Sunday, October 17, 2010

mood tengok gambar pelamin

Assalamualaikum..

Rasa nak balik rumah. Rindu abah, rindu mak. Previous entry buat maCy sedih mungkin. Dari mula menaip, sampai edit, sampai baca balik, bila baca komen semua blogger lagi buat maCy rasa sayu amat. Biarlah Asada Ryutaro nak cakap maCy budak cengeng lagi pun. Memang cengeng pun. hukhuk

Alkisah semalam maCy ternampak gambar seorang sahabat lama di list friend profile FB. Alangkah terkejutnya bila melihat dia dalam persalinan pengantin! Sudah lama rupanya tapi maCy baru tahu sahaja. Itulah kekurangan mempunyai terlalu ramai rakan di FB, tak sempat update semua. Kata classmate maCy, delete mana tidak perlu, tapi maCy yakin dari 872 orang rakan maCy di FB, tidak sampai seratus pun yang tidak maCy kenal, cuma mungkin tidak begitu rapat seperti junior contohnya. Tapi kalau dia kenal kita, takkan mahu delete pula? isk2. ~No stranger on FB please.

Rasa macam tidak percaya sahaja sahabat sendiri sudah menjadi isteri orang seawal usia 20 tahun. huhu. Selesai khatam album kahwinnya di FB, tiba-tiba sahaja mood maCy mahu tengok-tengok koleksi gambar ketika kenduri kahwin abang dan kakak. Semua kenduri pun kami adik-beradik buat pelamin sendiri. Oh, dengan mak juga. Tapi simple sahajalah, nama pun buat sendiri ;D

Kenduri abang Lon di rumah kakak ipar

Kenduri di rumah

Kenduri kak Ielah. Dua abang tak ada dalam gambar ni

Ni pelamin waktu kenduri kak Pijah, oh pengantinnya ada, dalam album lappy. Dah tertutup folder malas nak buka semula. hihi

Dan selepas itu, berterusan mood maCy tengok gambar pelamin. haha. There are few yang maCy rasa macam simple dan comel sahaja. Bukan menggatal mahu kahwin ya. Cantik. Itu sahaja :)

Sweet je kan. Simple
I love the roses ;D
Another simple and sweet one. Oh, no pink please.

Nampak sangat sedang bosan duduk sorang-sorang di hujung minggu. Hostel ni terasa kosong. Tapi yang penting roommate balik hari ini. Yay! ;D


p/s : hai zaizax, sampai hati zai tak ada masa maCy ke shah alam malam sabtu itu. ayat merajuk ;p

70 comments:

Uruchimaru @ kf said...

maCy..tingat lagu azielah bile bce ntry ni..

"pelamin anganku"

syarifah radiah ibrahim said...

sy suka yang last tu jugak
&& takmau pink haha


*macy ni dah terasa nak kawin ke
hehe
:D

M a W a D D a H said...

simple2 tue la yg nmpk sweet kan...

p/s: laa..macy duk sorng2 dihujung minggu?? ermm..xpe2..stadi rerajin ye...

.s.o.f.i.a. said...

my younger bro is getting married in the nearest time........ kakak dia?? lum lagi kawen2...... he he..... tapi tebiat layan gambar pelamin tu dah lama tersemai lam jiwa. adoyai!!!! bila jodoh nak sampai nie..... =)

Keyyah said...

ohho mood tgk pelamin..pandai adik beradik macy buat pelamin..cantikk.. jimat kos sesapa yg kawen ngn macy nnt..hihi

p/s: gudluck ye tuk final nnt..haha tetiba nk wish kat cni kan

echah mashuri said...

pic last yang pinkkk tu cantekkkk,,,
simple je..boleh wt mjlis tunang....hehehe

platipus said...

macy suke pelamin yg ade kerusi mcm bangku kt taman ek?
tgk gmbr pelamin pilihan macy sama pattern je kerusi..
tp mmg cntik la..modern ckit..

Lelaki Ini said...

kahwin???
besh2!

Lan Bingka said...

tak patut la zaizax..huhu

NURULekmiRabat said...

yg last tu sweet jek. :)

ASaDa RyutaRo said...

hahahahaha... kecik2 dulu kebal homesick kan. sekarang ni la baru datang homesicknya.. lalala~

lawa pelamin merah dengan bunga ros tu. best..

♥-- emieysandra --♥ said...

wah..lawanyer pelamin!! ~okey STOP~
kalau akak layan, angan2 yg akan bertmbah, ehehe..

~_^

shininghepiness=) said...

dear....pelamin yg last tu sgt comel ouhhh~~

shameel Iskandar said...

Bila Macy kawin nnt mesti lagi cantikkan pelamin..hehehe.

"Teringat lagu pelamin anganku musnah."

Rowena Chasez said...

wena suka pix last sekali tu..
suka suka suka..
wena nak themes wena nnti pink & silver..
tu pun kalo kawen laa...
huhuuu~

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
tak tahu lagu apa..huu

maCy said...

@syarifah radiah ibrahim
haha. same la kite... eh takdelah. saje je meyh.huhu

maCy said...

@M a W a D D a H
ade je org lain tp mls nk lepak blk orang..hhu

maCy said...

@.s.o.f.i.a.
hahaha... ni my pestime! huhu
ouh2 tak pe mesti ade :)

maCy said...

@Keyyah
jimat? maCy wt kt rumah sndri la rumah sane bia die wt sndri. hahaha

maCy said...

@echah mashuri
errr.. tunang kne pelamin ke?

maCy said...

@platipus
boleh la.yg ade buaian pn comel! haha..

maCy said...

@Lelaki Ini
adoi.. cmtu plak..huhu

maCy said...

@Lan Bingka
die blk kg..hihi

maCy said...

@ASaDa RyutaRo
erk. jaat2. haha


amat setuju. sukaaaa ;D

maCy said...

@♥-- emieysandra --♥
akak laen, da ade orang.. xpe..hihi

maCy said...

@shininghepiness=)
ohoo.. suke ea? ;D

maCy said...

@shameel Iskandar
hik3 insyaAllah ;p

maCy said...

@Rowena Chasez
ouh nice one! err, pink light ke strong.keke

platipus said...

yg ade buaian?
mcm tu lg jimat..kawen dkt buaian..gntung kt pokok..untung sapa kawen ngn maCy..xbyk blnja.hik hik

Cik Jari said...

hehe...cantik kan pelamin...suke tengok pelamin drp tgk pengantin..hehe

Kyuubi said...

hhaahaha... teringin nak kawen la ni kan? ehehe

maCy said...

@platipus
xde maknenye

maCy said...

@Cik Jari
erk, melampau tu.sian pengantin.hihi

maCy said...

@Kyuubi
mandai. kes ta bce entry la ni.huk3

Si gadis bunga said...

huhu. mama kite owner boutique pengantin.
jadi, setiap kali kene pasang pelamin kat umah customer, mesti berangan pasal macamanelah rupe pelamin mase kite kahwin nanti.

hehe.
tapi takdelah sampai terfikir nak kawen.
just fikir design nak gune time nek pelamin
tapi macam intertwined je kan?
hehe.

;)

Uruchimaru @ kf said...

emm bgus maCy xtaw..klu taw mmg parah jiwa nnti..huhuhu

maCy said...

@Si gadis bunga
yeke? bestnya! boleh dsgn cantek2 la cmtu.jeles2! :D

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
adeh. sedih sangat kah lagu itu. huhu

zAiD~ said...

ade org cakap klo org pompuan da stat tgk2 pelamin ne,xlame die la plak..huhu~

naz said...

yg last tu aww simple tapi bestt

MR Bang Miji said...

teringin plak nak kawen bace entry nih.hehe

maCy said...

@zAiD~
heyyo, u first! ;D

ciK LyndaWawa igUana said...

saya pun nak kawen jugak..erm....=(

zAiD~ said...

me first?lmbt kot..xya la tgu.huhu

Un Phat Lee said...

tetiba gua rase nak kawin.hehe XD

khairul_bariyyah said...

wah~
nt kalo nak kawen..
panggil macy je lah..
member bg diskaun lbey kan?
tapi2..nak kaler pink!!
hahaha..

-macy cengeng- ;p

khairul_bariyyah said...

anyway, macy pegi shah alam watpe?
tgk konsert maher zain ke?

sYaMi-Satu Penjuru said...

ala, i've lost all family-wedding picts =(
thank you dik, teringat2 juge gambo2 tu..

(balik umah si MaCy ni suke surf tenet kat jinjang pelamin, mane nye die tak teringt gambo kawen, itukan tempat pertapaannya, hAHAHAHAHAHA)

kata kila said...

oh mak aih.jeles seyh!lawa lawa semua

Poyaty said...

hurmm, saya pon sedang mentengok2 pelamin mana yg best neh. tp kreatif lah adik badek maCy sebb buat pelamin sendiri n mmg nice :D

NAJ HEBAT said...

jom kawen yanggg...

tia said...

argghh!
entri neh buat tia rase tak sabar nak kawennn lah!
grrr~

Tomato Gurl's Life said...

macy..nak kahwin tak kira umur la...huhu..kalau dah redi anytime je...

yg pelamin dengan rose tue siyezly...cantikk!!

tot tot kecik said...

salam..

kwn lama tot time skolah rendah dulu juga da selamat bersanding 10.10.2010..

alangkah indahnya jika seru itu sudah sampai.. :)

maCy said...

@ciK LyndaWawa igUana
ala muda lagi yunk ;D

maCy said...

@zAiD~
tak siapa tahu ;)

maCy said...

@Un Phat Lee
tenang2 ;p

maCy said...

@khairul_bariyyah
pink buruk! haha

maCy said...

@sYaMi-Satu Penjuru
cis3! nati owg kawen amek tema cool2 panggil sme blogger lah. haha



welcome :)

maCy said...

@kata kila
lawa macam tuan belog x. lalala ;p

maCy said...

@Poyaty
poyaty da na kawen ea? :)

maCy said...

@NAJ HEBAT
err..... ;p

maCy said...

@tia
hahaha.. jom tia jom! ;p

maCy said...

@Tomato Gurl's Life
hik3.. tahla rasa kecik lagi..

same taste! ;D

maCy said...

@naz
agreed lD

maCy said...

@MR Bang Miji
adeh. bole plak.huhu

[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ said...

weyh..ko duk s.alam ke?

mood nk kawen skg byk melanda blogger.aku pun cm nk kawen gk la
jom kawen reramai

maCy said...

@[ - ] xtionkamen / ﺈﻴﻛﺸﻦ ﮐﺂﻤﻳﻦ
kawen kt dewan sme blogger. pehh

tak lah aritu je lepak sat

Amiera Zulkefli said...

salam.maCy!
kawn yg dimaksudkan tu kawan skolah rndah ke?