkan cap jari. Sudah terlalu banyak komitmen lain. Jadi maCy sekadar mengunjungi dan menjadi reader setia kepada mereka yang meninggalkan komen di commentbox maCy sahaja. Plus, maCy tidak suka spam.


Jadi, apa kata anda? Wajar tak maCy buat satu atau semua?


p/s : alfatihah buat blogger ranoorsyam yang telah kembali ke rahmatullah beberapa hari yang lepas. kurang kenal, tapi mari doakan kesejahteraan arwah di sana~

34 comments:

adrinaqamarina said...

kenapa macam tu yang? huk3. rina baru nak bekawan denga macy :'(

ciEk NiENa said...

urm, kalo untuk elak diganggu, better tukar no.. HUHU.. but, kalo wat blog baru tu, better xyah.. huhu.. juz buang shoutbox je.. huhu

Uruchimaru @ kf said...

buat ape yg wajar macy mahu lakukan..

let me say.." don't care about them"...

salam takziah utk bloger ranoorsyam..

khairul_bariyyah said...

dear.. sape ***** ******* 2? hehehe.. bace semalam pon gelak2 jugak..

nak wat blog baru leh yang,tapi inform kat cek naa.. nt i rindu2 lagi.. cam2 gak ngan fb.. teehee~

upax mmg terbaik.. yg 2 xleh nk bg komen la.. ngee~

Izan Ishak said...

salam maCy...
maCy sihat ke? kalau k.izan jadi maCy...maybe k.izan buat semua nak lari dari org yg suka jadi stalker tu.

**rindu ngan maCy...lama tak singgah blog k.izan...

Fakhrur Razi berkata said...

owh yker o.O
sygnyer cmtuh...

huhu annoying eh kalau wat cmtuh kt cb? x.x"

oh nnti jgn lpe gtaw aku kalau dh wat blog baru..
hohoho tuh pun kalau nk gitaw xD

platipus said...

do what best for u

Miss Kira said...

buat fb baru!! then yg lama buang..
kira dah buat fb bru..
pas2 jgn lupa add kira
ngeeee~ (n_n)

sugar2 kapas strawberry said...

hehehe.nampak smlm stats tuh..hehe
macy..if macy buat cmni.lagilah org tu seronok.ape kata buat taktahu je.lama2 dia syp la.bila kita taklyan.dia akan penat.
takmo serabut2 ye syg..

cik @!en said...

feel the same thing too..
especially no 2 & 3..

i really hate stalker.

zai said...

tukar no kasitaw sayer jugak eh.

lagu tu best macy, music country. ok.dah penah comment lagu tu best pun kan sebelum ni.ahhha.

setia pada i je ok, macy

mie said...

wajar!!
itu saja jawapan gue..
hehheee

Izzat Aziz said...

dalam 4 tu, rasa yang no 4 je wajar dibuat.. 1,2,3 mungkin tak perlu kot..hehe

A D I A said...

jangan lari dari masalah. that if masalah = someone. cara nak solve problem is to face it.

wah gitu.

cik elina said...

kan susah maCy nk lari lari merata .
apa kata maCy stay je , buat dia lari pulak .
ehee.

apa2 pun , buat la apa yg maCy seronok .
:)

jedi said...

sabar ye

cemomoi said...

dah pemes cam artis tak ble lari dahhh

Catherine- said...

nanti jgn lupa bagi no hp baru, fb baru dan belog baru tu yer....


nnt i wendu~ ;p~

HEROICzero said...

buat apa yang rasa perlu. yakin diri! =)

All the best!

Cik Tom said...

xwajar..lantak pi la diorang yg stalk fb macy..jgn pedulikan..macy kena tetap pendirian..kalau nak tutup, tukar tue dan ini..maknanya macy melarikan diri..sory tue pendapat cik tom la macy..

apa2 pun keputusan macy cik tom ttp sokong dan hormati..sabar ye macy..

msTeddy said...

block jek stalker maCy tu..kan senang..xpyh susah2 utk org sewel maCy..

Hellioz said...

DELETE fucking everything!!!!
lulz~

Lan Bingka said...

buat la yg mana patut.. asal tenang jiwa..;)

NAJ HEBAT said...

jangan buang gua sudah.

Poyaty said...

danggg, nama saya di situ. yayy, femes jap. haha. kenapa sampai begitu mahu larikan diri maCy?

i noe bout blog baru tu. hehe. pape pun keputusan maCy kite kena keep in touch okehhh

mira said...

mac..senanye mimie stil leh nmpk name kat pic tu even blacklist..hijab terbuke ke hape..haha..

eh2..itu lelaki yang 'dulu' ke?

aiyoh.jgn dlete blog.private bleh diterime...

1,2,4 bleh diterime :)

Yatre Hayati said...

macy nak jadi orang baru? semuanya nak tukar. kenapa?? u been stalk?

Chaoi said...

plak dah..pape pon wat yg terbaik utk diri k..

LadyBird said...

kenapa semuanya tukar dik?
ade mslh ke dik?

plumpy.tootsie said...

tukar no tu xperlu la syg.nnt dye dpt jgk ur no.serius.i encounter this several times.

blog bru?circle kite kecik.unless klu macy jd unknown :)

shoutbox buang?ok je.huhuhuhu :D

汚れた said...

stalker tuh pentingg ;) :p

HonEyBuNNy said...

xpa..buat apa yg patut kn n yg terbaik...;-)

HonEyBuNNy said...

xpa...buat apa yg terbaik....;-)

Cik Su said...

cik su pun tak ske cbox sebab banyak spam... tapi bila dah tak tau nak blogwalking jadi cik su tengok kat cbox jugak.. tapi keutamaan untuk buat kunjungan diberi pada blog yang sudi komen kat entri cik su.. hehe..