kemarau kisah lampau

Assalamualaikum.


Tiktoktiktok. Setahun berlalu. Saat kubuka emelnya, saat kutemui dua keping gambar mencetus sengketa antara aku dan dia.

Perempuan. Kita sama asal dari rusuk kiri yang hilang. Kita sama punya hati yang rasa mahu disayang. Aku yakin kau tidak gemar dirampas bahagia, jadi mengapa merampas bahagia yang lain?


Ah, lelaki. Memang hebat menabur janji. Di depan usah semut api jangan dipijak. Di belakang pantang melihat bibir cantik dicalit merah.

Padamkan kenangan. Aku bisa memaafkan, tapi tidak bisa melupakan.

Padamkan kenangan, yang membuatkan aku hilang percaya kepada semua mereka.

Padamkan kenangan.. Kerana ada yang menanti di hadapan, tetapi bila kututup mata, angin menderu menyeru sambil berkata, "usah percaya.. kata lelaki semua dusta..".

nenoneno..
entry ni dah berzaman check2 draft banyak juga entry yang tidak dipost
sekarang hati sudah tenang

bila hati duka lebih banyak idea untuk berkarya

lebih banyak patah kata seakan menanti untuk diluah sahaja

padamkan kenangan

tapi kini benar aku bisa melupakan
:)


p/s : alang, belum sampai masa, belum sampai rasa untuk menulis tentang kamu sehendaknya~

Comments

Lya Colours said…
bukan senang nak melupakan kenangan
lebih2 lagi kenangan pahit
apa2 pon, semua tuh jadi pengajaran buat kita =)
Nazz@Purple said…
masa adalah ubat untuk kita lupa kan seseorang..
lo said…
=)
kenangan dan pengalaman itu mematangkan kita juga membuat kita lebih tabah
=)
kenangan itu juga adalah sejarah..sejarah yang boleh berikan kita teladan..
=)
jika kita tidak mahu mengulangi, mungkin susah untuk melupai, supaya kita lebih mengingati, langkah2 untuk berhati2.

hehehe :)

all the best~
adrinaqamarina said…
dulu time mula3 dengan dye, banyak entry dengan gambar3, bila dah putus dengan dye, terus dah tak de cerita pasal dye. biasalah tu

tapi bila ramai kawan3 dye bukak balek isu tu, terus rina delete sume. sedey jugak.

tapi tak pe, sudah ada penawar hati kan sayangs?

:)
fay shee-mee said…
smoga lebih berhati2 n jgn ikut kan emosi :)
M a W a D D a H said…
ngeee...ayat macy..peehhh...

tak reti adah nak berpuitis...ekekeke..

kenangan pahit...kenangan manis...memang sukar dilupakan...
Keyyah said…
mimomimomimo...
semoga mcy bertemu dgn org yg lebih baik dr dia...heeee
Mario said…
wah...jiwang jugak ko eh...
Hellioz said…
ceyh
tulis pasai ex ka?

gyahahahahahahahahah~
JANGAN PERNAH PERCAYA PADA JANJI LELAKI..
LELAKI MMG BIJAK TABUR JANJI..
TAPI BLUM TENTU BIJAK SEMPURNAKAN JANJI..


BUAT MACY..
JAGALAH HATI SENDIRI AGAR TERPELIHARA DUNIA AKHIRAT..

AMIN..



"WA DATANG SINI SELALU PAS NI..O.K"







NGeeeeEEeee~~
nas said…
Ermm..macy..
selalu gak aku bace entri pasal blogger yg rase cm xbest la sbab ader kehadiran orang yg ke-3 yg bernama perempuan...isk3
sabar jelah....
xper2..tenangkan fikiran anda :)
halamak sayangssss..


server tenet mcm harammm..


i lap u jgk...



tamau jelez2..

muahhh!
iqbalsyarie said…
Nice post. Ada stu entry di iluvislam yang sangat sesuai digabungkan dgn entry macy ni-

http://www.iluvislam.com/tazkirah/remaja-a-cinta/1164-nikah-gantung-khitbah-satu-alternatif.html
beautiful_rose said…
tak boleh nak lupa sampai bila2.kadang2 dia datang mengganggu macam hantu.....
ms.Teddy said…
benda lalu xpyh di kenang..uat pengalaman hidup jek..
Poyaty said…
awakkk, kita suka. kita suka. pandai awk susun ayat.

hehe, namanya lelaki. begitulah dia :D
HonEyBuNNy said…
cuba padam sepadamnya knangn itu..mmg sush...tp ila dah cuba...segalanya ila buang tau..n now mkin tenang n happy..heheh
rossoneri said…
dun worry,bukan semua macam tuh..nanti akan datanglah ur prince charming...bagi kita lak,im glad he's cheated on me..ngeh ngeh ngehh
biskut said…
pengertian single itu kan bujang.selagi belum kawen belum ada milik sapa2 kan..n couple itu belum punya ketentuan kan.
Nur Qistina said…
like this entry...betul tu..time sedih n duka byk je ayat2 nak diluahkan..cek-cel draft..ambik ko, banyak yg tak dipost..tapi, bila lama-lama dah tinggal kenangan, lega dah rasanya kan? apapun, hidup ini indah..^__^
plumpy.tootsie said…
ehem2.

sy single selagi belum kawen.haha!
sedih bc entry ni..rs seperti diri sendiri yg pernah alami..
Chaoi said…
ooo..ayat yg penuh bermakna..terus terang sudah..kalo dah bercouple jangan gatal kata single lak kan...huhu
Anonymous said…
aku tak de couple tapi mengkonon2kan diri ada kapel.supaya mereka yang lain tak meletakkan harapan.hehe

Popular posts from this blog

kisah tragedi manis seorang junior 2003

Restoran Ramly Burger

Short Vacation in Penang 2017