Saturday, August 21, 2010

do i look really old?

Assalamualaikum,

Hari ini sepatutnya maCy pergi reunion sama-sama geng uniform sekolah dulu. Confirm! Sampailah semalam, tak jadi sebab bila buat list kerja, adalah sampai 15 kerjanya, dan semalam pun baru dapat assignment baru yang semuanya perlu dihantar minggu depan. Seriously sedih, i haven't meet all of them for 5 years already. :((

And my brothers and sisters pun ada dalam 4 orang akan gather kat rumah cousin untuk berbuka puasa bersama with her family including my uncle semua. Again, so sad. Nak balik rumah, jauh. Sudahlah macam tu, this week my roommate pun balik. Tiba-tiba rasa sedih duduk Melaka sorang-sorang :(

Ok, back to the topic. Do I really look old?? Haha. Alkisah seorang blogger tak ingat namanya pernah panggil maCy kak, borak-borak and ada puji my blog sikit, thanks! Tapi then when I tell her my age. Dia tak pernah dah datang my blog. Segan kot. She's actually 3 years older than me~

Next, awei aka Qamarguyz pun panggil maCy sis, she thought that I'm older than him too. But actually he's 2 years older than me! Tapi sekarang dah jadi sis versi adik pula. hihi. Asada Ryutaro, bila mula-mula nak kamceng, he ask my age, and when i told him, he said he knew that i'm younger than him but atleast 21 or 22. That's still okay lah~

budak yang dianggap tua. ~me and my friend

Dan semalam, alkisah macam mana entah maCy boleh berbual di shoutbox bersama AfiqBukhari yang dulunya pemilik Blog Si Biru. Kemudiaan kami berbual pula di kopitiam blog Padin bersama Padin dan Unniesya. Guess what, he call me akak and thought that I'm 27! Huwaaa~ Itu terlalu dahsyat! huhu

Hey, i'm only 20. huhu~


p/s : kali ini luka mudah sembuh. barangkali kerana sudah acap kali terkena, sudah imun rasanya~

37 comments:

ejum said...

dont worry..sis xsemstinya older kan?

sis boleh jadi younger jgak..
hehe..
jgn risau..happy always..nanti akan nmpak lebih muda..

jom usha entry baru kat sini :)
E J U M

Miss Kira said...

hahahaha
cian sis..
xpa2..
nnt sis lpk dgn bdk2 muda k..

lumut said...

kadang2 datang satu penghalang itu adalah yg terbaik...org kata penghalang itu kadang2 menjauhkan kita dr sesuatau yg tidak baik yg bakal terjadi...

hye salam kenal.
awk ni macy yg femes tuh ek??

nk tny sikit...
boleh kaya ke dgn blog??
saye nak beli tiket balik mesia ni..so baru buat blog nak jdik kaya jugak ni..

pelis bantu...

awk kan femes.haha

althafunisa said...

rabun ke apa...
hahah...
klu mac yg comel dianggap tua,
atul ni agk2 nyer umur bapa lak?

M a W a D D a H said...

hahahaha..macy da tua..kekeke..rileks suda macy..

tapi nak cakap, adah muda lagi..lalalala...;)

M a W a D D a H said...

haa?? duk sorang2 melaka... meh la umah sewa adah yang uzur nie...

nekmo said...

kak macy..saya nak pgl kak macy boleh?
sy muda dr macy... ^__^
salam perkenalan.. weeeeeee~

MOFASAD said...

wahhhh.... banyaknya ament!!! buat jgn tak buat! huhuhu

ASaDa RyutaRo said...

sebenarnya mmg tua.. ri tu saje je nak jaga ati, tu yg gtau umo tu.. hahaha..

maen je.. lalala~

sumtime nmpak tua kot. hihi =P

kesian seyh kena tinggal sorang2. hahaha.. buat kerja dengan penuh semangat keh. chaiyok!

ASaDa RyutaRo said...

tak nak kasi adah memintas! =P

hellioz said...

hai kak...

gyahahaahahaahahaahahahaahahaahahaahahh

sampai pengsan~

gyahahaahah~

padin said...

hehe pekabo KaK hehe
20 ke, adehh.. (:

zai said...

hahaha. macy sabaw sabaw
ala biasa la tu pompuan mmg selalu nampak matured sikit dr lelaki kan.

zai selalu sgt face the same situation just like u. if kluar dgn my sis, mesti dorang akn ckp, zai yg first. mcm nak sebut wth jekk.

dugaan dugaan dugaan

.s.o.f.i.a. said...

ha ha.... bodoh betul mereka2 itu..... u are so damn cute dear..... abaikan mulut2 tak reti nilai kecomelan orang tu..... =)

Yuni Aisyah said...

what macy...padin n afiq call u akk???hahaha...dah melampau nie..;P..
perasan muda gak padin n afiq nie..hikhik..

tp kan kebanyakkan boy mmg perasan muda n always young gitu...even umo dah 30 lebih still nak pnggil akak kt girl yg lg muda...nyampah den org yg perasan muda nie..

tp dun worry macy, kamu tetap muda..hehe...dr awal yuni dah tau macy muda dr yuni..if u dont matter can call me akk or bahasa org putihnye sister..hikhik..

iemaZAIMAH said...

alolo....bukan tua lh dear...

matang :)


hik hik hik hik

hentakbelipat said...

kehkehkeh...nampak matang kot

@ien_R@z said...

haha.. sabar je la ya.. hehe

tp kadang2 org suka pggil sis bkn sbb umur tua.. tp sebab dia perempuan..

yeah! maCy byk keje.. jom pulun same2.. ekekeke..

cemomoi said...

wuuu sensitif... jangan pakai botox plak

anayilz said...

hooooo.u're already 27.juz recognize it.haha.:p

i'm juz 19.ngeee.:D

Aidi-Safuan said...

la, dah 20 taun ke? tua nyer... :P

J. Love said...

someone once thought i'm 30. :|

echah mashuri said...

bkn tua sis!
MATANG..=_="
heee...
tp ur cute la!kekek...mcm umo 16..(sdpkan ati saje)kui9

Peminat Katie Holmes said...

haha. bese la tu. mata orang lain2.
neway, nampak macam 20 la.haha

follow this blog.

A D I A said...

kalau org lelaki panggil sis/ akak, tu tanda hormat :) walaupun dia tau kita muda dari kita. contoh gi pasar malam ke apa kan, takkan nak panggil adik, tu macam nak ngorat je hehehe. it's ok, berbudi bahasa namanya.

yg penting young at heart!

Poyaty said...

hehe, macy awet muda. dun worry, people thought am older than my sister yg umo 30. n u noe wat i really dun care. u should too u noe :D

juwei said...

nway. u look older than syami also! haha!


juweialhaj.blogspot.com

AiDa AzRyN said...

xde la nmpk older.. biasa j.. :)

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

kah kah kah pecah berut aku

AkuAyie said...

wah..!ak lg tua dr ko! hahahaa

BeMiE said...

20..? yeke nampak cam lebih jer.. hehhe

emieysandra said...

sis macy!
ehehe..sebab macy nmpak matured je kot..jgn risau ek
~_^

Hamzah Ian said...

tiru la macam gua.. gua tetap muda dimata masyarakat.. har har har

sugar2 kapas strawberry said...

xdela yunk..dorg tu yg xnk mengaku da tua.ahakz :)

iqbalsyarie said...

muda lagi 20 tahun

Rina (◕‿◕)✿ said...

mungkin penulisan macy yg menampakkan macy matang. :)

fndrocka said...

20?????

muda woi...cara kau tulis matang woi...