Friday, December 10, 2010

ads dan widget widgeo

Assalamualaikum,

maCy yakin mesti ramai blogger yang experience masalah yang sama iaitu tidak suka apabila keluarnya pop-up ads semasa sesi blogwalking.

Ads itu sebenarnya keluar apabila kita melawati blog yang menggunakan widget widgeo. Jadi di sini maCy menyarankana agar para blogger menukar widget yang mereka gunakan seperti online counter kepada widget lain selain dari widgeo.


Tambahan pula, mengikut pengalaman awal maCy, widget tersebut kurang mampu untuk membuat kiraan secara tepat. Anda akan mendapati count pada widget tersebut biasanya adalah jauh lebih rendah berbanding count di nuffnang yang sememangnya lebih tepat.

Jangan bimbang sekiranya anda sayangkan kiraan pada widget sedia ada anda kerana kebanyakan widget yang ada biasanya membolehkan blogger memilih starting point sendiri.

Happy birthday dear Poyaty :)


p/s : hari ini tak sehat~

33 comments:

tia said...

kdg2 sbb iklan ah lappy jd hang . grrr!

eh, take care taw! sehat cepat! ;)

rossoneri said...

pening pala kalau terlampau banyak beno widget...

rehat betul2, minum air panas banyak2

khairul_bariyyah said...

get well soon syg! :)

Hellioz said...

nk obat x?


lulz~

Hanisah Safian said...

OH? really???

kena tuka nih! :P

Fakhrur Razi berkata said...

hohohoh blog ak xramai org nk msuk pun sbb tuh xletak XD

Bulan Dilangit Osaka Biru said...

dulu ada widget ni.. skung dah buang .. ehhehe

macy jaga diri.. jangan main embun malam :)

echah mashuri said...

kalau benda popup tuh sllu ade mmg jammed laptop.

wachak said...

Dah banyak n3 pasal widget ni tapi ramei gak yg pasang dekat blog. Bleh 'hang' browser woo ..


makan ler ubat. banyakkan berehat ok.

LadyBird said...

eh ye ke camtu ek? mmg rendah bilangan die berbanding nuffnang.. tp syg nak buang.. huhuhu.. nuffnang pengiraan die lewat 1 jam kalau x silap akak..

en_me said...

ghitewww.. uhuhu

adrinaqamarina said...

rina guna yang tu je. huhu.

rina tengah online kat blog macy tapi dye cakap 0 online. hua., invi ke?

cepat baek sayangs, tc oke.

zai said...

sy xmenggunakan sbrg widget cangguh di laman blog saye
sekian. tk

heheee

Encik Tikus said...

macy pasang ahh

akubiomed said...

Boleh buat analisa blog dengan menggunakan Google Analytical.

ASaDa RyutaRo said...

hooo.. asada xguna widget tu ;)

macy letih sangat, tu yg jadi tak sehat kot?

Mata Hati said...

tak perlu rasanya pakai widget tuh..

M a W a D D a H said...

makan ubat macy...

padin said...

menyaranakan, perenggan kedua, baris kedua.. hehee betul rasa rimas juga... keh3

ZACK ENTRY said...

act tak penting widget tu..tengok kat nuff jer..

HEROICzero said...

hehe. x minat la widget2 semua neh.

* Eh get well soon! =)

basirah said...

kalu byk widget nak loading pon lame...tue kekdg ilang mood nak bce ohoi ohoi

Cikbelog said...

cikbelog sangat tak suka kalau kuar popup msg macam 'hye bla blaa blaa..' tup tup lappy hang..hampes tul..



kenapa tak sihat? makan vitamin ek.hee

mie said...

gue malas nak guna
tapi menarik..

Cik Tom said...

xde pasang plk..malas..hehe

Faizal n Fashitah said...

Saya memang tak suka pakai widgeo or any other widget. Nak check traffic pun gune Nuff je la eheh..

Catherine- said...

macy x sehat ker? alaa teciannyer.. mkn ubat n rehat secukupnya.

Izzat Aziz said...

benda tu memang mengarut lah.. widget biasa je tu pun nak letak iklan.

sugar2 kapas strawberry said...

takpnh ada widget nih.hehehe

Cik Su said...

oo ye ke kurang tepat.. cik su dah buang widget tue.. sebab pop up.. tak ske la...

qellissa said...

oh camtu ye?
sy pon tak sihat juga..
sob sob sob

Sca Ndx said...

widget merepek tak perlu

nas said...

tu la pasal..mmg merepek...slalu kuar ads...cuma bukan saja blog yg ader widgeo je ade ads...blog yg xde widgeo pon kene!