Sunday, November 7, 2010

first date dengan blogger

Assalamualaikum,

Mode : gatal. Hik3..

Semalam hari Jumaat. Roommate maCy kata mahu ke Klang ke rumah kakaknya. Almaklum di sini susah nak cari makan, transport susah, cafe tak ada. Nak ada orang jual-jual petang lah ya Allah sempat cramp perut lambat sikit makanan habis.

Alkisah semalam tiba-tiba ada someone special ni pm di ym. Blogger juga. Berdrama sikit, terus lah nak ajak jumpa. Gatal betul maCy pun layankan aja. Senang lah hai minta maaflah maCy ni spesis tak mahu bermekap cari T-shirt terus keluar.

Apa yang bestnya sudahlah maCy ni power mata 100/100 susahlah nak trace mana si pujaan hati ni. Rupa-rupanya bukan salah mata tapi janji di mcD Mahkota Parade ditunggunya maCy di mcD Dataran Pahlawan. Adoi lah si pujaan hati bikin maCy ketawa sorang-sorang nasib tak kena hon dengan kereta Honda ke BMW takut pula terubah partner dating. Haha

Jumpa sahaja masing-masing dah buat muka senyum-senyum ala-ala pemalu macam tu. Pangg. Tapi bab makan macam nak pengsan nak decide makan apa last-last mengaku lah maCy lapar cekau mana ada yang penting dia belanja. Cekau tak cekau di Johny's juga kami makan.

Tapi.... siapa dia itu? Jengjengjeng~

Nah. Mesti ingat blogger lelaki kan i takdelah gatal sangat you. haha ;p

posing tu i tak tahan. jangan marah ;p

Dikutuknya maCy duduk Melaka sudah 2 tahun tak pernah jalan-jalan area sini. Alasan maCy nak simpan buat dating nanti tapi bila ditanya bf nya mana jawapannya tak ada. haha. Oh oh jadi maCy pun dating juga tapi dengan beliau la. hehe

Kasihan kena ambil gambar sendiri lepas ni kena bawa orang ketiga ;D

Itulah dia pemilik blog santai dan orangnya pun memang santai pun. maCy ni jarang shopping tapi first time keluar dengan sis Adah ni dah terbelanja macam-macam termasuklah alahai sweet cardigan akak tak beli rugi la memang cantik. maCy pula ramah harga rm55 dia nak kasi rm45 maCy mintak rm35. haha.

Rasa-rasanya beliau ada mengumpat maCy juga nak baca? Klik Sini

Apa pun very nice to meet you sama-sama sempoi jadi tak adalah bertarik rambut cuma bertepuk tampar sahaja. haha

Dan maaf atas kelainan sedikit cara menulis entry mahu cerita tapi mengejar masa mahu study jadi tiada masa menekan keypad titik lalu bersambung-sambunglah ayat semuanya ;D


p/s : kasihanlah blogger Melaka macam tak ramai je. huhu

29 comments:

nekmo said...

wah..hehehe..kemain ek macy kua dating ngn adah..hehehe

plumpy.tootsie said...

sy blogger sebelah melaka.ok x?LOL.

khairul_bariyyah said...

jeles ok!!
bile nak jumpe ngan i pulak ni u? hehehehe

M a W a D D a H said...

ngumpat!!!

patut la terbatuk2 tadi...haha...

amboi banyaknya gmbr kita...balas erk...hahahaha...

gnesop.com said...

wah, dating tak ajak pun.. huhu :)

ASaDa RyutaRo said...

hoOo.. berdating-dating ea. sempat..

nak join jugak lain kali. pastu macy belanja t-shirt. lalala~

Zulkifli Bin Sa'don said...

berjumpe sesama blogger... menarik pengalaman tu... pasti seronok bertemu kawan2 yag sama2 kongsi minat ni.. boleh share macam2...

Hai. Apa Khabar? Hmm. Entry yang menarik. Singgah ke mari mencari kenalan baru dan ingin mempelawa tuan empunya blog untuk menyertai kami di "Gerila Penulisan Kreatif. Kat sini boleh ping entry terbaru dan yang lama-lama dulu. Boleh berkongs ilmu dan sebagainya. Sambil-sambil menambah follower dan meningkatkan traffik.. Dah ramai blogger yang sertai group ni. Dan kebanyakannya berpuas hati dengan sokongan kami. Jom sertai kami. Ada Facebook kan?... Salam perkenalan...

Wakil Gerila Penulisan Kreatif...

Scya LollitA said...

bile scya nak dating ngan sis plak ? hek3

hiro said...

date dgn zuely xgtw..grr

♥-- emieysandra --♥ said...

uitt..
akak pun blOgger Melaka..:D
kite dating kat stdium ni?huh!

Si gadis bunga said...

hah! bile nye nak jumpe dan dating sama dengan kite ni maCy?
;)

Encik Gorilla said...

keh keh keh... 2 kali 5 ngan si MaWaDDaH... buat sapen2..

iqbalsyarie said...

seronok :)
moga persahabatan semakin erat :)

Post-post menarik.
Allah wujud ke?

Allah Sangat Baik. Setuju?

mario said...

ooo...blogger mlk...

syarifah radiah ibrahim said...

alahai ayat terakhir tu sedih je bunyinya

nanti date dengan syarifah pulak ye
hihi~
;)

f_aRa_aINa989 said...

ala...br ingt laki..
:p

Tomato Gurl's Life said...

macy jupe adah?wah best tue..teringin gak nak jupe korg b2 ;)

Poyaty said...

kalau ada cara nk cntct maCy da ajak gak dating kat melaka taw. huhu.

rugi rugi rugi :p

areleaf said...

ok gua dah datang..pasni jgn kate gua x pernah dtg plak..hehe..


woi hiro,tu bukan zuely la..ngeng betei..

.s.o.f.i.a. said...

he he..... aku baru dapat jumpa 2orang bloggers so far..... malu!!!!

DuniakuAbstrak said...

ooooo...dating tak ajak

cimut munniey :) said...

wah!!!nanti nk jmpe macy gak ahhh.... :)

BLADE EDGE said...

Salam..

saya just blogwalking..baru tahu pasal blog ni..

jalan2 pergi bercuti..bestnyaa..

Anyway kalau ada masa, silalah menjelajah ke blog saya.

regards,
BLADE EDGE

TUKANG KATA said...

bila pula kita mahu berdating?

:D

akmalhilmi said...

t date nan aku lakx
hahahaah

fndrocka said...

Biasa gii Melaka lawat buaya je

Robot | Sakti said...

tak pernah kuar jumpa blogger laen.
kecuali rakan sekerja je.
shino dan ayeem.
hehehe

:D

Nur Qistina said...

wah! datinng eh...amboi..kemain lagi ye..=p

aqish basir said...

salam hi macy,awak blogger melaka ek...

qis pon...hehe...ade masa kte jumpe nak?