Thursday, December 16, 2010

Blogwalking di Bloglarian

Assalamualaikum,

Sedang maCy enak makan cikedis, tiba-tiba terbaca komen Asada Ryutaro si busy cari calon, "Asada tag maCy dekat bloglarian.". Tidak! Bukan tidak apa, rasanya benda ni baru yang agak lama tapi sejak awal kemunculannya maCy tak faham-faham apa fungsi dan caranya. Jadi siapa rasa yang tag maCy tu pandai tag pandai la ajar ye? hehe

Err, macam mana nak mula ni?


1. Letak banner ini di dalam satu entry (seperti saya buat ni-fuh sebijik dari entry Asada. hehe) dan link terus ke http://bloglarian.blogspot.com

2. Lengkapkan slogan "Saya suka berblogwalking kerana..." (tidak melebihi 30 patah perkataan).

"Saya suka berblogwalking kerana melalui blogwalking saya berpeluang bertemu dengan pelbagai perspektif pemikiran manusia yang pastinya berbeza disamping menambah koleksi rakan dalam album kehidupan saya." (25 patah perkataan)

3. Follow BlogLarian.

4. Tag 3 orang atau lebih rakan.

Dekat sini maCy mengumumkan, orang yang maCy tag adalah : zaizax, plumpytootsie, rossoneri, gadis bunga, cik Linn, adrinaqamarina, Catherine dan Poyaty :)

5. Sila beritahu rakan yang anda tag melalui komen.

6. Tinggalkan link post anda di entry saudara Padel bersama NAMA BLOG ANDA. [ sini ]

7. Peserta akan disenaraikan di dalam BlogLarian mengikut turutan.

8. Tiada tarikh tutup buat masa sekarang. jangan lambat-lambat, nanti tak sempat. :)

Terima kasih buat saudara Asada Ryutaro kerana meng'tag maCy. Diharapkan beliau cepat lah kahwin orang semenanjung kalau tak beliau kena sponsor tiket flight beserta penginapan di Sarawak sana buat maCy.

Jangan berkecil hati maCy tag awek-awek sahaja tidak bermakna maCy tidak memandang para jejaka. ~Pengaruh Asada la ni.. grr

Baik, pergi dulu jangan rindu-rindu :D


p/s : how dare you not answering my call. urgent tau tak!

36 comments:

iqbalsyarie said...

blog dan lari-lari?

maCy said...

@iqbalsyarie Lari lari sambil berblog?

Ali ridha said...

penat aku nak kejar.

cemomoi said...

penat juga nak berlari ni, dah ada orang tag itu ari pon tak jawab lagi sebab penat sangat

zai said...

sabaw laaa, nak kejar ni.macy lari laju sangat ahh

rossoneri said...

kita lagi xfaham hahahaha...selama ni wat dek je,tetiba macy tag...hahaha baikkk, nanti saya buat...

Lelaki Ini said...

besh2!

khairul_bariyyah said...

pon x paham jugak ngan blog larian nih~ hehe

wachak said...

wa dah joint. ok gak traffic dari bloglarian ni :)

plumpy.tootsie said...

oh apakah ini??

nas said...

aku xrajin sgt blog larian kat blog2 lain..hehehe

cik @!en said...

dah banyak kali baca tapi tetap tak faham... hehe...

Cik Tom said...

cik tom pn dah join..jom!

Si gadis bunga said...

adeh~
kene tag!!!

later k,insyaAallah.
btw,TQ tag ;)

adrinaqamarina said...

haha, alamak!

adrinaqamarina tu sape ye?

basirah ghalib said...

ekk ape nie..bley lari lam blog
maw kuruskan bdan ea

sekamar rindu said...

salam..

dah join bloglarian tu..

:)

follow..

mie said...

lari jangan xlari..
heheeee

Fyzal said...

blog larian ni utk memudahkan proses blogwalking - kelebihan blogLarian ni, bila kita bukak satu tab browser dengan klik pamer pada satu-satu group tu. terus terpamer 5 blog sekali gus,

means u boleh tgk 5 blogs hanya dalam satu page.

cuma disadvantage die, loading time lama sebab nak kena load 5 blogs sekaligus.

harap2 penerangan ini membantu rakan-rakan blogger yang baru sertai blog larian. bloglarian juga berpotensi utk naikkan trafik blog kawan-kawan sekalian.

p/s: saya bukan developer BlogLarian. sekadar berkongsi apa yg saya tahu :)

selamat berblogging. jika sudi, jemput dtg ke blog Fyzal's Territory and boleh follow jika tidak keberatan :)

maCy said...

@Fyzal oh tq so much. dat info really helps. xde la tcatuk ctau ape lagi. hehe

maCy said...

thx all for da cmment ;D

Catherine- said...

how dare u x tag i ! :(

shameel Iskandar said...

bloglarian.. fist time dengar

za petrelli said...

x paham ah mende ni. kui3

dya adriza said...

hehe.. blog larian tu, dlm 1 entry maCy boleh buka sampai 5 blog dalam 1 tab. maCy pergi sndiri blog tu, baru maCy tau. saya dulu pun blur je pasal ni. tp bez, traffic makin meningkat, dpt kenal blogger2 lain ^^

ASaDa RyutaRo said...

hahaha.. nampaknya sudah ada yang menjelaskan dengan lebih terperinci.. so tak yah la asada nak terangkan lagi. :P

**pandai ea.. kena kawen ngn org semenanjung gak yer.. hahaha.. tengok ler, jodoh kat mana nanti. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

tenkiu macy~ ;) *kenyit mata*

echah mashuri said...

bloglarian neh mmg best..tp sbnrnye xdpt nk betul2 suka ssbuah blog tuh,.ase suka cara bw cara lama.baca entri,komen.rapat gn blogger2 lain.yg tuh lagi best ase..ehhee.

kalau bloglarian neh tmbhn utk naikan trafik.huhuh...sonok je echah ckp.tp sbnrnya xsmpt pn nk bw line slow cmneh.

eh maCy,panjang kn?nak cakap ape ag ye..rase nak komen banyak2 kat maCy..hhuhuh.

sape yg xangkt fon yg urget itu?

Mata Hati said...

kena hati2 sikit.. nanti blog ini dibawa lari entah ke mana...hehehe

eiffel said...

kehkehkeh...naseb nama aku xkena xP

Raji berkata said...

hohoho
bgus benda ni
boleh tlg naikkan trafic
aku dh join
tapi dh lpe group bpe x.x"

msTeddy said...

berlari smbl berbelog??bole kurus x?

Poyaty said...

yayyy, i kena tag. i hepi. yayyy. hahaha. nanti saya buat ye macy. nk kena fhm bebetul camne nak buat tu. hrp x terlambat

thanx dear sbb igt kat sis :)

FareedSairi said...

Dalam BlogLarian, tiada istilah free trafik. BlogLarian ni untuk memudahkan BlogWalk dan bekerjasama dengan geng satu umah untuk promot blog 1 umah.lagi lama guna, lagi ramai anda kenal sape n rumah no bape :)

kalo lupa umah dok mana, bole cek referal link kat blog stat atau nuff

LadyBird said...

jom lari ke rumah lady.. ldy group ke 18 :)

luna Q jimat said...

hai..salam ziarah dr bloglarian.. =)