Sunday, December 12, 2010

luka suka

Assalamualaikum,

Saat itu aku memandang ke langit biru. Sekadar memandang tanpa emosi. Ya, aku tipu. Sebenarnya ada cecair jernih yang mengalir di hujung mata. Perbualan di telefon yang mulanya ceria mula dituruti dengan suara yang tersekat-sekat. Air mata segera diseka. Aku kembali mengumpul tenaga seraya berkata, "korang nak layan plot cerpen ke cerita maCy?". keh3

kalaulah hati bisa dijahit dan dirawat begini

Salam satu blogger! Apa khabar? Lama sudah maCy tidak bertanya khabar atau bermukadimah sebelum memulakan cerita. Bla bla bla bla. Ok itu mukadimah. Done.

Mood agak ceria. Walhal banyak lagi yang bermain di minda juga hati. Tapi proses untuk reheal dan restart tetap diteruskan. Hidup mesti terus, kerana alang sedang menanti di hadapan. Eh salah. Alang itu adalah jejaka yang tidak memandang maCy selaku sebagai seorang gadis mungkin. Jadi maCy mahu menggunakan 'arjuna'. haha. Tengok, merepek lagi. Bila maCy merepek bermakna? Something is bothering me.

maCy tidak punya masa untuk berfikir lama bagi membentuk sebaris kata yang indah untuk ditatap. Cuma satu, "kadangkala bahagia itu membuat kita leka dari mengingatiNya, jadi bersyukurlah andai terluka kerana luka itu bagai air yang disimbah ke wajah bagi mengejutkan kita dari indah dunia yang tiada kekalnya~"



p/s : sakit luka akan hilang tapi parutnya mungkinkah hilang tanpa bio oil? lol~

38 comments:

NAJ HEBAT said...

macy.. dilarang berjiwang.. ohlala~

cryclown said...

hehehe..
dentist tu bermadah..
"haaa..tula..dah skit bru nak dtg"
seraya dlm hatiku menjawab..
'mestilah..tak skit, nak datang pun xtau nak wat pe..."

bio oil leh bg hilg skit gigi tak?

forever and a day said...

salam macy..jejalan kt blog ni.. =)

Catherine- said...

macy,
kamu terluka lagi?
tenang dehh....
luka itu boleh di rawat
dengan cinta baru ;)

ceria saja kamu~


*ada stok bio oil lebih bak sikit aku pun nak ubati bekas kudis buta kt betis kiri ni haaa..burukk!~~

Lan Bingka said...

kalau lukanya tak dalam, mungkin parutnya akan sedikit hilang..huhu

khairul_bariyyah said...

like! like! like! :)
yang,nape ni? meh cite kat org meh.. :)

echah mashuri said...

maCy!perlu kuat untuk menahan air mata itu bukan.:)

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. mungkinkah parut akan hilang dengan bio oil??

apa pun kalau ada kepok lekor cicah sos sekarang ni, alangkah sedapnya..

adrinaqamarina said...

yang, rina pon nak bio oil jugak la. ngehee

dya adriza said...

hehe maCy.. setuju sangat dengan ayat tu, bila bahagia dengan duniawi, tu yg buat kita lupa dgn Allah, bila rasa x tenang, baru mula cari dia. mcm tu la manusia~

Lovely Bella said...

erk.. aku try bio oil.. parut x bp nak hilang.. huhuh... x bagus.. x bagus..

Aujinz said...

bukan cecair putih..
tap cecair jernih koh koh koh..

mood ceria kah hari nie..huhuhu

sugar2 kapas strawberry said...

mood da oke :)

♥-- emieysandra --♥ said...

find your happiness dear..;D

ASaDa RyutaRo said...

tak best nya takde shotbox.. nak conteng2 x dapat..

iqbalsyarie said...

luka lama masih belum sembuh? mengapa lama sangat recovery time tu? mungkinkah ia luka yang baru?

cik elina said...

parut tetap ada .

bio oil tak berkesan .

ciss!

:DD

Abang Jonni said...

ada parut la best... baru nampak ganas lagi kejam.... huhuhu...

TUKANG KATA said...

HAHAHA..bio oil mahal..tuang minyak gamat rasa2 ok tak? :D

Sca Ndx said...

ea, so bio oil menipu lah? er er

mancai said...

alamak bab sasterawan ni yang lomah ni... luas betul pengertian ni...

Zara Affendi said...

macy! letak la shoutbox. huhu. btwy, proses refresh xde? huhu. ^_^

nasri said...

ayat last yang terbaek untuk kita semua...=)

little cart00n said...

tak pernah pakai bio oil, so tak tau berkesan ke tak..heee

p/s: chill ya. :)

aLya said...

betol 2 maCy..kadang2 kite tak sedar bile kite diuji 2 sbenarnye tu tnda peringatan yg DIA nak kite kmbali mengingatiNYA..hehe

kacang said...

be strong okay=)

Airis said...

Salam MaCy,

Luv this entry.

iqbalhakimi said...

haha..jiwang karat.. =D

♥-- emieysandra --♥ said...

puas dok cari shoutbox...emm..

hai macy! ;)

Rebelle Me said...

jiwang oh?

akubiomed said...

Luka diluar boleh nampak tapi luka didalam hati siapalah tahu. Aisey malam-malan berjiwang tak kuasa :-)

Mata Hati said...

kalau parut kat wajah boleh hilangkan dengan kulit kayu manis, tapi parut dalam hati hanya perjalanan masa yg akan menyembuhkannya

wachak said...

Suka duka adat kehidupan. terima jer dengan redha. moga diberikan oleh Nya kekuatan untuk mengharunginya :)

Cik Tom said...

guna bio oil utk hilangkan parut lbh cepat..huhu..

large rec tue ads antara content..

Robot | Sakti said...

jiwa lara
gundah gulana

grrrr...

cemomoi said...

sesekali idop perlu ada problem baru le minda lebih aktif dan kreatif

rossoneri said...

berkesankah bio oil

Wan Gerrard said...

hehe berjiwang sekali sekala tak apa =P