Tuesday, November 9, 2010

kentut dan mcFlurry

Assalamualaikum,

Sebenarnya tajuk tu tak ada kaitan mana pun.


Hari ni pagi-pagi lagi maCy dapat mesej dari seorang blogger, "Selamat pagi macy, jangan seday2..". Then i smiled.

Thanks kawan. Even dia tak tahu apa exactly yang berlaku, still dia concern kan? Ibarat kata Platipus la, meluahkan perasaan ni macam kentut. Kentut kuat tak ada bau, kentut perlahan baunya masyaAllah satu bandar Melaka ni boleh kena selaput jerebu.

Kentut kuat tu bagi yang tak kisah, melegakan. Release gitu. Kentut perlahan ni kadang-kadang boleh buat susah, yelah nak buat muka innocent konon tak salah. Bukan senang kan? Nak tanya pengalaman kentut sorok ni boleh tanya Platipus lah dia lagi expert. hehe

In short, thanks for all. All the comments on the previous entry sangat membantu.

makan mcFlurry tanpa segan silu di bookstore selagi belum kena marah

maCy actually bukanlah seorang yang suka meluahkan masalah. Bagi hint macam tu je lah, nak cerita? hum.. Fikir banyak. Salah cara, boleh jadi mengumpat, salah cara, boleh melukakan yang lain. Jadi hendak tidak hendak, simpan sahaja.

Ada yang kata, cepatnya ok. Habis tu nak buat apa? Lagipun, maCy ada Dia. Mengaji sikit, semayang lebih sikit, lama-lama tenanglah sendiri.

But i guess im getting okay fast cz im getting used of being hurt. Time macam ni, all i need is a bar of chocolate and a cup of mcFlurry~


p/s : just, please just don't blame me without me knowing what's my fault. its more than enough.

28 comments:

Asyraf Hamasaki said...

memang perasa tambahan kalau kentut tu letak dalam mcflury mejilat jari kaki ~~"

Nur Qistina said...

Ngee.. tajuk entry ni comel..gaga...xpe2...makan mcflurry banyak2 eh...chocolate pun sama...

apapun be happy! ^___^

princeduyong said...

luahkan perasaan pada blog macy... :)

f_aRa_aINa989 said...

nak jugak..hehehe

M a W a D D a H said...

ingatkan citer macy kentut sambil makan mc flurry...hhehehe..oppsss...

nape macy..meh cite sini meh...jgn pk sgt k benda2 sedey...

yg penting, habis exam dulu n senyum2 sll...:)

iqbalsyarie said...

fuh..tajuk entry ni menakutkan. haha

Keyyah said...

kentut jgn ditahan-tahan, kang sakit perut lak..hihi..
ermm jgn sedey2 ye Macy... b strong..

plumpy.tootsie said...

jom lah jumpe!
i'll buy u mcflurry byk2 okeyh ;)

jgn sedih dear.awak ad kami.awak ad kami yg lebih menghargai awak drpd dia. :)

padin said...

hehhee... ceria selalu ye, ekekee.. ooo makan sorang2 yea? miahahaa

platipus said...

kentut la pada tempat yang spatotnya..tapi jangan ketika mengadap Dia..batal solat..

hik hik..

::cdot the dot:: said...

aku ada..ada apa2 bgtau jek, luah jek..


jgn pendam2..nti gemuk!

Poyaty said...

dear

mmg payah kan. nk luah takut. nk simpan sakit hati

hurmm, terus jadi wanita tabah. Yup, kita ada DIA yg tahu segala2nya kan

HUGS~~~

ASaDa RyutaRo said...

kentut ni kena dilepaskan. jangan simpan-simpan. gas yang disimpan lama2 boleh mendatangkan bahaya kepada badan..

tak kira lah cara kita lepaskan, dengan kuat atau senyap2. yang penting, lepaskan kentut itu..

Kimmy Ai said...

berada sangat jauh untuk postkan mcflurry and chocolate..

all i can send is : Be happy always~

;DD

Si gadis bunga said...

Dia tempat kita mengadu.
paling utama, kita ada Dia walau org lain sudah memalingkan muka dari kita.
;)

semoga hati maCy baik-baik sahaja.
chill okay.

khairul_bariyyah said...

uih,makan mcflurry sorg2.. x ajak! hehehe..

mmg, Dia sentiasa ada kita.. tapi,kita ni je yg kadang2 lupe kat die.. leka dgan duniawi.. huu~

AiDa AzRyN said...

Spray byk2 perfume~ konpem kentut xbau~ haha~ XD

Encik Gorilla said...

aku paling nyampah bila tgh dok ramai2... pastu semerbak bau bangkai... sorang pon tak ngaku....


mmg perangai jin ...

adrinaqamarina said...

rina susah nak marah tapi cepat je sejuk. just kasi masa la.

mcflurry tu feveret tauuuuuuuuu. jom nanti makan mcflurry sama2 kat bookstore mana3.

beautiful_rose said...

makan kat situ tak kantoi ke? huhuhuh =p

syarifah radiah ibrahim said...

mak aih sampai satu bandar melaka tu
dasat haha

*hidup tak pernah sunyi dari ujian
setiap kali teruji, cepat2 ingat yang Allah sentiasa ada untuk kita
walau tak punya tempat untuk mengadu.

;)

tia said...

macy patot cari sumone yg macy betul2 percaya n luah problem kt dye.
kdg2 problem neh kte xley smpan sndiri. :))

.:: dieylah :: said...

nyaman nya... (sedap..)

nk jugak blh??
hehe...papepun smile owez macy.. ^^

¶A.K.I¶ said...

betul betul betul~
aki stuju~

hurmm...
frodo x bg eskem.
macy beli sndri~
kan senang! hahahah

mario said...

ok...hrp2 ko bole settlekn seme masalah dgn tenang...

mario said...

ok...hrp2 ko bole settlekn seme masalah dgn tenang...

wachak said...

citer ckit. cam na dapat idea buat N3 kentut ni ... :P

rossoneri said...

sedapnya McFlurry.dah lama xmakan.especially mcflurry Oreo