Wednesday, November 10, 2010

rupa ada pada apa ada pada rupa

Assalamualaikum,
Rupa?
Ah, apa ada rupa jiwa rosak orangnya gila
Gila dunia gila wanita gila harta gila semua
Kerana sekali kau pandang rupa
Tiga kali orang pandang kau dengan alasan yang sama
Bila kau hilang segala
Selangkah kau datang menghampiri
Sepuluh langkah dia lari


Plumpy tootsie, orang macam ni you memang patut tinggal je..
Amik I ok? kikiki~

p/s : ini bukan entry emo tau. now tengah study utk esok last paper major. autopost lagi. ngee ;D

30 comments:

Nur Qistina said...

hmm..dunia..dunia...[sambil menggelengkan kepala tanda kesal]

Sesungguhnya Allah tidak melihat pada rupamu tapi Dia melihat pada Imanmu...

Farah Farhana said...

wah maCY~~
pndai buat puisi..
gudlark!! (:

rossoneri said...

hehe gud luck

plumpy.tootsie said...

i mmg nk kt u tau.tp zuely mrh la i curang.nnt i tnye zuely dlu dya nk kt i sbb i lawa ke ap.hehe.


syg macy ketat2.muah!

Si gadis bunga said...

si maCy yg menjadi si pujangga.
;)

rajin betol autopost ye.
nak tiru lah!
hehe ;)

adrinaqamarina said...

hahah. toot3, ai pon ade kalau u nak. *apakah?

ardinihumaira said...

katakan tidak kepada orang sebegitu... :)

f_aRa_aINa989 said...

wohoho....

Fello Ariza said...

"apa ada rupa jiwa rosak orangnya gila"

suke ayat nih :)

Keyyah said...

baca tajuk sampai penin pala..:p
puitis sangat..hehe

iqbalsyarie said...

gudluck! jgn stress sangat ya :)

Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?

izzad b* said...

dunia....
namun itu yg di kejar

cik @!en said...

gud luck~


baca entry. tp xleh nk meghayati buat masa skrg.. T__T


tata.

elmo blurb blurb said...

adehh berebut korang ni . cis . jeles betol .

khairul_bariyyah said...

haip2!!
macy,nak curang ngan i ye?
biasa nih..
rotan kang!! hahaha :D

ASaDa RyutaRo said...

apa ada pada rupa? hurmm.. saya nak yang cantik jugak. cantik agamanya, cantik budinya, cantik akhlaknya..

;) macy tolong carikan? hihi =P

ain fathihah said...

sekali pandang untuk suka, rupa no.1. bila dah berbual dan berkongsi idea n pendapat, rupa dah jatuh entah nombor berapa. siapa mau berteman dgn org ada rupa tapi dungu ya rabb!

padin said...

subjek apa yang maCy study ni hehee

cemomoi said...

huuu... memang kita akan jadik dila kalu mengejar semua tu

Amni said...

ooo... autopost... pandai! hee... all the best dear..=)

Rebelle Me said...

ayat tuh..

btw lelaki bukan cakap dari mata turun ke hati ke?

lepas tu...

mesti mau tengok rupa dulu..

kalau tak cun macam saya ni.. tak pandang terus kot.. (-.-")

NAJ HEBAT said...

yang~

i penat buat chemistry ni..


meh la tolong...

¶A.K.I¶ said...

macy~
tersedu la..
sakit kepala...
adess..
aki bce n3 tp pengaruh tersedu lg kuat

Un Phat Lee said...

oppps (ni autopost jugak.ehe)

abid_PM said...

nice word! :D

tia said...

setakat rupa nnt da tua takkan ada dah.

Encik Psychopath said...

rupa tu aset. 1st impression. btw gudluck for paper ;)

mario said...

good luck yer...

ceh...siap ckp bukan n3 emo...ekeke

LadyBird said...

mcm emo jerk..
ape2pun akak ucapkan selamat menjawab tuk esok :)..
jgn lupe bc doa yer..

♥-- emieysandra --♥ said...

ape la yg ade pada rupa, xkn kekal..meninggal nti, sama2 berbalut putih ;D