Sunday, November 14, 2010

salah hantar mesej

Assalamualaikum,

Hari ini sedikit memalukan. maCy adalah insan yang selalu tersalah hantar mesej kat orang.


Hp lama

  • selalu hang, tekan3 tup tup hantar. ah sudah.
  • skrin rosak, jadi selalu tersalah baca nama. contoh : med, terhantar pada mie.
  • lepas tu bergaduh. harap maklum.
Hp sekarang (bukan hp baru, hp abang ipar)
  • Bila hantar mesej, tak ada show nombor, automatically reply, kadang-kadang tak sedar tu path reply, bukan path new message.
  • touch pad dia bengong, kadang-kadang gerak sendiri. tup2 terhantar orang salah lagi.
  • tak ada sent item pula tu. memang tak sedar salah hantar.

Tapi tadi, tersalah hantar sebab, orang lain mesej, tanya perut sakit lagi tak. Siap maCy cakap dia sweet, sebab maCy tak beritahu pun maCy sakit, dia tahu sebab tengok dekat blog, sweet la juga kan, update. Tapi, kepala fikir orang lain, terus terhantar pada orang yang ada dalam kepala. Sekian. Harap malu. =="


p/s : untuk masa ni, kalau salah hantar kat orang lain tak apa.... and, esok last paper. doakan maCy~

51 comments:

♥-- emieysandra --♥ said...

baru je jadi kt akak mase ambik muet hari sbtu 2, nk ntr pd yg t'syg, ayt romantik hbis, bleh muntah klu bace..tp t'ntr kt clasmate, malu giler..huhu ;D

maCy said...

@♥-- emieysandra --♥
hahaha.. yg tu sah2 malu! tp macy ase macy pna jugak. hahaha

M a W a D D a H said...

hehehe...

memang malu...kikiki...ala..kalu mesej yg kita salah hantar tu ok, ok jer...:)

gud luck tuk paper esok yer macy...

maCy said...

@M a W a D D a H
tu lah pasal~ ta suka ta suka! wuwuu

Uruchimaru @ kf said...

itu ok lagi adik maCy,,kf aritu ade pi msej no hp sendiri..bhahahaha...

hamzah ian said...

lama jugak gua tak guna public phone rupanya

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
erk. hahahahaha.. tu lagi kesian. ki3

maCy said...

@hamzah ian
jom macy kol public phone dkt sana

Encik Tikus said...

patut lah dapat mesej pelik pelik tadi

khairul_bariyyah said...

ngee~~ salu jugak jadi cam2.. kdg 2 smpai tsalah kol.. mule kol ehem2, skali agkat sore pompuan.. adeh,naseb tgk hb dulu b4 pk bukan2.. ahaks~!!

PinQib said...

good luck macy..
hehe.
malu sekejap jer tuh

sugar2 kapas strawberry said...

meh pakai fon cap ayam je..hihi.xyh touchscreen bagai.hihi

Si gadis bunga said...

banyak kali sebenarnye tersalah hantar mesej.
haha.yang paling gila bila nak bagi mesej kat si bespren,konon2 nak gedik2 kacau si besfren, kuarlah segala 'sayang' lah, 'rindu' lah...after type mesej trus confident hantar mesej, sekali, 2 saat after tu , mama jerit 'oooi~ gatalnye anak dara aku sorang ni~'
huahua ;)

Heidi Shafiq said...

haha.. malunye.. klu aku dah lari laju2 seribu kilometer..

n i k l i s a said...

hp skrg mmg xmungkin salah send. hik hik.

cemomoi said...

ooo yang slalu anto mesej cina kat henpon koi tu kot macy punya juga le tu

NAJ HEBAT said...

i lap u macy.
gud nite dear


send.




lu pahal! geli do.. ni malik. bukan macy.



oh. demm. salah. nama terlajak scroll down.

hp BB lah katakan.

Anitadahahs said...

hehe.
jadi?
belilah hp baru yang tidak bermasalah.
sekian :)

plumpy.tootsie said...

goodluckk esok macy!
jgn stress2 ok ;)

Fello Ariza said...

penah salah antar msg klas batal kt lecturer..

adehh

ayu said...

gud luck maCy..
do ur best

rossoneri said...

hohohoho..kita pulak adalah mangsa dihantar salah mesej..orang lain suka salah anta mesej kat kita..paling best bila abang sendiri nak antar kat awek,tapi antar kat adik sendiri.. geli okey..hahah..

sejuk-sejuk suam said...

tringat zmn2 nakal2 dlu..silap antar kt awek.nk antar awek lain,skli awek yg lain dapat..haha

azana said...

huhu... malu gak kalo salah send msj anta plak ayat jiwang...huhu

gud lark maCy.

jAck ALvin buKAn suPErpoRnstAR said...

macy!!perut sakit lagi tak??


























sweet tak??

AiDa AzRyN said...

gud luck ya dear~ ;)

cikpia said...

ha ha... penah gak buat kerja bangang camtu dulu... malu giler!!!!!

iqbalsyarie said...

Oh, pernah sekali juga berlaku sebebgitu kan? haha

padin said...

hehee.. biasalah tu sekali sekala aku pun tersalah anta.. keh keh, pastu buat taktau je lah, miahahaa

akulah joe budu said...

haha..tuka je la nset..

Fakhrur Razi berkata said...

oh mmg memalukan
hahaha
kau pakai hp ap owh?
bole aku elakkan terbeli
huahua

Robot | Sakti said...

keh keh keh.
hp kaka saya pom camtu.
tapi bukan sms, dia punya lagi teruk.
call automatik.
kejap-kejap je call.
duit topup abes gitu jek.
hehehe

aLya said...

waa..sapekah gerangan insan bertuah yg sweet itu..hehehe

gud luck dear 4 ur last paper :-)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

jangan risau hanya sms antar kita org lain tak tau

Yatre Hayati said...

hahaha..ada org hantar mesej mcm tu?? soooo sweett

Tomato Gurl's Life said...

pernah dulu tersilap anta msg jiwang kat kwn lelalki..malu..hihi

adrinaqamarina said...

hahah, kadnag3 tu ade jugak, tersalah sebut nama pon ade, sejak ari tu selalu berhati3 nak msg.

baincardin said...

gambarnya cantik! ^_^

Amni said...

hahaha... kelakar! pernah buat macam tu jugak.. nak anta kat hubby, sekali hantar kat Ztie, blogger.. malu giler weyhhhhh!

Is said...

hahahaha!
beli la tepon baru.
bape jer.

Mario said...

jgn salah jawab soklan sudahle ye...good luck ye sis

Catherine- said...

hahaha.....



padan muka!




jangan trauma sudah~


;p~ peace!

::cdot the dot:: said...

maknanya...........


maknanya.............................






kena beli hp baru!

bidadarihijau said...

ish memang malu klo tersalah anta kann..
btw gudluckkkkk!!

mancai said...

salam singgah.. pernah juga tersalah hantar mesej peh... tebal gak rasanya muka ni... lepas kejadian tu baru la berhati2 dan beringat2

beautiful_rose said...

pernah terkena macam ni...
nak anta sms kat adik,terhantar kat blogger oranglidi coz nama mereka dekat2..huhuuh




owh,masih exam lagi eh...good luck! jgn tersalah jawab paper sudah...... =p

Aujinz said...

pernah salah hanto gak..
mari kita malu secara berjemaah..

"Bro, jap lagi kita lepak tempat bese, borak borak. Gua tengah malas nie. "

sent to

Bigboss



[..fengsan..]

ciK LyndaWawa igUana said...

LyndaWawa kater gudluck..hehehe

Nur Qistina said...

hmmm..kerana salah hantar mesej la segalanya terbongkar...ah! kenangan~
lalalala..=)

Nur Qistina said...

hmmm..kerana salah hantar mesej la segalanya terbongkar...ah! kenangan~
lalalala..=)

Nur Qistina said...

hmmm..kerana salah hantar mesej la segalanya terbongkar...ah! kenangan~
lalalala..=)