Saturday, December 18, 2010

eh ade jugak follower macam ni?

Assalamualaikum,

Sebenarnya semalam maCy fikir nak hibernasikan teratak Aku, Kau & Mereka ini sekali lagi, tapi malam semalam tiba-tiba mimpi Robin Hood maCy kata "jangan!" terus sudah tak jadi. hehe

Back to the topic, follower ada macam-macam follower. Pertama, follower seperti di bawah ini :

rindu tak shoutbox maCy ni? ;p

Look at the 3rd shout, jadi apa maCy buat? maCy reply baik-baik kata yang maCy tak kisah sebab maCy lebih sukakan loyal reader dari follower.

Tapi tak apa, sebab bukan ini yang maCy nak cerita sebenarnya, sebaliknya yang ini :

aik, follower 864?

Siapa tak kenal Asada Ryutaro? maCy mula-mula recognize dia sebab dia ni suka bagi komen yang kelakar dan mempunyai hobi pelik iaitu perasan hensem. isk isk.

Sejak petang semalam lagi maCy tidak berpeluang online, tiba-tiba malam ini maCy online dan tengok si Asada ni baru follow maCy. Jadi apalagi maCy yang tengah moody malam ni pun merajuk-merajuk lah sebab ingatkan dia memang baru follow. Memang sengal la dah 10 bulan jadi blogger kamceng baru nak follow. huhu.

Rupa-rupanya tidak. Beliau ni saje je unfollow dan follow semula sebab nak tengok muka dia kat muka depan. adeh

Itulah jenis follower yang paling pelik pernah maCy jumpa setakat ini. haha ;p

Anyway, maCy sudah dapat rumah di Bloglarian. Jemputlah bertandang ke rumah kami di no. 139.

Itupun Asada Ryutaro juga yang inform mana rumah maCy. Ingatkan dia caring sangat, rupa-rupanya sebab maCy ni jiran dia. Biasalah busybody memang cepat saja dia tahu. haha ;p


maCy masih belum sempat berkenalan dengan 'housemate' maCy. Harapnya selepas ini kami boleh jadi 'housemate' yang kamceng dan berbahgia serumah ;D

Oklah. maCy pergi dulu jangan rindu-rindu ;D


p/s : Robin Hood tu adalah watak baru yang unknown ;p
p/s ii : merajuk lah cik Tom buat pasal review-review masa maCy tak ada, Asada lah ni tak buat 2 entry untuk maCy sekali! grrrr
p/s iii : isk banyaknya nama Asada, patut entry ni tajuk dia. 'Asada Ryutaro'. hahaha ;p

47 comments:

aNnE said...

hahaha..baik punya follower..haha:)

Encik Tikus said...

keh keh... macam nak tidoo, ngantokk

adrinaqamarina said...

rina nak jadi robin hood la! hehe.

yang, rina pon penah jugak buat cam asada buat. haha!

woot-woot said...

adehh apesal sengal gilark = ="

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. best per muka ade kat depan. lalala~

pastu, ikut suka je kata asada perasan hensem. manade!

macy buat entry lepas asada, so mesti la rumah macy dekat2 ngn asada kat bloglarian. isk.. isk.. pastu boleh pulak ade yang pening2 cari rumah sendiri. itu la.. moody d layan sangat. hahahaha... :P

*kena bebel*

AMir Izzat said...

huh? hahahahaha..macam itu pun ada ka? kuang3..pelik2..tp bgs ar..

xleh kutuk..kan dia baca..haha

rossoneri said...

hehehe baru tau pasal rumah2 tuh.. mula2 pelik amenda rumah2 ni kat dashboard..lol..kita rumah 142

hiro said...

dah kering idea gamaknya..

khairul_bariyyah said...

haha.. asada senget!! tkejut gak tadi tengok.. nape asada baru follow macy.. hahaha..

platipus said...

ehem2..byk nye nama asada

hackshitam said...

adoii..
dah xde shoutbox..
lame xsingah sini..
hai macy..
=)

cik elina said...

sure encik asada tidur tak lena entry maCy bnyk pasal dia .
haha

echah mashuri said...

asyik2 asada! asada! asada!bila echah pula...xadil lah gini.;(

haruskah ku mengunfollow juga baru mndpt ksh syg yg same darimu?

echah mashuri said...

asyik2 asada! asada! asada!bila echah pula...xadil lah gini.;(

haruskah ku mengunfollow juga baru mndpt ksh syg yg same darimu?

Zara Affendi said...

hoho..asada ni pun macam xnak jer follow zara. ngahaha.. ^_^ sabar jerla. nak mrajuk boleh? xpela, follow memfollow mana ley paksa kan, kenala ikhlas, hua3.. ^_^

Mata Hati said...

letaklah balik shoutbox tu.. rindu nak say hai hai kat situ

muhamadsufian89 said...

macam menarik je cara asada tu..memang pelik tapi menarik..hehe

soffea said...

hahaha.. lawak la asada naruto tuh. ngegeh gilak kitak ooo asada. hehe.

macy, follower skrg byk yg suke pakse2 kan. tp takpe la. ignore je cmtu :)

n ya, sofia bru nk follow macy tau. hbs lah pasni msti asada si naruto gak yg kat depan skali. hehe.

Intan suhaila said...

follow kamu dear . hah . ade jugak yg follow dan unfollow .? pelik nieyh .



http://saatkukembali.blogspot.com

luna Q jimat said...

ahaha..ngade2 nk muka ada kat depan..
ley lak camtu ek..klaka la dia tu..

biskut said...

aitt...lain macam jer,ntah2 robin hood tuh asada ryutaro aper..hihi(gosip nih..gosip..haha)

TunTeja said...

eh.kita housemate! haii housemate.kiki :)

p.s
asada memang mengade :p

Rowena Chasez said...

wahhh...
tak sangka lak si ada tu mcm tu sekali..
nanti macy ckp kat dia..
asada ngegeh...
nie bahasa srawak tau..
heheee~

M I A J A M A L U D D I N said...

kahkahkah.. sistem barter!

Raji berkata said...

Asada Ryuutaro tiba2 terigt cter Team Medical Dragon
hahaha

hak2 sistem barter terbaik lah
huahua xD

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. ade yang siap ajar suh gtai asada 'ngegeh' lagi.. hahaha..

oh lihatlah dunia.. terasa pemes sekejap. lalalala~

M a W a D D a H said...

asada memang sengal!!! hahahaha..

jgn lelama berhibernasi...nati rindu...jangan lupa jenguk adah di no 106 di bloglarian..dan say hi tu teman serumah...peace..:)

M a W a D D a H said...

bila la nak jadi first my beloved macy nie...asik asada je...huhhh!!!

anak mama sayang said...

hhehehe....

Facebook gembak

sizuka[Izzati] said...

*cari shoutbox*.tak jumpa.hai maCy :)

Izan Ishak said...

maCy...kelakar plak sistem barter ye. loyal reader lebih bermakna dari follower kan..kan..

Chaoi said...

hurmm..xfaham la bloglarian ni..keh keh

Keyyah said...

ohho dah ada nama erk kat dlm bloglarian..keyyah xcheck lg..ngeh3..

Catherine- said...

yangg,...x ajak pon jadik hosmet..isk isk... nape i tatau bloglarian tu??

ahhhh nampak sgt i ni ske ddk bwh tempurung grrrr~

zati-zt said...

haha..
tp sronok gak de follower cam tu..
jap follow, pastu x, pastu follow balik..
:D

shahjiehan said...

ooo... ade kawan serumah SJ ea...~

shahjiehan said...

861 itu SJ~ lalallaa

Poyaty said...

hoh, baru pasan belum buat lagi. aiyook, belum ade rumah. nak buat skang. ok bai

HonEyBuNNy said...

nak rindu2 jugak dkt macy...heheh

Lovely Bella said...

aku sll singgah sini.. tp aku x perasan aku x follow lagi.. rs cam dah.. heheh check balik lom... mmg niat dihati nak follow...sbb sukeeee!

NAJ HEBAT said...

oh. gitu kah??

haha. nak jadi house mate macam mana?

keh keh keh.

Cik Tom said...

hehehe..asada mmg pelik...olo jgn majuk ye macy..nanti cik tom buat siri ke 2 plk ye ;)

shahjiehan said...

ciktom dah penah view SJ so sj x bleh la nk masuk.. :(

syAzAnA said...

asada mmg pelik. ishh3.

FareedSairi said...

korang nak serumah kat bloglarian kah ?

ngehehehe

AkuMuzikFilem said...

quote

"Sejak petang semalam lagi maCy tidak berpeluang online, tiba-tiba malam ini maCy online dan tengok si Asada ni baru follow maCy. Jadi apalagi maCy yang tengah moody malam ni pun merajuk-merajuk lah sebab ingatkan dia memang baru follow. Memang sengal la dah 10 bulan jadi blogger kamceng baru nak follow. huhu."

ASaDa RyutaRo said...

rindu pulak nak gurau2 ngan macy macam dalam entry2 dengan tag 'ASaDa RyutaRo'

hope macy sehat selalu, ceria selalu..

asada kat sini hensem selalu. kekeke :P