Sunday, August 22, 2010

siapa kata makin hujan makin nyenyak tidur?

Assalamualaikum..

Pada yang sedang bersendirian, salam sendiri. Nantikan roommate atau housemate anda yang pulang ke kampung tiba petang nanti lalu tidak lagi anda akan sendiri. Yeah!


Back to the topic. Kenapa maCy tidak menyokong teori itu?

Jarum jam menunjukkan jam sembilan pagi. Sebenarnya maCy baru sahaja bangun dari tidur. Dari semalam bertungkus lumus menyiapkan kerja bersama partner tapi tak siap juga lalu tidurlah kami di jam 6 pagi. Tapi sekarang ini ini sudah terlebih segar kerana bangun terkejut lalu berlarilah maCy mendapatkan baju-baju di luar yang sudah sedikit basah terkena hujan.

Maka dengan ini maCy menentang sekeras-kerasnya teori yang mengatakan makin hujan makin nyenyak tidur. Sekian.

semalam aku berlari dan menangis di dalam hujan,
hari ini aku ketawa dan menari sepuas hati,
sama ada gila atau gembira,
yang itu aku sendiri tidak pasti.
cuma,
aku tahu hari ini senyumku terukir sudah,
bukan lagi untuk kamu tetapi untuk diriku sendiri~


p/s : lagi entry sampah. maaf! benar-benar tiada masa. ~sila abaikan kata ganti diri 'aku':)

33 comments:

M a W a D D a H said...

kat sini pun ujan macy...:)

kadang2, makin hujan, makin nyenyak tido...kadang2 tak...

kate org..kadang2...jarang2...hehe

ZACK ENTRY said...

ada orang boleh bertahan dan ada orang tak boleh bertahan..yang boleh bertahan semasa hujan tu ok la...




latest entry Resepi Tepung Pelita

@ien_R@z said...

yup! hujan buat hatiku risau..
nak2 bila ada kt kelas n baju sedang dijemur.. rse nk lari blk hostel jer.. hihihi =P


bergembiralah utk diri sendiri.. ^_^

emieysandra said...

samelah macy..akak pun sibuk ng asgn nie..bile tidO lwat, tersedar lak sebab terkejut..mmg xde nikmat tidO time hujan tu..huhu

~_^

iemaZAIMAH said...

aahahahahahahahaha!bgun sbb nk selamatkan laundry..mmg lah xnyenyak..cube klu xde bnd yg dikejarkan?

hik hik hik ;P

echah mashuri said...

sis!suka ayt bwh tu


semalam aku berlari dan menangis di dalam hujan,
hari ini aku ketawa dan menari sepuas hati,
sama ada gila atau gembira,
yang itu aku sendiri tidak pasti.
cuma,
aku tahu hari ini senyumku terukir sudah,
bukan lagi untuk kamu tetapi untuk diriku sendiri~

rase nk ngislah!

sugar2 kapas strawberry said...

sy sokong teori ini!..lagi lebat hjn..lg best tdo..ahaha

padin said...

Salam..
aku kata ,O/
hehe makin ujan makin sedaaap tido!!

cemomoi said...

oh hujannnn... bek amik biskut balak sambil cicah kopi... eh posa la...

naz said...

haha! teori yang di gunapakai yuna. menangis dalam air :)

miss lolly a.k.a luvfareda said...

bagi l0lly.

hujan- tdO besh!

hentakbelipat said...

patut bila hujan g tadah mulut kat langit

~ ReD ~ said...

x nyenyak tido sbb ingat baju kat ampaian..:D

Berbuka Puasa Bersama Bloggers Di Setiawangsa

zai said...

ohooo. kalao zai lantak la kain tu, dah basah dah pun nnt kutip basuh lain. terus sambung tido je

maka, tido saya lena dikala hujan lebat

ASaDa RyutaRo said...

eh?? 'aku'??

oOo maCy.. yg kamOo p biar baju tu berbasahan sape suruh, mesti la jd tak best nak tdo..

eleh.. ye la tak best. ke tdo jugak? hihi..

semalam punya citer, kenang2 pun tak kan boleh jadi balik sama sebijik cam hari ni. =)

alvin takda umah harga 8juta said...

bila takda mslh.
wa rasa seronok tido tyme ujan..


lu menari dlm hujan??
wa terbayangkan filem hindustan..



adessssss...

iqbalsyarie said...

semoga kamu dapat tidur yg berkualiti~ ;)
Cerita terbaru di blog: Sebab-sbb jahiliyyah!

¶A.K.I¶ said...

alaa....
sbb kne angkat bj~
jemor ye...
hehehe...
ksian2~

Poyaty said...

oh, mmg betul lah hujan adalah lullaby saya utk terus tido. suka dgr bunyi hujan turun

ain fathihah said...

uishh, hujan2 la best tido. tapi itu la, jadi tak best sbb baju yg dah hampir kering jadi lencun balik dek hujan. tuan baju plak punya lena tdo sampai tak sedar2. hehe

Amni said...

tak best tidur time hujan bila baju kat ampaian yang dah nak kering tetiba basah balik! terus tak boleh nak tido. wahaha,,,

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

sila singgah sudah di terjemahkan

Aidi-Safuan said...

bangun kol 9 pagi? aih.. subuh ke tak tuh? :P

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

mesti tempias ni sian ko

Pacifist said...

salam
ada org suka ujan,leh tido dgn semahunya.
bagi fakir miskin yg atap rumahnya bocor.hanya mereka yg tahu......

Frodo Baggins said...

hujan ..
ske hujan
wa tbyang aishwarya rai
yaaaaaa ... hujan itu
bagkitkan ghairah yg pnjang


((Astagfirullah ... puasa2))


>>__<<

anayilz said...

jemur baju dalam bilik.tiada masalah tidur bila hujan turun.lalala.:p

shameel Iskandar said...

Teori ni kena pada saya. Hujan jer trus lompat naik katil dan tarik slimut. hehehe

Dakwat Basah! said...

kesian, hujan disalahkan.kalaulah hujan boleh berkata-kata.

khairul_bariyyah said...

time ujan la tido best macy... tapi,kalo lebat sgt sampai guruh bkilat2 tu.. mmg takot nk tido.. huu~

fndrocka said...

cuba kau abaikan kain baju tu semua..cuba kau fokus pada rintik2 hujan yang menimpa dahan2 dan dedaunan...bayangkan kesejukan versus haba selimut yg melitupi badan..memang stylo.

Aujinz said...

alang alang dah basah...

tunggu hujan benti, bior dier kering balik..
koh koh koh..

MATAHARI said...

aku tak boleh tdur dalam sejuk. terlampau sejuk menyebabkan minda ingin jogging.