Tuesday, October 19, 2010

lagu bikin angau

Assalamualaikum..

Second entry for today. muahahaa~ *pastu buat muka comel*
Ha, sorry, tapi maCy seriously paling tak suka 4 benda dalam alam blogwalk ni :
  1. word verification
  2. comment setting bukan pop-up window
  3. spam message
  4. lagu-lagu kat blog yang ahhh... metallica punya tahap
maCy tahu its up to you lah kan nak letak lagu apa, tapi maCy admit yang maCy ni jenis pemalas suka buka tab banyak-banyak terus so bila lagu 'keras' sangat, tambah-tambah banyak pula blog yang ada lagu, dapat pula maCy tengah layan lagu Maher Zain si kekasih hati, buat maCy rasa cepat-cepat nak tekan pangkah hujung kanan atas sana, sedangkan biasanya maCy akan singgah dan baca entry, kecuali tiada masa. It's seriously okay nak letak lagu. Tapi, bayangkan, sudah lah dah ada lagu yang tak boleh blogwalker stop-kan, entry dia dalam bentuk video pula, entah mana nak dengar. Tapi sebenarnya tak kisah pun. Saja je. Hik3 jangan marah ;D

Eh, terlebih sudah. Sebenarnya hari ini maCy mahu cerita yang maCy jatuh hati dengan lagu satu blog ni. Memang tahap boleh buat maCy berangan siap nampak bintang-bintang ;D


Blog mana? maCy pertama kali sampai mungkin. Sila jenguk blog elmo gemok. Lagu dia, seriously jatuh cinta. ;D

Hey, Kila.
Happy birthday okay!


p/s : jom teman maCy tengok bintang malam ini ;)

57 comments:

sugar2 kapas strawberry said...

for me...mmg la kdg2 xsuke.tp da citarasa dia kn.nk buat cmner..so sy buat alternative lappy sy xde volume langsung.sng.hhahah.spboleh membc dgn amannya

tia said...

betul!
ade 1 blog tia pegi,
nk tgk video,
tp lagu dye xley nk stop.
dem!
tros dgn bangga nye pangkah! X!

puas~ kihkih~

di sebalik wajahku.. said...

salam,

macy how nak ilang word veried..tu.. ite tak reti hehehe.. aja2..

yott said...

sy pun..ada 1 blog tu sy suka lagu dia

maCy said...

@sugar2 kapas strawberry
i dont ask them to stop doin wht they like dear :)

maCy said...

@tia
haha.. tula, tapi takbest jugak. kdg2 ase cm best je entry die tu kan. huhu

maCy said...

@di sebalik wajahku..
dear pegi kat setting>comment>word verification. kat situ je. try ok? ape2 kasitau blk :)

cemomoi said...

1-3 ye... yang 4 tu takpe la bule stopkan je

maCy said...

@cemomoi
ni cerita yg tak boleh stoplah cemomoi.huhu

Tomato Gurl's Life said...

same wit me...plg xsuka word verfication..ala bukan nak spam blog pun..huhu..

hiro said...

keh2..nak demand ye.,p

khairul_bariyyah said...

macy! sejak bila kite madu ni...
maher zain 2 pon pakwe i jugak... ;p

Uruchimaru @ kf said...

erkk? mengata kf ke ni? bhahahha..

maCy said...

@Tomato Gurl's Life
haha.. means kdg2 kt cbox tu ke..ehee

maCy said...

@hiro
bluek! haha

maCy said...

@khairul_bariyyah
ehem2. ehem. ehem2. harap paham. hahaha

maCy said...

@Uruchimaru @ kf
erk. kf yg mana? kee

Mario said...

malam2 tidola macy...hehe

.:: dieylah :: said...

nak ikut nak ikut....byk ke bintang..
star bintang moon bulan...

btol3.. kalo byk sgt lgu dlm blog..blh jd pening pembaca... ^_^

Ammar said...

blog tu gne lagu sama mcm blog koleksi cinta.. hehe

maCy said...

@.:: dieylah ::
hik2.. kena sabar je la taste semua orang tak sama. huhu

maCy said...

@Ammar
blog apetu

ArONEmZ said...

lagu maher zain best :)
biasa volume mute je, spy xdgr lagu2 yang xbest itu, hehe...word verification memang tersangatlh xsuka...

sugar2 kapas strawberry said...

for me...mmg la kdg2 xsuke.tp da citarasa dia kn.nk buat cmner..so sy buat alternative lappy sy xde volume langsung.sng.hhahah.spboleh membc dgn amannya

plumpy.tootsie said...

eh?,macy,u bkn mmg suke lagu heavy metal ke?kih kih kih :P

Lan Bingka said...

oo..berangan sambil tengok bintang2

iemaZAIMAH said...

tengok bintang???

ah,awak jiwang!

Heidi Shafiq said...

same la pendapat kite.. empat2 tu aku setuju.. :)

Yatre Hayati said...

ok setuju. kekadang sampai terkejut dengan lagu...tapi x out terus la. tekan mute cepat2

ain fathihah said...

cium2 macy. haha.

d_tieah said...

Huhu..
Dr dulu nak buat entry pasal ni..
Plng benci part lagu..
Sdg syok dgr lagu dlm pc, tetiba ade lagu lain plak kan..
Menyampah..

naj hebat malas nak masuk said...

syg.. jiwang ke tgk bintang?

jom! aku dah pulang ke pangkuan.. muahaha

Encik Psychopath said...

i hate that four things too.

maCy said...

@ArONEmZ
hik3 skali blog dia pun ada ;p

maCy said...

@plumpy.tootsie
ahaha.. suke jugak tp kalo da campo die jadi scary metal.kikh3

maCy said...

@Lan Bingka
tapi ramalan cuaca kata nak hujan jadi takde bntang. haha

maCy said...

@iemaZAIMAH
sebab saya kan kekasih hati awak. haha

maCy said...

@Heidi Shafiq
yes2! sama setuju ;D

maCy said...

@Yatre Hayati
hihi.. xsmpat pkir la yatre.hee

maCy said...

@ain fathihah
lesbo! gaga

maCy said...

@d_tieah
oh seronoknya difahami..hihi

maCy said...

@naj hebat malas nak masuk
kadang2 naj ini menakutkan. haha

maCy said...

@Encik Psychopath
yes! ;D

elmo gemOk said...

macy put putt !
patut macam pelik apesal macam ramai je lepak belog elmo.
suka ke?
susah ouh nak cari lagu tu.
orang kata tu lagu korea.
ye kot.
dari dulu lagi suka letak lagu smooth so bila orang aca entri kite, die terkesan sampai hati.
serius.
nak share lah.
ada orang letak lagu sebab saja². konon bosan bole bukak blog tu 24 hours.
tp for me, suka letak lagu kena pada blog dan entri.
ala, kalau tak suka dengar, button pause kan ada.
last week entri elmo sungguh emo, ya, tentang friendship dan famili.
terkejut elmo sebab member elmo menangis baca entri tu sekali dihayati dengan lagu.
serius tak expect akan ada org menangis sebab entri yg seciput tu.
mungkin terkesan dengan adanya lagu.
dats y lagu pun ada peranan dalam menghayati sesebuah penulisan.

perghhhhh!

ape gua carutkan ni??

hai macy, kawen jom.

Ery Farieha said...

lagu?
siyes benci.
x kisah la lagu jenis apa2
lagi2 takleh pause/stop
mmg button merah la jawabnye xP

maCy said...

@elmo gemOk
bawu pasan blog sana siap ade salji2 lagi.. walaweh gila bayang~ ahhaaha

i dont mind lagu act, lagi2 lgu cmtu but if lgu hardcore sgt syes ase nak pecah pale. wlopon dlu mmg wajib dgr lgu cmtu tp skrg ase na na dewase ni ta tahan.. ceq da tua~ haha

maCy said...

@Ery Farieha
yezza, wer in the same boat!

bukan penggoda said...

elmo gatai ajak kawen. hahaha.

hai macy. ko ske lagu tu sbb aku ske lagu tu dulu kan?

ala macy, ngaku jela ko obses kt aku. wakakaka.

zai said...

saya memegang sepanduk bagi menyokong bantahan kepada blogger2 yg taruk lagu yg boleh membuatkan lappy sy stuckk!!

hee

ai dh p melawat blog tu, bhasa die mcm best!

maCy said...

@bukan penggoda
maCy ase zuely ade sympthom angau kat maCy la. jgn tnjuk sgt k? haha

maCy said...

@zai
mane sepanduk? pndai kelentong maCY en? haha
yes2 i loike!

deena farhana said...

rs mcm rendah diri je nk komen, sbb blog deena ade lagu :( :( :(

Si gadis bunga said...

la.... peminat maher zain ke?
hehe. hari tu maher zain datang uia buat performance.
dan semua org menjerit like crazy,
excluding me.
hehe. because im not his fan.
hehe ;)

:)
:)

maCy said...

@deena farhana
alahai, jgn la cmtu.huhu

maCy said...

@Si gadis bunga
wohooo.. lagu dia best. bkn sekadar best maknanya yg pnting :)

ASaDa RyutaRo said...

blog asada takde camni ea.. takde.. takde..

lagu tu oke je nak letak, tapi biarlah yg boleh d stop.. so tak mengganggu lagu yang dah sedia terpasang kat pc pembaca :)

ASaDa RyutaRo said...

dalam misi menaikkan nama =P