Monday, October 18, 2010

saya tahu saya tak cantik tapi saya peduli apa

Assalamualaikum,
~salam tetap ada ;D

Jari menyentuh keyboard tanpa sebarang idea.. Lalu~

Saya tahu saya tak kaya macam awak
Tak apalah tak kaya harta budi bahasa masih ada
Saya tahu saya tak make up tebal macam awak
Tak apalah saya tak mahu orang jatuh cinta kerana rupa
Saya tahu saya tak glamour macam awak

Tak apalah low profile pun apa salahnya
Saya tahu muka saya asyik t-shirt dengan jeans sahaja
Biarlah tak vogue asal selesa

Saya tahu saya tak cantik macam awak
Ah.. saya peduli apa~




Eh?
Hey, ini bukan tentang Lisa Surihani ok? Atas ini bukan sengaja, bukan mengena, bukan niat atau apa-apa. Mengetuk keyboard tak kata apa. Mana ditekan dibiar sahaja..

Tapi gambar Lisa memang sengaja maCy letak sini. Tadi roommate suruh buka beautifulnara.com. Ada pasal 'kembar' Lisa. Kalau tidak, jarang lah maCy sampai ke sana. Apa pun. Lisa memang cantik ;D

sini ade edit. sebab ade anasir dalam diri.
[Edit] sori eh!

p/s : hik2.. tak tahu nak cakap apa, mood baik. rasa nak senyum je ;D

44 comments:

platipus said...

aku dah mula suka datang sini..tp lepas kau tulis kt bawah tu, aku rasa mcm tak dialu2 kn.

M a W a D D a H said...

nape macy asyik nk senyum je nie..ade pape ker...

maCy said...

@platipus
macy tak tau la nape macy ase cm na jadi kejam je. macy syak macy dendam dgn kaum adam. haha


sori beb.

maCy said...

@M a W a D D a H
hek3.. takdelah ;D

platipus said...

nampak nya platipus la jadi mangsa kkjaman macy

platipus said...

nampak nya platipus la jadi mangsa kkjaman macy

A D I A said...

cantik tu lain org lain pandangan dia. beauty is ony skin deep, hati yg penting.

maCy said...

@platipus
sebab macy lebih suka memelihara koala bear yg hmpir pupus berbanding platipus

bukan penggoda said...

aiceh macy. padanlah dok mengomen entri2 aku. tgh mood baik rupenye. haha.

zai said...

eh eh, entry kita macam nak lebih kurang jek.zai suka sharifah amani. zai suka lisa surihani.

dorang low profile!!1

maaflah, kita insan biasa. nak jadi mcm dorang, impossible to reach.

tapi.....

org yg mood nya selalu baik, mesti akan tambah2 cantik if maintain je mood tu .kan kan

rossoneri said...

hohoho lisa surihani=kegilaan lelaki malaysia kini

khairul_bariyyah said...

:)
ehem2...mood macy baik ye?
nak ngorat boleh?
hakhakhak...

maCy said...

@A D I A
setuju sis! :)

maCy said...

@bukan penggoda
zuely baca bawah je? kuang hasam! haha

maCy said...

@zai
zai antara yg cantik :)

maCy said...

@rossoneri
tapi dia mmg cantik kn :)

maCy said...

@khairul_bariyyah
hik3 buleh ;p

iqbalsyarie said...

ingatkan penulis blog ni tadi :P

ASaDa RyutaRo said...

nak senyum gak kat macy.. =)

biar tak kacak muka, janji kacak budi pekerti..

tapi lagi best kalau dua2 kacak. lalala~

ASaDa RyutaRo said...

kenapa asada boleh kalah ngn khairul_bariyyah kat sini?? tak leh jadi ni..

Fello Ariza said...

nape letak pict awek saye? :P:P

maCy said...

@iqbalsyarie
sindiran kuat itu. wawa

maCy said...

@ASaDa RyutaRo
asada kacak ke maksaklahnya? haha




great to see u again here.


dua kali komen sbb nk kalahkan dakcomot la tu. hahaha

Si Sangkar Hitam said...

ramai peminat lisa...npe sy x yer...

pelik2

Tomato Gurl's Life said...

mood happy ade berita gembira ker??

maCy said...

@Fello Ariza
anda sangat perasan ok. uhuhu

maCy said...

@Si Sangkar Hitam
maCy tak minat pun. tapi dia cantik :)

maCy said...

@Tomato Gurl's Life
eh. takde pon.huhu

DuniakuAbstrak said...

sy tau la sy tak hemsem cam dia

tapi sy...err, taknak ckp nnt org ckp kita riak

bye

hiro said...

cikgu..ble nak jupe ne...ai ade makwe dkt tempat yu belajar..ade kenal itu orang? dia tak cntik..tp syg dia sgt2..ehhe

cemomoi said...

abstrak.... cantik di mata di hati blom tauuuu

maCy said...

@DuniakuAbstrak
erk. thts sweet. haha. bai ;D

maCy said...

@DuniakuAbstrak
tak menahan. ;D

maCy said...

@hiro
kuang hajo sungguh ckp cmtu. adeh

maCy said...

@cemomoi
betulll ;D

elmo gemok said...

ala ramai betoi minat dia.
jeles.
tade sape minat aku.
erkk.

anayilz said...

lisa memang sangat comeyyy..^_^

Rowena Chasez said...

kenapa ramai minat dia ek??
wena xmnat dia..
xtau nape..
huhuu~

maCy said...

@elmo gemok
haha. tak menahn ;D

maCy said...

@anayilz
betul! ;D

maCy said...

@Rowena Chasez
sebab wena dah comel dah.hik3

helmi hijaukuning said...

apa guna muka cntik tp hati xlawa..masing2 Allah kurniakan klbihan kn macy..macy pndai coret,,tu klbihan..:)

maCy said...

@helmi hijaukuning
huhu. mungkin. terima kasih :)

MATAHARI said...

seindah-indah insan ialah hatinya.