Tuesday, October 19, 2010

saya tanya awak jawab 3 : karma

Assalamualaikum..


Soalannya :
Anda percaya pada karma?
bukan karma dalam kpercayaan agama sana tu. and this is a ques, learn how to understand a ques bkn buat konklusi cepat sangat. [edit]

p/s : Gambar tak ada kena mengena dengan entry. Sebenarnya selalu juga maCy usha-usha sport cars. Sebab mereka cool ;D
p/s : 3rd entry hari ni. lalala~

22 comments:

ASaDa RyutaRo said...

waalaikumussalam...

sengalnya entry ni.. uhhh!

hiro said...

dalam Islam, Allah Maha Adil. Dia akan adili semua perbuatan manusia.
Karma itu ciptaan org mana..

Uruchimaru @ kf said...

wah 3 post,same lh maCy!

hukum karma? mcm tajuk lagu wings..

"buat baek pada2 kata urg tua..
buat jahat jgn sekali..

engkau takkan rugi..."

ape2 hal jga diri..nnti kf smbg hukum karma dlm blog baru ade ilmiah ..!

maCy said...

@ASaDa RyutaRo
jeles!! die 4 ari xde entry. haha

maCy said...

@hiro
hey hiro. its mean yg cm wt baek dibalas baek. like dat. bukan hukum karma hindu yg ang blaja zmn skola tu.

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
maCy da siap da entry sal karma ni :)

Fello Ariza said...

huh? aston martin..nape x letak lamborghini reventon?..haha

platipus said...

karma?
apsal nk pervaya karma..
rukun iman dgn rukun islam tak cukup lg ke?

maCy said...

@platipus
tu soalan. huh

platipus said...

cuba kau bagi soalan best sikit..baru orang semngat nk jawab..
kau tanya pasal karma?
kau pegi tanya sami kat kuil2..pndai la dorang jawab

maCy said...

@Fello Ariza
suke la macy na letak mane. haha

maCy said...

@platipus
tak nk jwb tayah jwb xde plak taruk situ kne wjb ke hape.

hiro said...

eh..huuhu..lupa.

hiro said...

platipus, macy nak kenal ngn ko..dia kata ko tiutttt..tomeiii. demm..gua menipu lg.

Si gadis bunga said...

waalaikumussalam.

what goes around comes around.
as much as we hate others being direspect of us(tak hormat itu adalah satu contoh, boleh insert perkara-perkara buruk yg lain tau maCy), macam tulah perasaan org lain bile kite tak homat die.

ahah.
awak, ade kaitan ke nie??
ngehe~

maCy said...

@hiro
korang bdue ni same je

maCy said...

@Si gadis bunga
yup! i like it bunga. means tht u understand what do i mean here. thanks! :)

platipus said...

aku dgn hiro mmg la sama..dh kata sifu dgn tongga..an an an
hik hik..mrh plak macy ni..


hiro ; kau jangan mandai2..td nk jodoh kn aku dgn toot2
kau nk knl dgn priya ke?hik hik

iqbalsyarie said...

macy, 3 entry hari ni~ wah..saya baca semua :)

takpe..pendek2, tak mcm entry saya :)

Buat balik dibalas baik, itu yang kamu maksudkan kan? Saya rasa mcm tak berapa yakin, apa yang kita buat tu selalunya tak dibalas baik di dunia. Tapi akhirat itu pasti :)

Mari menjadi manusia

maCy said...

@platipus
ahh xde maknenye. macy memang garang. haha

maCy said...

@iqbalsyarie
hum.. mungkin juga :)

hamzah ian said...

macy!!!!!