Monday, September 20, 2010

i love him! hes mine :D

Assalamualaikum,

Seperti dijanjikan, hari ini entry jiwang. Pembaca setia maCy pastinya sebelum ini sudah muak mendengar cerita cinta sedih maCy. Tapi itulah hakikatnya, cinta yang bodoh pasti tiada tempat dan ruang yang tepat. Hanya hati yang nekad punya cinta yang likat sahaja mampu bertahan untuk berpegang erat pada cinta yang dirasa. Apa pun berbalik lah kepada pangkalnya, dia yang boleh membawa Dia~

Tapi perlu diingat, what we give, we get triple back. Maybe that is why maCy selalu kecewa (walaupun dengan orang yang sama), kerana maCy telah menolak pinangan kesemua ahli kumpulan Arashi. Semuanya gara-gara mereka tidak mahu memeluk Islam, kalau tak mesti maCy sudi menjadi pembimbing setia. eh eh lebih-lebih pulak. haha


Paling suka Ohno dan Nino, tapi Sho very cool so i love him so much, tapi yg another two tu pun sweet jugak.. alah, cakap pun korang tak kenal. huk3

Back to the topic, hari ini maCy mahu perkenalkan my new boyfie. Sebenarnya dah lama, tetapi terpaksa dirahsiakan. Tetapi hari ini maCy tekad mahu berkongsi juga, kerana si dia sudah merajuk kerana maCy merahsiakan hubungan kami.. Hum, siapa orangnya??







Siapa ya?








Nah, ni yamapi, kekasih gelap maCy. Tapi masalah dia ni terlalu angau, anda boleh tengok sendiri. Apa pun, harap semua dapat doakan kebahagiaan kami ye? Sekian.. ;D


Sukiyanen! suka tengok drama jepun yang ada dia ;D

Ampun kepada caliph, iema, dan lain-lain yang mengharapkan entry jiwang maCy harini. Something just happened, but i didn't feel that hurt anymore. But, i still gonna share a love story someday. Maybe esok? Atau lusa? Sila tunggu entry jiwang maCy yang sebenar. hehe. Apa yang pasti, semuanya bukan kisah maCy, sila percaya~ ;D

Lihat di luar sana, apa yang kau lihat?
Aku nampak taman.
Dalam taman, apa yang kau lihat?
Bunga-bunga tersenyum sahaja.
Yang mana dikau terpikat?
Tentunya bunga merah megah menyala.
Itu sahaja?
Sudah tentunya.
Cuba kau cium bau yang putih itu..
Wah! indah harumnya!
Indah bukan, tapi sayang, di matamu hanya rupa~


p/s : gitar itu dipetik. hati ini berdetik :)

34 comments:

Ammar said...

baru na semangat bc entry jiwang.. tp bkn plk.. adoi..

zai said...

macy

uish, ini yg dkatakan jiwang.

i'm waiting for ur coming jiwang entry.

sooner or later...

dya adriza said...

wOHOO~ Suspen la macy..

sweetsal said...

suka tengok citer one litre tears.best sedih habis...hehe

Uruchimaru @ kf said...

agagaga..maCy ni byk sgt tgk korean movie n drama ni lh jadinye aduh...

*who is ❤Chentafoeva❤ ???

mAnjuNg said...

DBSK lg best dari Arashi.. XD

¶A.K.I¶ said...

wah wah wah!!
nak yang kacak aje!!!
iskk iskk iskk

@ien_R@z said...

ho3.. jepun.. adeh.. tak minat sgt.. minat korea.. hihihi..

hah! dont forget to post entry jiwang tu ya! kang tuntut!! hehe


p/s : bagus la kembali kpda comen asl nieh.. yg dulu tu payah.. xleh nk komen.. hehe

sizuka[Izzati] said...

whooot whooot.minat NEWS tak?hehe.ske duet lagu yamapi dgn kamenashi kazuya.style habes~

maCy said...

ammar :
kah3.. tertipu..


zai : tunggu yunk ;D



dya :
wawawa ;p

maCy said...

sweetsal :
sedih woo cte tu..



uchimaru :
secret! cari sndri! ;p


abg manjung :
i dont vote 4 dat.haha

maCy said...

aki :
hahahaha ;p



sis aien :
jepun best la.huhu
tu la.slese gak ;D



sizuka :
suka jugak! ada dia ;D

nekmo said...

macy..nek les..minat pompuan..nek minat horikita..hehe...

amboi..yang bawah tu..jiwang aih...cikgu apa ni?hehe..sastera ke?

~ ReD ~ said...

hohoho..kdg2 tu terfikir apa laa yg girls ni pandang kat mamat2 jepun/korea dn yg swaktu dgnnya? boleh jerit mcm org gila kalau nampak pic selebriti pujaan..huhu

Review Filem Piranha : Bersilat Dalam Wayang

echah mashuri said...

suka ayt bawah tu...huhuh..
kalo pkwe echah tae yang big bang tu,,kire kwn2 diaorg gak..hiihih

iqbalsyarie said...

tahniah :D
siapa tahu,ada leleki korea/jepun yang berminat dengan macy..ops..haha

Entry Baru:
-Andai aku tahu.....
-Kisah Dua Perut

*cimOt* said...

mnew yg real punyew???

Lelaki Ini said...

wah..
nieyh memg taste i!!!
gagagaga!!!

sue@p.l.e.i.a.d.e.s said...

abis la..kte jatuh chenta pd owg yg sme..aiyok..kne bertumbuk ah..ahhaa

i'msosupernotcool said...

the last japanese drama that i watch was takuya's engine.
it was 2 years back.
lol.

hatim hernandez said...

adoiii.
errr.
korea lah;D

Uruchimaru @ kf said...

ala tlglah..saya adlh terbz nk cri sume tue..plzx10001..

iemaZAIMAH said...

yamaha?suzuki?mitsubishi???ape ni???


arghhh!kecewa!

caliph shuriken said...

suka kt ayat p/s: tu..
meh sama2 mengira detik utk next en3 jiwang si maCy, hukk...

aNa d'sKoDenG said...

encemnya..nak share bulih?

anayilz said...

haha.sengal je~ ;p

misz beauty said...

ihihiii... verangan secara chumel... =)

bspotgurl said...

wah wah..handsome jugak bf macy ni... jeleous nyeee :)

Dakwat Basah! said...

semalam baca dlm twitter yamapi, dia pun rindu kt hang jg Macy.tahniah2.bila nk bw dia dth melaka?hehe

Yuni Aisyah said...

wah macy ngah angau la..hikhik

Cik Jari said...

hehe...secomey2 hero jepon n korea, frank lampard tetap dihati ini....

y@n@ M!B said...

alaaaa kmpln arashi tu lg cute..hehe~

♥-- emieysandra --♥ said...

dah lame tak tengok citer Jepun, hero & heroinnyer msti comel..

ade banyak citer Jepun ke, leh r share ng akak..kekasih gelap macy 2 pun, leh share x?~lalalaa

Amni said...

jahatnyer... ekekek... saya tunggu ni.. hehe...