Monday, December 27, 2010

entry emo untuk blogger

Assalamualaikum.

Okay. Today i spend most of my time visiting all the blogs i followed. 400 something setakat yang maCy sempat tengok tadi. Just now maCy try my best nak visit all, i repeat all the blogs i followed. I repeat, ALL.

But just now my mood memang spoil sedikit kena marah dengan a blogger, saying that i just commented suka hati. She said i should read whole story first or atleast read partially. maCy malas nak approve komen tu sebab betul-betul spoil my mood.

I am so sorry maCy admit maCy buka tab banyak-banyak sangat. Terlalu banyak sebab nak cepat and almost buat lappy hang. But i did read all. I am so sorry if maCy tersalah komen but i really did read all. I am sorry if maCy tersalah komen but dont expect that your blog have stories that totally differ from the other blogs sampai tak tersalah langsung. Like just for today berapa banyak yang cerita pasal bola, berapa banyak yang cerita kisah hati yang lebih kurang sama. Berapa banyak yang cerita pasal ikhlas tak ikhlas.

maCy tahu your blog ramai visitor, your blog ramai follower, your blog ramai commentor but just behave. Tak perlu emo, the same thing happened to me several times, sometimes orang datang just tinggal jejak bukan baca entry but relax sudah. Bila terkena pada yang sebenarnya baca? Okay, another one, my fault is berebut sibuk nak habiskan jenguk semua blog especially yours tengah-tengah sibuk tunggu ikan masak kat dapur, tengah megak-megak baby berlari sana sini.

I tried my best to visit all to show my appreciation. Bukan nanti kata follow dan tak pernah singgah. And i admit maCy ada unfollow banyak blog sebab lama sangat tak update, private blog or dah delete blog. I wanted to give the best untuk blog yang maCy follow and untuk my loyal readers. For those who dont want to read its okay, ill give my best to those yang mahu sahaja.

Just, behave. We bloggers live in the same circles. Remember, for me bloggers are family. Bahasa baik, cara baik, bukan sahaja pada entri tapi juga pada komen. If anything you dissatisfied, tak salah untuk bertanya. We seldom visit each other so we dont really know each other and that is why i try to make the us better. Jangan judge macam tempek kertas kata "Awak salah, awak cam bagus". Wassalam.


p/s : saya moody sebab saya penat, saya moody sebab saya rasa nak beri yang terbaik.

61 comments:

Encik Tikus said...

cool woo, saya kan adee, takmo nanes nanes =)

rossoneri said...

oh well,ada sesetengah tak boleh kena tegur langsung.i just asked his opinion about certain article that differ from his article,pastu tiba2 kata kita tak baca betul2, dia tak tau kita ulang byk kali kot baca,hal2 agama mana boleh buat main, rasa macam nak lempang je.. huh malas nak layan lelaki ego,kalau dia bawak ajaran salah dia tanggung sendiri,kita dah tegur dia xnak terima

adrinaqamarina said...

yang, rina rasa takde masalah pon kalau komen salah sebab ramai je kat blog rina komen tak de kena dengan entry tapi hepy je.

jangan sedey3. t kurang kechumilan~

platipus said...

harap bersbr..kami kenal macy bgaimana

ainakhani said...

jgn emo.. sabar..haha kalau aina, aina akan bace entry dan akan tinggal komen. if entry die tak best walau camne skalipun aina akan tinggal komen, thats my way to appreciate my readers. and i akan tinggal jejak dekat shoutbox for org2 yg ta penah tgk blog aina so its up to them tuk follow.. if ur entry tak ada aina comment maksudnya aina x buka blog. so ta tau sape yg update. hehe terpanjang pulak. sorry. :)

soffea said...

betul. setuju ngan rina. tak kesah la die komen just say, "hye. melawat sini".. tu pon mcm dah ok. sbb kite takleh la nak paksa org baca entry kite betul2 kan. org dh sudi nak click kat komen n post komen tu pon dh kira baik kan~

haih.. sabar je lah maCy yerp :)

Si gadis bunga said...

woooohooo...awek comel, jangan moody-moody ye.
nanti dah tak comel.
i am your loyal follower, nonetheless sometimes i fail to leae any comment due to time constraint
please dont be offended okay.
anyhow, i also wanna thank your for following my blog,despite shortcomings of the blog tu.
truly cherish you dear.

yeah! i'm going to malacca at the end of january.
hope to see you face to face.
boleh?
;)
( buat senyum comel. )
;)

ayu said...

maCy..sbr ye..
mcm2 org..mcm2 ragam..
wat x thu je..
mgkn dia pn tgh tension..
yg x bgus nye..dia trlpskn kt maCy kot..
sbr eh

cimut munniey :) said...

behave macy behave :) HIHI. sabarjela macy biasalah tue org . bkn org kan kalo xbuat silap kalo ta menunding jaro kat org lain. sbr eh sbr bak kate enck tikus dye ade :) cimut pom ade gak :D

echah mashuri said...

maCy,kdg2 kite dah cuba sedaya upaya nak komen or tinggal jejak kat satu2 blog tuh.kdg2 org xapprciate ape yg kite buat.tp xpe dear.kiteorang ur loyal reader dah phm maCy cmne.

:)

takmo sedih2.k.heee.

emieysandra said...

sbar je la ng org yg camtu :D

Hellioz said...

maghah btol makcik...
chillax.

stress2 sgt dengan blog tinggalkan je.
takde la kusut2.
kah3~

encik azuwan said...

ahaks.tak perlu moody2.move on.

tia said...

blogger camni pon adaaa ka ?
bajet sgt kot! =.="
abaikan je macy! unfollow teros, xbagos dibuat kawan alam maya!

Armiza said...

macy,,,tenang ok...nnt x d mood nk buat entri baru...=P

~qiFFara~ said...

cool..cool..=)

Kenzo said...

No worries Macy! no one can control ur emotion but you! so you sud be happy! coz there are still lot of bloggers here to cheer u up!!! go go go

Ir.Ladybird said...

wow dalam! ehhee..cool k..xsemua pk same en.. XD

cik elina said...

chill maCy .
jgn moody2 yea . tak comel .

and get some rest .
:)

caliph shuriken said...

maCy.. sini xde peti jerit2 ka?

p/s: arigatou singgah tgk hamster tu ^^

cemomoi said...

jangan layan ngat perasaan sedih tu kang jadik kasiim slamat lak

GematriA™ said...

hmm..
sumtime this is happen to me olso.
ada certain blog yg saia singgah dan comment, dibalas dgn perkataaan2 marah kepada saia.
pelik.
mereka hanya mahukan omen dari urang yg selalu komen jak kali.
bila fikir2 semula.
lantaklah.
biarkan mereka itu bersama dunianya seja.
relaxs sudah bah macy..

TunTeja said...

Lahaii..cakap kat blogger tu...yang penting..appreciate la orang da dtg umah kita.haiiih =.='

Miss Kira said...

chill sis.. biaq p kat dia la..
x mo terasa2 dkt org yg mcm tu..

ASaDa RyutaRo said...

tak yah emo emo. tenang saja..

Akulah Aqilah Itu said...

sabar la k? hmm.. readers aku tak ramai, apatah lagi tukang komen. Tapi bil dah ada orang komen tu memang bersyukur sangat. =)

syarifah radiah ibrahim said...

cool macy
sabar ye
biasa la tu lain orang, lain pandangan
kalau dia marah2, ramai lagi yang support macy
;)

Yellow LEOpard said...

manusia..pelbagai ragam..nasib la tak kenal kan macy..huhu

mira said...

whatever pn..we shud be thankful to AT LEAST hv someone to read our entry kn, n we shud be REALLY2 thnkful to those yg tinggalkan jejak.

uhuks.saborlah ye syg..
mimie klu ade org lawat blog tinggal jejak kt chat pun da wallaahhhh!mabeles!mabeles!ade gk org dtg.

semaillll pless macyyy!jgn nanes!

Ieqa Swetluv said...

be patient k.. banyak org banyak ragam.. just blogging dengan sempoi ja suda ya =)

azana said...

jgn sedey2 ya macy.. biasa la len org len rasanya..

hackshitam said...

lol..
moody?
hahaha..
jom kawen!

khairul_bariyyah said...

sy pon tengah emo.. adeh! cam btambah emo plak lepas baca entry macy..

huhuhu.. sabar ye syg~~ :)

cik @!en said...

sabar ya dear.. manusia nie macam2 ragam kan.. sepatutnya bersyukur org dh singgah blog dia tu kan.. hehe..


jgn moody2 ya! nti dh nk balik kampus.. so.. happy2 di rumah okeh! chill.. hehe ^__^

nana cHan said...

ish! xpe2 mybe dia emo sbbsalah paham je. nana klu BW pun slalu bukak tab byk2 smpaikn hang =_="
Jom tengok sini
Inikah yang anda lakukan bila jadi babysitter?

ibu_Arifa said...

alala...tak mo sedey2 lah Macy.. meh kami nak 'huge' Macy kejap..kasi cool sikit moody tu sikit nak?

Bateri AA said...

chill dowh.. ko doa je blogger tu baca entry emo ko ni. biar dia kena setepek..

sabar macy sabar :)

mie said...

nangis puas2..
baru cool..
hehehehee

sizuka[Izzati] said...

hooooo.sabar je lah maCy.org dalam dunia ni memacam.be strong girl :)

Lan Bingka said...

ni yg nak emo ni..hehe

msTeddy said...

keciam maCy..sy pn mmg baca semua belog yg saya follow..rp kdg2 sbb xtau nk komen ape..xkomen lgsg..

Chaoi said...

haha..blogger sesama sendiri pon nak emo..pasal komen entru je pon..takpe kita rilex2 ajer

Catherine- said...

macy yayangg~..... sape yg kondem u tu? mesti dia jenis emo x bertempat...x macam i...i emo dalam belog i je... kuar jengah2 belog org i x merembes x tentu pasal... mmg teruk la ORANG ITU kan.... sabo yer macy....

year end sale dah nak abes nii.... jom arrr sopingg!!! adehh...

MiSs TOrA said...

xpe macy pasni x yah la nk komen kt dier dah..hehe..mcm3 ragam btol kan..aduyaii..xpe3 dtg blog tora komen p la apapn tora oke je hehe..kekekkee

Faizal n Fashitah said...

Sabar k Macy. For me, Macy tinggalkan jejak kat dlm my blog by saying `hi' je pun dah memadai. Eran plak tengok pada blogger yang emo2 mcm tu.. alahai :)

Rama2Ungu said...

rilek girl..bese la tu...lumrah kan..kekadang kt just bg our point of view but not everyone akan terima kan.. but, satu je la..behave

padin said...

hahaha ada jugak kes macam ni ke maCy, hee.. tu lah kan, xbole nak puaskan ati semua orang, xpe.. asalkan kita tahu apa yang kita buat or tak, yg lain terserah diorang nak judge cemane..

hee.. maCy. aku baca entry ni sampai abes, tau! kah3

Rebelle Me said...

macy..
tak mau la sedih-sedih ye.. maybe orang itu tak faham.. maybe dia mahu apa yang dia bagi kat orang, orang pun bagi yang sama kat dia..

its okay.. calm down and chill dear! (:

LiFe KaMi said...

sebenarnya di sediakan ruang komen utk mengomen..
kita semua manusia kadang2 ada tersilap kata tersilap tulis..
tenang buat tak tau jer..:)

zai said...

macy neva skip to comment my entry even my entry tu cam kadang2 looser.haha

u do the great job, so buat tak tahu kepada dorang2 yg suke judge you, wrongly interpret u okey, keep on writing, bw and commenting. xoxo

.:|kamaryeah|:. said...

thanks for the info...
i would not know if u x tegur~

.:|kamaryeah|:. said...

owh n u don't have to approve this 2 msgs coz i xjmpe where else to say this...so i gne comment form nie~thanks again dear~

AngahSayang2314 said...

macy kenapa nie... sabar ok..

apa pun lama tak singgah sinii miss uu

cekodok said...

sabar ye macy...chill out..

n i k l i s a said...

kerek gila. naseb orang komen jer tuh.

Robot | Sakti said...

rileks.

be cool.

arsenal dah menang.
hehehe

:D

Cikbelog said...

sabar ye sayang. lain orang lain ragamnya.


psst : study sama tempat dengan macy :)

muhamadsufian89 said...

sabar ye..sy x kisah kalau awk salah komen kat tempat sy..silalah buat camtu ye..hek3

PinQib said...

sabar la macy. sy pun kadang4 terkomen salah orang.
hem. wat donno jer,
kite follow blog kamu
dun be sad.. ><

s h e e said...

saba ye dear...biasala ragam manusia yg berbagai2 ni...namo sedeyh2...kte ade...

MATAHARI said...

kesian kau.
biasalah "mereka" tu.
abaikan. :)

aku tersinggah sini pabila mendapat jejak kau di stat. dan tergerak hati menscroll older entries.

salam perkenalan.