rupa ada pada apa ada pada rupa

Assalamualaikum,
Rupa?
Ah, apa ada rupa jiwa rosak orangnya gila
Gila dunia gila wanita gila harta gila semua
Kerana sekali kau pandang rupa
Tiga kali orang pandang kau dengan alasan yang sama
Bila kau hilang segala
Selangkah kau datang menghampiri
Sepuluh langkah dia lari


Plumpy tootsie, orang macam ni you memang patut tinggal je..
Amik I ok? kikiki~

p/s : ini bukan entry emo tau. now tengah study utk esok last paper major. autopost lagi. ngee ;D

Comments

Nur Qistina said…
hmm..dunia..dunia...[sambil menggelengkan kepala tanda kesal]

Sesungguhnya Allah tidak melihat pada rupamu tapi Dia melihat pada Imanmu...
Farah Farhana said…
wah maCY~~
pndai buat puisi..
gudlark!! (:
plumpy.tootsie said…
i mmg nk kt u tau.tp zuely mrh la i curang.nnt i tnye zuely dlu dya nk kt i sbb i lawa ke ap.hehe.


syg macy ketat2.muah!
Si gadis bunga said…
si maCy yg menjadi si pujangga.
;)

rajin betol autopost ye.
nak tiru lah!
hehe ;)
adrinaqamarina said…
hahah. toot3, ai pon ade kalau u nak. *apakah?
ardinihumaira said…
katakan tidak kepada orang sebegitu... :)
Fello Ariza said…
"apa ada rupa jiwa rosak orangnya gila"

suke ayat nih :)
Keyyah said…
baca tajuk sampai penin pala..:p
puitis sangat..hehe
iqbalsyarie said…
gudluck! jgn stress sangat ya :)

Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?
izzad b* said…
dunia....
namun itu yg di kejar
cik @!en said…
gud luck~


baca entry. tp xleh nk meghayati buat masa skrg.. T__T


tata.
adehh berebut korang ni . cis . jeles betol .
haip2!!
macy,nak curang ngan i ye?
biasa nih..
rotan kang!! hahaha :D
ASaDa RyutaRo said…
apa ada pada rupa? hurmm.. saya nak yang cantik jugak. cantik agamanya, cantik budinya, cantik akhlaknya..

;) macy tolong carikan? hihi =P
ain fathihah said…
sekali pandang untuk suka, rupa no.1. bila dah berbual dan berkongsi idea n pendapat, rupa dah jatuh entah nombor berapa. siapa mau berteman dgn org ada rupa tapi dungu ya rabb!
padin said…
subjek apa yang maCy study ni hehee
cemomoi said…
huuu... memang kita akan jadik dila kalu mengejar semua tu
Amni said…
ooo... autopost... pandai! hee... all the best dear..=)
Rebelle Me said…
ayat tuh..

btw lelaki bukan cakap dari mata turun ke hati ke?

lepas tu...

mesti mau tengok rupa dulu..

kalau tak cun macam saya ni.. tak pandang terus kot.. (-.-")
NAJ HEBAT said…
yang~

i penat buat chemistry ni..


meh la tolong...
¶A.K.I¶ said…
macy~
tersedu la..
sakit kepala...
adess..
aki bce n3 tp pengaruh tersedu lg kuat
Un Phat Lee said…
oppps (ni autopost jugak.ehe)
tia said…
setakat rupa nnt da tua takkan ada dah.
rupa tu aset. 1st impression. btw gudluck for paper ;)
mario said…
good luck yer...

ceh...siap ckp bukan n3 emo...ekeke
LadyBird said…
mcm emo jerk..
ape2pun akak ucapkan selamat menjawab tuk esok :)..
jgn lupe bc doa yer..
ape la yg ade pada rupa, xkn kekal..meninggal nti, sama2 berbalut putih ;D

Popular posts from this blog

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Restoran Ramly Burger

Short Vacation in Penang 2017