Wednesday, December 1, 2010

pengakuan. saya busy kerana..

Assalamualaikum dan salam 1 blogger~

Semoga semua sihat hendaknya. Hari ini maCy nak share kenapa maCy busy sangat sempena cuti ni. Yelah, cuti sebulan, ada yang bekerja sementara, ada yang pergi ambil lesen kereta, dan tak ketinggalan yang menghadiri kursus atau kelas pendek. Dan maCy? maCy malu nak beritahu sebenarnya. Sebenarnya... sebenarnya.. maCy menghadiri kelas vokal. huhu

lebih kurang begini mungkin

Kelas hari-hari. Seharian. Jadual agak pack. Memang penat.
Sudahlah pack. Waktu makan pun kadangkala tak tentu.Tapi dah nak buat macam mana. Terpaksa. ~Masuk kelas sendiri mahu pun kata terpaksa apa kes? Adeh

Tapi walaupun penat, masih seronok. Its okay lah walaupun penat asalkan seronok dan maCy happy. maCy akan tetap menghadiri kelas vokal ni sampai habis cuti. Next cuti pun maCy nak sertai lagi. hee

Apa yang seronok, latihan untuk kelas vokal ni simple dan mudah sahaja iaitu :

"Nak makan basuh tangan dulu. Apa yang susah sangat ni?!"
"Damia! Jangan dukung adik! Jatuh nanti!"

"Duduk dekat lagi depan tv tu! Biar masuk jadi harry potter pulak!"

"Dzaffran! Maksu dah cakap jangan biar adik panjat situ kan!"

"Masuk sekarang! Semayang dulu baru boleh main!"
"Alih tv tu, maksu dah cakap tak boleh tengok hagemaru!"

Latihan vokal dengan menjerit ketika menjaga anak-anak saudara. haha. Mudah tak mudah boleh semput juga maCy dibuatnya. Budak-budak ramai, ada geng mana nak dengar sekali suruh. Kalau dah sampai tiga kali tu memang sah kena jerit lah. Dapat pula kita dialam rumah, dia pula main nyorok-nyorok belakang rumah. Jerit je panggil, itulah latihan vokal maCy. haha

Isk isk ampun maaf kena kelentong. Kiranya maCy busy jaga anak saudara je. hehe

Pergi dulu. Jangan rindu-rindu ;D

p/s : semalam wat puding ape tah abah kate sedap. hik3 ;p

31 comments:

jaya jr said...

haha..mantap2

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

ni kena lantik admin ni ..
hihihi :P

eiffel said...

ceh..ngatkn bebtol g kls vokal...

camtaek!!

ASaDa RyutaRo said...

waaa.. nti macy buat puding utk asada gak ea.. :P

ye selembut tu latihan vokal? ke lagi dahsyat? hihi..

eiela said...

adoii,,den terkono ha.

Latest Entri :
Beautiful Heart Award
Bahagia Bapa Dipenjarakan

echah mashuri said...

hahah..kelas vokal khas dari maksu untuk anak2 sedara sekelian..hik7
puding...nak sikit..hik8

adrinaqamarina said...

rina pon kalau sepupu sepapat combine dengan anak buah, pengsaannn. kalau bawak pegi kedai beli eskrem pon boley kopak. haha

khairul_bariyyah said...

hehe.. dah agak dah.. mesti busy jaga asykar2.. mantap ah macy jage ramai2.. dak comot nk jage 4 org pon da mengah.. hahaha

cemomoi said...

kelas vokal ni memang ssuai untuk latihan keibubapaan... besok kelas vokal rumah sendiri pakai silent je... piap!

NAJ HEBAT said...

yang.. memang best lah kelas vokal ni..

silap2 ai buleh masuk "sekolah pekak melesia.."

ok..

platipus said...

maksu mithali

LadyBird said...

bakal ibu mithali, insyaAllah..

rossoneri said...

hahahahahah minum air asam jawa banyak2 eh

♥-- emieysandra --♥ said...

kena menntut dgn macy jgk ni ;)

tot tot kecik said...

salam..

haha nice intro..
selamat bercuti.. :)

Lan Bingka said...

patut la makin sedap suara skrg.. kaedah latihannya mmg hebat..;)

cik @!en said...

yeah!! knk2 guru vokal terhebat. haha..

my voice become louder now just becoz of the kids.. grrrr~


now, suara seiring dengan cubitan.. muahahaha..


eh. nk blaja gak wat puding!! hehe

padin said...

jenguk orang busy jap, kah3...

ms.Teddy said...

maCy..klu sakit tekak..minum air asam jawa ye..

Mario said...

sis jerit2 tu dorang takut ke dorang gelak2 je...ekeke

iqbalsyarie said...

Tahniah mak su :P

beautiful_rose said...

lepas nieh sure mantap vokal ko kan.kalah siti nurhaliza...








macy,try nyanyi sikit.... =p

Encik Gorilla said...

boleh ganti ella lepas nih.... kui kui kui...

nas said...

hahahhaa...ingatkan kelas vokal aper....rupe2nyer vokal itu....baguslah ko......pandai jaga anak2 sedara :)

elmog said...

semoga suara anda selunak ibu mengandung. erk.

cian macy.dah macam mak dah.

wachak said...

ooo amek kursus sains rumahtangga rupanya. Bagus33 .. dah ada anak nanti senang ... he33

shameel Iskandar said...

mati-mati sy ingat macy btol2 ikut kelas vokal. hahaha. Best kn main2 ngan anak sedara. Sy suka cubit pipi anak sedara sy berusia setahun

f_aRa_aINa989 said...

practice makes perfect ;p

M a W a D D a H said...

ingatkan kelas vokal ape tadi...kekeke...

maksu yg penyayang...hi...hikhikhik

p/s: nak puding jugak!!!

-aNida OtHmaN- said...

macy blew tak ajaq akak camna nak buat DECT twitter mcm macy nyew tuh?

tia said...

dgn ank buah tia klu ckp cam bese mmg xmkn saman ahh,
mesti kne jerit!
SAKITTT JIWAAA!
tp doranglah yg ceriakan hidop kte kann ? ;D