Thursday, October 21, 2010

untukmu abah

Assalamualaikum,

Hari ini maCy rasa sihat tidak sihat. Dari semalam lagi rasa macam ni tapi maCy buat dek sahaja siap pergi keluar tengok movie The Other Guy, makan Pizza balik terus rasa macam nenoneno sahaja.

Kepada follower setia blog ini, masih ingat entry kenapa begitu abah?

Hari ini sebenarnya baru betul tarikh ulangtahun kelahiran beliau. Jadi, walaupun abah tak baca blog. Selamat hari lahir, abah. ma sayang abah sangat. Semoga abah terus panjang umur, sihat selalu, murah rezeki, etc, etc.

Mak dan abah yang tak ternilai pengorbanannya

Abah di usia 64 tahun, masih kuat. Kredit to kak sYami yang edit.

Tiba-tiba teringat, dulu bila balik rumah dari hostel, terutamanya jika berpuasa, abah mesti pergi belakang rumah ambil air kelapa untuk anaknya ini. Wajahnya kini masih ada riak garang, tapi bila ditembusi, lebih nampak riak penyayang..

Abahlah hero kesayangan yang tiada galang gantinya.


p/s : sayang abang Jie jugak. Nak cakap depan-depan malu. kekanda abang long besdaynya 23hb ini~

40 comments:

NAJ HEBAT said...

abah kuat
abah hebat

abah.. jom makan!


macy.. bila mau honeymoon...?

maCy said...

@NAJ HEBAT
ngekngok punye naj. ahaha

meh2 honeymoon kt kg pisang. nak?

Nur Qistina said...

selamat ulangtahun kelahiran untuk abah maCy!

nak air kelapa tu boleh? pos sini sikit...hehe..

er..er..maCy tak sihat makan ubat cepat2..paling penting jaga diri tau! ^^,

NAJ HEBAT said...

kg pisang best tak? ade spa? naj nak berurut ni..

platipus said...

macy makan ubat la kalau kau syg abah..ok?

Mario said...

selamat hari lahir abah dia... semoga tercapai semua cita2 dia ek...nak dapat menantu yg baik2...

ASaDa RyutaRo said...

kirim salam kat abah ea.. =)

aLya said...

betol2..abah 2 hero yg memg xde ganti..

btw, macy cepat2 makan ubat yek..
get well soon dear :-)

Si gadis bunga said...

maCy:
cakap kat abah maCy 'sanah helwah' bagi pihak kite.
hahaha.

abah-abah dalam dunia memang hero lah~
;)

Si gadis bunga said...

maCy:
cakap kat abah maCy 'sanah helwah' bagi pihak kite.
hahaha.

abah-abah dalam dunia memang hero lah~
;)

MOFASAD said...

abah sangat rock

panjat pisang macam dekat bucu hujung gelanggang wwf

Keyyah said...

semoga ayah Macy sehat, di panjangkan umur dan dimurahkan rezki..hehehe

cemomoi said...

hepi befday moga sihat sokmo

Tomato Gurl's Life said...

hapy besday ayah macy..semoga sentisa sihat n ceria :)

ain fathihah said...

saya sayang Baba saya sangat2. hehe. Abah macy dah 64...hooo masih nampak muda, gagah dan hensem

Rowena Chasez said...

oooo...
sayang abah macy..
:)

khairul_bariyyah said...

selamat ari lahir abah~ :)

khairul_bariyyah said...

eh,salah.. abah macy~~

khairul_bariyyah said...

semoga panjang umur...

khairul_bariyyah said...

dimurahkan rezeki selalu...

khairul_bariyyah said...

dan sentiasa sihat walafiat..ameen

khairul_bariyyah said...

ok,saya jahat!!
hahaha
jgn marah ea macy..
muah3!! hahaha

Lan Bingka said...

miss u abah..

d_tieah said...

Happy birthday to Macy's father..
Hehe..

syarifah radiah ibrahim said...

alolo malu pulak
hehe~

tp sy pun camtu gak hee~

elmo gemOk said...

ala,, tak bole laa kalo cakap pasal dad nih...... :'(

Jelly Beku said...

the best dad in the world,,,hehehe..i follow u..hope u dont mind

.s.o.f.i.a. said...

happy bday abah!!!!

eh, bday abah sama ngan bday dato lee chong wei ek???? 21 oktober..... =)

rossoneri said...

slamat hari lahir tuk abah kamu juga :D

iqbalsyarie said...

Selamat untuk abah maCy :)

maCy said...

thanks all for the wishes :)

M a W a D D a H said...

pengorbanan abah tinggi nilainya...

padin said...

selamat harilahir untuk abah maCy

Poyaty said...

wahhh, abah hebat lah. steady je panjat2 pokok.

hidup abah!!

tetibe :D

Tomato Gurl's Life said...

ciktom tag macy..kalo sudi jawab..xnk xpe..

http://tomatogurlslife.blogspot.com/2010/10/pleasa-jangan-tag-saya-lagi.html

eiela said...

terharunya baca,,semoga ayah kamu sihat shj, k

dya adriza said...

Semua ayah adalah hero anaknya ^^

dan, saya mengaku saya sebak baca entry ni.

Abah,, i luv u ketat2 la!!

LadyBird said...

Semoga Abah macy sihat sokmo..dipanjangkan usia.. dicerdaskan fikiran.. aminnn.... :)

p/s : doa tuk ba' lady jugak :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

SAYANGI LAH ABAH KAMU SEMASA DI ADA ..SEBAB AKU MEMBESAR TANPA AYAH..PERIT

ASaDa RyutaRo said...

tengok saja si khairul bariyyah tu. apa dia buat???